Közlekedés és parkolás | III. Tihanyi Félmaraton Fesztivál - 2017. május 27.

Közlekedés és parkolás

2018. május 26.

Térkép nézet:

Műholdas nézet:
Szeretnénk Nektek megadni a lehető legtöbb segítséget, hogy minél könnyebben eljussatok a versenyre! Szigliget és Tihany is tájvédelmi körzet besorolás alá esik, túl ezen pedig egy félszigeten helyezkedik el, ami sajnos nehezíti a tömegközlekedéssel való megközelítését – de ettől függetlenül elérhető tömegközlekedéssel is. Azonban arra szeretnénk buzdítani Titeket, hogy használjátok a közösségi közlekedés adta lehetőségeket, osszátok meg egymással az autókban található szabad helyeiteket és úgy nem csak az üzemanyag költségeitek lesznek alacsonyabbak, de kevésbé terhelitek a környezetet. És nem utolsó sorban jobban is pörög az idő…:)

A verseny napján a Balatonfüred – Tihany szakaszon a menetrendszerint induló Volánbusz járatok dupla kapacitással járnak! Megfontolandó tehát a kocsit Balatonfüreden leparkolni és onnan busszal jönni Tihanyba.

Számunkra nagy fontossággal bír a környezettudatosság, “zöld versenynek” is tartjuk magunkat, emiatt saját oszkar.hu panelt is találtok az oldal alján. Reméljük, hogy minél kevesebb autóval és nagy biztonságban megérkeztek hozzánk a verseny napján!

Az oldal alján találtok egy listát, ami tartalmaz minden Tihany 20 km-es környékére érkező Oszkár telekocsit, illetve egy külön keresőfelületet is. Fontos, hogy a lista mindig az aktuális napi fuvarokat mutatja, nem a május 26-it! Jó utat mindenkinek, peace!

Fokozottan felhívjuk minden hozzánk érkező figyelmét, hogy a verseny napján forgalmi korlátozásokra, illetve nehézségekre kell készülni! Kérünk mindenkit, hogy legyetek türelemmel, tartsátok be a KRESZ előírásait és ne próbáljatok meg mindenáron a versenyközpont 10 méteres körzetében parkolni, mert a környék nem tud ennyi autót befogadni! Legjobb megoldás: a központhoz közel, a főúton kitesznek kocsiból, a sofőr elmegy egy távolabbi parkolóhelyet keresni, miközben Te besétálsz a csomagod átvételéhez, majd a sofőr is visszasétál a központba. Illetve: ismételten, ezredjére is: a szalaggal, vagy bármiféle jelzéssel elzárt területre parkoló autókat a tulajdonos költségére elszállíttatjuk, mert az akadályozza a versenyt! Köszönjük! 🙂

PARKOLÁS

Nagyon szépen kérünk MINDENKIT, HOGY NE ÁLLJON A SZALAGOKKAL ÉS BÓJÁKKAL ELZÁRT TERÜLETRE ÚGY, AHOGY A II. TIHANYI FÉLMARATONON SOKAN TETTÉK, MERT AZ A FUTÓKNAK ELKERÍTETT SÁV! A ROSSZ HELYEN PARKOLÓ AUTÓKAT A TULAJ SAJÁT KÖLTSÉGÉRE ELSZÁLLÍTTATJUK! Alább találtok parkolásra kijelölt területeket, ha ezek megtelnének, használjátok a környező utcákat – nem fizetős. Lényeg, hogy a futósávba senki, de senki, még az atyaúristen se álljon be a bmw-vel vagy a merdzsóval!

Az általunk biztosított parkolóhelyek ingyenesen vehetők igénybe, az önkormányzat által üzemeltetett parkolók viszont fizetősek! Győződj meg róla, hogy a hely, ahol állsz fizetős-e, ennek megfelelően vegyél jegyet. A parkolók nem őrzött parkolók, az autókban hagyott értékekért nem tudunk felelősséget vállalni!

Hamarosan készül az interaktív térképünk a parkolási lehetőségekről.

Budapest felől jövök, mire számítsak?

