TF kisokos - Futniszép.hu

TF kisokos

Lejárt a 8 napos fizetési határidő, utalhatok még?

Az előnevezésekre a fizetési határidő 8 nap, ezt persze igyekszünk rugalmasan kezelni, de egy idő után ezek a nevezések törlésre kerülnek. Törlés előtt mindig küldünk figyelmeztetést, hogy a befizetés elmaradt, de ezt sajnos nem tudjuk folyamatosan követni, tehát minden előnevezőtől kérjük, hogy ha nevezett és szeretne jönni, akkor határidőn belül rendezze el a részvételi díjat.

Fontos: ha nem fizetés miatt a nevezésed törlésre kerül, úgy csak az aktuális (esetlegesen drágább) nevezési díjon tudsz újra nevezni.

Mikor postázzátok a karácsonyi ajándékkártyákat?

Az első kört valószínűleg december 11-12 körül adjuk postára. Az érintetteket erről e-mailben fogjuk értesíteni. A kiküldés előtt adategyeztető levélben jelezzük a regisztrációkor megadott címet, hogy biztosan jó-e, ha oda postázzuk.

A 2017. december 8-át követően befizetett ajándékkártyákat december 18-án adjuk postára.

Az e-mailes értesítéseket a regisztrációs e-mail címre küldjük (tehát nem a futó e-mail címére), erre az ajándékkártya igénylésére külön felhívtuk a figyelmet.

Elfelejtettem a jelszavamat / felhasználónevemet / email címemet, nem tudok bejelentkezni az előnevezéshez

Itt tudsz új jelszót igényelni az azonosítóneved vagy az e-mail címed megadásával.

Fontos: ha korábban facebookkal vagy google+-al jelentkeztél be, úgy automatikusan felhasználta hozzá az e-mail címedet. Ha elfelejtetted a jelszavadat, a fenti oldalon tudsz új jelszót igényelni. Ilyen esetben nem tudsz újra regisztrálni (legalábbis azonos e-mail címmel), mert a regisztrációd már létezik, ezért nem fogja engedni az e-mail duplikáció miatt, tehát új jelszavat szükséges igényelned, vagy csak kattints a “belépés facebookkal” gombra.

Hol és mikortól tudok előnevezni?

2018. november 19., 12:00-kor nyitjuk az előnevezést itt: http://darktiming.hu/futniszep

Hogy és hol tudok regisztrálni fiókot az előnevezéshez?

Az előnevezés a http://darktiming.hu/futniszep oldalon lesz, ami egyelőre nem elérhető. A bejelentkező ablak ne zavarjon meg, egyelőre nem tudtok belépni, sem regisztrálni.

A felületet (nem a nevezést!!!) 2017. november 15-én, szerdán fogjuk megnyitni és részletesen le fogjuk írni, hogy mi a menete a regisztrációnak és hogyan tudtok felkészülni a nevezésre. Nyugalom, aki korábban már hozott létre fiókot, annak semmi dolga nem lesz, aki most hozza létre, ne aggódjon, lesz ideje vasárnapig a nagyjából másfél perces műveletre. 🙂

A felület megnyitásáról facebookon is fogunk írni, a leírás pedig itt, a futniszep.hu-n lesz olvasható.

A www.futniszep.hu-n nem lehet fiókot regisztrálni (max webshopos vásárlás mellé), az előnevezés a Dark Timing oldalain megy.

Hány nap az előnevezés fizetési határideje?

Az előnevezések után a rendszer automatikusan kiküld egy e-mailes díjbekérőt a fizetési adatokkal. A nevezésedet a regisztrációtól számított 8 napon belül kérjük átutalni.

Fontos: kérlek, a rendszer által kiküldött levelekre ne válaszolj, nem fogad leveleket.

Meddig lehet kérni postázást, mi a határidő?

2018. aprilis 23., 12:00.

Mikortól lehet előnevezni?

2018. november 19., 12:00-tól a www.futniszep.hu oldalon.

Nevezési díjak:

 • 1 – 666 fő: normál csomag: 8000.- | szimpla csomag: 7000.- (mez nélkül)
 • 667 – 1333 fő: normál csomag: 9000.- | szimpla csomag: 8000.- (mez nélkül)
 • 1334 – 2000 fő: normál csomag: 10000.- | szimpla csomag: 9000.- (mez nélkül)

Hol tudom felvenni veletek a kapcsolatot, mi az email címetek?

Sajnos a rengeteg spam miatt kénytelenek voltunk az e-mail címünket eltávolítani az oldalról. Ettől függetlenül továbbra is tudtok nekünk írni az űrlapunkat használva.

