Iramfutók

Iramfutók és speakerek

2016. október 1., azaz az első Szigligeti Félmaraton óta járnak hozzánk vissza azok a kedves Barátaink, akik az iramfutásban segítenek. Róluk szól elsősorban ez a menüpont, hiszen annak ellenére, hogy ebben az országban valóban a futás tekinthető az első számú tömegsportnak, valljuk meg magunknak, hogy az igazi futók azok az ultrák, akiktől egy-egy mondat nagyobbat üt bármilyen idézetnél és napról-napra kísérlik meg a lehetetlent. Egyedül. De kik ők? Nagy büszkességgel mutattuk be tavaly a belfasti női és férfi 24 órás teljes válogatottat, így nálunk futott iramot Vágó Bogi, Kádár Kitti és Elek Dóri és minden idők legsikeresebb 24 órás férfi csapata, Csécsei Zoli, Halama Levente és Rudolf Tomi – utóbbiak 2018-ban megkapták az “Év ultrafutója”-díjat is, évek óta nálunk fut régi jó barátunk, Lajkó Móni, Lajkó Csabi, Soós Peti, Szkridon Gellért, de volt már Kakuk Csaba és Sipos Ádám, a mozgasvilag.hu csapata, vagy a futasrolnoknek.hu csapata is. Ebben az évben is új csapatokat ismerhettek meg összesen 4 iramban, így 1:40-en, 1:59-en, 2:20-on és 2:40-en:

1:40

Kolonics Tamás, Günther Ferenc és Bözsöny Zsolt: a Futók Baráti Körének villámgyors férfi csapata

1:59

Ezt az iramot a mozgasvilag.hu támogatásával két igazi ultraparipa, Lajkó Mónika és Lajkó Csabi fogja vezetni

2:20

“Póni” csapat, aka Kovács Zita, Máthé Laura és Szabóné Táborosi Hajnalka: Zitát, Laurát és Hajnit szintén a Futók Baráti Köréből már sokan jól ismerhetik, ők fogják vezetni a 2:20-as iramot.

2:40

Idei évben lesz első alkalommal, hogy játékot hirdettünk erre az iramra, ugyanis két szerencsés, aki beküldi nekünk a fotóját és elmondja, hogy miért Ő volna a legjobb választás ebben az évben, majd a közönségszavazatok alapján valóban viszi is a menetet, egy-egy pár vadiúj Sauconyval ajándékozzuk meg a Saucony Magyarország jóvoltából, sőt, kapnak egy Polar tesztórát is, hogy csekkolhassák a szintidőt, de egy Polar nadrágot viszont haza is vihetnek a Polar Magyarországtól, meg persze ingyenesen érkezhetnek a versenyre. Szóval, aki jönne, írja meg légyszi “iramfutó” tárggyal az info – kukac – futniszep – pont – hu-ra és kitesszük a facebookon a 2:40-es albumba, április 15-én 12:00-ig lehet majd rájuk szavazni.

Fontos fejlesztés az idei évben, hogy az Ensport jóvoltából a hátukon zászlókat is cipelnek magukkal az iramfutók, így messziről látható, ki merre jár.

Speakerek:

Fodor Ádi

Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik az első verseny óta ott vannak a szervezők között. A kezdeti kordonozás után szépen lassan úgy lettem a verseny műsorvezető-speakere, hogy azt jó szerivel észre se vettem. Eleinte ez hobbi volt, aztán szépen lassan otthagytam a jogi pályát és a civil életemben is kommunikációval kezdtem el foglalkozni. A dolgos hétköznapokban a Magyar Jégkorong Szövetség kommunikációs menedzsere vagyok és a 2018-as budapesti jégkorong világbajnokság sajtófőnöki feladatait is én látom el. Jóval kötetlenebb feladat lesz Tihanyban mikrofont ragadni, amit már nagyon várok, bízom benne, hogy idén is remek idő lesz és egy olyan napot zárhatunk, ahol mindenki el tudja érni a kitűzött céljait.

 

 

Lukács Sziszkó

2016. decemberben csöppentem bele a szpíkerkedés világába. Azonnal magával ragadott és beleszerettem. 2017-ben több felkérést is kaptam különböző rendezvényekre. Mivel magam is futok, így a hétvégéim nagy részét vagy futással vagy szpíkerkedéssel töltöm. Rengeteg új ismerősre, futóbarátra leltem ezeken az eseményeken. Tihany nemcsak a gyönyörű környezet miatt különleges számomra, hanem azért is, mert a kezdetektől jelen vagyok a versenyeken. 2015-ben a negyedik félmaratonomat futottam itt, majd 2016-ban is a félmaratoni távon indultam. 2017-ben és idén pedig már, mint speaker leszek jelen ezen a szuper rendezvényen. Közvetlenségre, nagyon jó hangulatra, buzdításra, bolondozásra, sok pacsira, mosolyra számíthatnak azok akik az én frissítő pontomnál fognak elhaladni. Nyugodtan oda lehet jönni hozzám a váltótagoknak, lehet “súgni” nekem, hogy éppen kit várnak, kit váltanak, és név szerint fogok szurkolni. Nagyon sok ismerősöm jelezte már, hogy ott lesz a Tihanyi félmaratonon, így nagyon kell majd figyelnem, hogy Mindenkit észre vegyek 🙂 Én már alig várom, #otttali 🙂

Kozma András

20 éves mikrofon mögötti szakmai tapasztalatommal, speakerként szerzett rutinommal, nyitottságommal és közvetlenségemmel tervezek hozzájárulni a Knauf Tihany Félmaraton idei hangulatához. Hosszútávfutóként pontosan tudom, milyen egy félmaratoni versenyen hosszas felkészülés után elindulni, minden méterével megküzdeni és mosolyogva célba érkezni. Remélem, néhány kedves szóval, mondattal sikerül majd motiválnom a tihanyi félmaraton mezőnyét és enyhíteni tudok a legfárasztóbb kilométereken. Várok mindenkit vidáman a célterületen, élete egyik legjobb félmaratonja után!

 

Toldi Tomi

Ugyan futni nem futok, mióta feltalálták a kerékpárt, de hidd el, nagyon át fogom érezni és, ha kell veled futom le az utolsó métereket. Ez természetesen csak a kocogókra érvényes. Utoljára kisgyerek koromban volt tőlem (vissz)hangos Tihany, ezért már nagyon várom, hogy legálisan kiabáljak Tihany utcáin.
Rajtam nem fog múlni, a Hangommal minden segítséget IS megadok.

 

Győrfi Kristóf

A futással kiváló a kapcsolatom, mar 1990-ben harmadik helyezést értem el iskolák közötti futóversenyen. Ez eddigi legnagyobb sikerem. A hangulatfokozással nem lesz problémám. Vuvuzelával és tárogatóval készülök, továbbá csujjogatással fogom duplájára emelni a tétet. Tihanyban még nem csináltam, de a visszhang miatt biztos vagyok benne, hogy még nagyobb élményben lesz részük a futóknak a helyszínen.

 

Kaufer Tomi

5 éve vagyok szpiker, illetve csapatommal biztosítjuk a rockos frissitő àllomàsokat. Maximálisan próbáljuk kiszolgálni a futókat. A rockzene és a jókedv mindig segíti a fáradt futókat! Nekünk is meg kell halnunk a frissítő állomáson a miximális frissítés érdekében. Tihanyban ráadásul én is futottam màr, fantasztikus a pálya, csoda a környezet, egy európai természeti szépség. Az elmúlt két évben is mi frissítettünk és próbálunk évrol-évre jobbak lenni.
Rock ‘n Roll