Aznap kerül megrendezésre Balatonkenesén a Balatonman Kenese 2018 triatlon verseny. Ebből kifolyólag a 710-es (Balatonakarattyát és Balatonfűzfőt összekötő) gyorsforgalmi elkerülő út teljes egészében le lesz zárva, illetve a környéken a 71-es úton is fennakadásokra lehet számítani. A fentiek alapján az alábbi megközelítési módokat javasoljuk a keleti irányból érkezőknek:

 1. (legjobb #1) M7 -> SIÓFOK -> 7-ES ÚT -> SZÁNTÓD -> KOMP -> TIHANY
  M7-es Siófokig, Siófoknál lehajtani a 7-es útra, jön Zamárdi, majd Szántód. Itt keressetek parkolóhelyet és komppal gyertek át Tihanyba. Már a kompozás is nagy élmény, a révtől a versenyközpont 15 perc sétára van (Belső-tó irányába gyertek, tehát kompról leszállsz és egyenesen tovább), laza bemelegítés verseny előtt ÉS nem lesz parkolóparád. 😉
 2. (legjobb #2) M7 -> SZÉKESFEHÉRVÁR -> 8-AS ÚT -> VESZPRÉM -> 73-AS ÚT (BALATONFÜRED IRÁNY -> CSOPAK -> BALATONFÜRED -> TIHANY
  M7-esről Székesfehérvárnál a 8-as útra lehajtani Veszprém irányába. Itt Veszprémet követően Balatonfüred irányába a 73-as úton (ez Csopaknál köt ki), itt már simán járható lesz a 71-es, irány Balatonfüred, majd jön Tihany. <3
 3. (legjobb #3) BALATONFÜRED (addig vonattal, kocsival vagy busszal) -> BUSZ -> TIHANY ALSÓ
  Ha meg szeretnéd magad kímélni a parkolóhely keresgéléstől, akkor jobban jársz ha füreden parkolsz és innen jössz át busszal. A buszok menetrendszerint fognak járni DUPLA KAPACITÁSSAL! De előtte azért nézd meg a volánbusz oldalán is).
 4. (legjobb #4) REPÜLŐ -> EJTŐERNYŐ -> LESZÁLLÁS A BELSŐ-TÓ PARTJÁN
  Helikopterrel légyszi ne…
 5. (jó) M7 -> BALATONAKARATTYA -> 71-ES ÚT -> TIHANY
  Itt torlódásokra és forgalmi rend változásokra lehet számítani Balatonkenese és Balatonfűzfőnél!

Bárhol is tegyétek le a kocsit, egy alapszabály van:

Soha, de SOHA ne parkoljatok jelzőszalaggal lezárt futóterületre, illetve ahova kihelyeztünk megállni tilos táblát! Se a bentlit, se a merdzsót, se a hámmert mert elviszi a kampós kocsi. 🙁 A pálya a FUTÓKÉ, tehát a Tiétek, nem a kocsitoké!!! Illetve nézzétek meg, hogy fizetős parkolóban álltok-e.

Nyugat felől jövök, mire számítsak?

A nyugati irányból viszonylagosan nyugodt körülmények közepette lehet minket megközelíteni, de a parkolás Rátok is vonatkozik. Ebből kifolyólag Nektek is azt tudjuk javasolni, hogy Szántódon parkoljatok és komppal gyertek át. A komp már önmagában is meghozza a kedvet Tihanyhoz, a révtől pedig csak egyenesen felfelé kell jönni a Belső-tó irányába, nagyjából 15 perc sétára vagyunk.

Bárhol is tegyétek le a kocsit, egy alapszabály van:

Soha, de SOHA ne parkoljatok jelzőszalaggal lezárt futóterületre, illetve ahova kihelyeztünk megállni tilos táblát! Se a bentlit, se a merdzsót, se a hámmert mert elviszi a kampós kocsi. 🙁 A pálya a FUTÓKÉ, tehát a Tiétek, nem a kocsitoké!!! Illetve nézzétek meg, hogy fizetős parkolóban álltok-e.

GYERE OSZKÁRRAL!

Tömegközlekedés