A story - Honnan indult a Tihanyi Félmaraton?

A story

Mindenek előtt szeretnénk bejelenteni, hogy a Knauf-os barátainkkal 5 éves névadói szerződést írtunk alá, nagyon hálásak vagyunk a bizalmukért és a segítségükért! Ugyanilyen hálával vagyunk Tihany Önkormányzata felé, különösképpen Tósoki Imre polgármesternek!
A Tihanyi Félmaraton történetét sokan ismerik: 2015-ben pár baráttal meghirdettük, jöjjön aki jönni akar, se befutóérem, se időmérés, se semmi, csak úgy bele a vakvilágba… Szóval elindult valamikor 2015-ben a story és mára, mikor a második Szigligetit épp befejeztük, már vagy 2 hónapja dolgozunk a 4. Tf szervezésén. A szlogenünkből (“futni szép”) azóta www.futniszep.hu futós hírportál született, a Tihanyi érmünket egy televízióban a legszebbnek választották, majd nem sokra rá a világ egyik legnagyobb éremgyártójának hazai bemutató versenyei lettünk, s ezzel megalakult a TF és az SZF égisze alatt a www.befutoerem.hu.
Barátaink, rengeteg minden történt az elmúlt két évben! Jónéhányunknak megváltozott az élete, sokan befejezték az egyetemet, vannak akik újat kezdtek, szakítottak és összejöttek, egyszóval sok-sok minden változott, de a Tf megmaradt annak a kis különleges dolognak, amit számunkra mindig is jelentett.
Nagyon sok mindent kitaláltunk, volt ami jó, volt, ami kevésbé, de a lényeg valahogy mindig, hogy lelkesedésből nevelgetjük ezt a nagyra nőtt gyereket. Talán mostanra érezzük úgy, hogy a csapatunk felnőtt, megérett erre az egészre. Minap kérdezték, hogy melyik sportszervező szakot végeztük el? Hát ugye egyiket sem; valami olyan lehet ez, mint a vendéglátás: a finomságokat csak az érzi meg, aki kívülről érkezett. Nem a forgatókönyv játszik, hanem, hogy mit akarsz a végén látni és nem egy görcsös küzdelem, hanem a “játék”. Mert ez egy nagy játék, ahogyan az egész életünk és szeretnénk, ha az is maradna: vagy jónak, vagy rossznak.
A hibáinkat megkövetjük, ha valami jól sült el, Veletek örülünk, vagy Veletek szomorkodunk, de tegnap Szigligeten összejött minden és így készülünk Tihanyra is. Mindeközben a legkedveltebb távokon mindkét versenyünk a legnagyobbá vált a Balatont érintő valamennyi megyében, ennek ellenére egy nagyon szigorú döntést hoztunk: 3000 helyett jövő évtől 2000 indulót tudunk fogadni. Kérjük, hogy ezt senki ne vegye zokon, de lelki szemeink előtt a minőség és nem a mennyiség lebeg. Tavaly az 1500 fős limit 55 óra alatt betelt, érdemes időben becsekkolni.
De a lényeg, hogy egy dologtól mentsen meg a Jóisten: hogy sterilek vagy csak feketék és fehérek maradjunk. Csak egy verseny a másik 1000 mellett.
Mert Tihany és Szigliget más. Mert különlegesnek akarjuk.

Szigliget, 2017. szeptember 17.

Futniszép.hu