Külföldről utalnék, mi az IBAN bankszámlaszámotok, illetve SWIFT / BIC kódotok?

Javasoljuk, hogy próbáljatok meg inkább belföldi bankból utalni, külföldi utalás esetén ugyanis 2500 forint SEPA tranzakciós díjat számít fel a bank, melyet ilyen esetben kénytelenek vagyunk tovább számlázni.

Ha tehát külföldről utalsz, kérjük, hogy a nevezési díjon felül 2500 forintot is utalj, megjegyzésbe pedig jelezd: “+ tranzakciós díj”

Adataink:

Név: Bowman and Becker Kft.
Bank: ERSTE Bank
IBAN: HU41 11600006-00000000-78113000
SWIFT / BIC kód: GIBAHUHB

Részletes ismertető

Kérlek, vedd figyelembe, hogy a nemzetközi tranzakció átfutási ideje akár 4-5 nap is lehet.

Mi az előnevezés határideje?

Amíg a létszámkorlát nem telik be, ez viszont előre megjósolhatatlan. Amíg az előnevezés gomb kint van és a rendszer se dobál piros hibaüzeneteket, addig minden oké.

A jelenlegi álláspont szerint helyszíni nevezés ez alkalommal sem lesz.

Előneveztem, de hibásak az adataim, hogy és meddig lehet adatot módosítani?

Az előnevezési időszakban több adategyeztető körlevelet is kiküldünk, ezekben mindig felhívjuk a figyelmeteket a közelgő határidőkre, illetve az esemény facebook oldalán is igyekszünk ezt megtenni.

Az adatok módosítására a határidő: 2018. április 25., 12:00

Ha bármilyen adatodban hibát találsz, legegyszerűbben a nevezési kódod, és a változtatni való adatot (mit, miről, mire) küldd el nekünk az info – kukac futniszep – pont – hu címre.

ÁFA-s számlát szeretnék kérni, vagy a meglévő számla módosítására lenne szükségem.

A nevezés leadásakor fel van tüntetve egy számlázási név megadásának lehetősége is, amit abban az esetben kell kitölteni, ha eltér a megrendelőtől. Sokan ennek ellenére hetekkel, hónapokkal a kiállított számlát követően kérnek minket a számla javítására újra kibocsátására. Kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el az űrlapokat, mert persze, megtesszük, amit tudunk, de erre már sokszor nincs lehetőségünk, hiszen a számlát már lekönyveltük.

Megjegyzés: a számlát a rendszer automatikusan bocsátja ki, tehát karakterre pontosan a Te általad megadott címre, e-mail címre és névre küldi. Elírás nem lehetséges.

Mikor vehetem át a rajtcsomagomat?

Legegyszerűbb módja a csomag házhozszállítása, így a csomag ajánlott elsőbbségi küldeményként megérkezik Hozzád, haza. 🙂

2018-ban is lesz előzetes csomagátvétel, ennek időpontjáról és helyszínéről tájékoztatni fogunk Titeket.

Lesz férfi XS-es méretű póló?

Sokan keresték a férfi XS-es pólókat, többnyire gyermekeknek. Igen, 2018-ban lesz férfi XS-es méret.

Mérettáblázatok (az adatok centiméterben értendőek):

TF 2018 férfi mérettáblázat
TF 2018 férfi mérettáblázat
TF 2018 női mérettáblázat
TF 2018 női mérettáblázat

Van mérettáblázat a pólókhoz?

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a most (2018. november 10.) közölt adatok még módosulhatnak! Egyben javasoljuk, hogy mindenki inkább nagyobb, mint kissebb pólót kérjen.

Esetleges változtatás előtt mindenkit e-mailben értesítünk és lehetőséget fogunk hagyni az igény szerinti méret módosításra.

Mérettáblázatok (az adatok centiméterben értendőek):

TF 2018 férfi mérettáblázat
TF 2018 férfi mérettáblázat
TF 2018 női mérettáblázat
TF 2018 női mérettáblázat

Nem vettem át a rajtcsomagomat. Utólagosan át tudom venni?

Igen, erre a versenyt követő egy hónapig biztosítunk lehetőséget. Kérjük, ezzel kapcsolatban jelezz nekünk az info – kukac – futniszep. hu címen. Személyesen hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 között van lehetőséged a 2040 Budaörs, Templom tér 19. szám alatti irodánkban, vagy kérheted postán is, ennek viszont a postaköltsége Téged terhel. 

Hol tudom megnézni a 2017-es képeket?

A facebook oldalunkon találod őket. Itt.

Nem tudtam elindulni a versenyen, át lehet tenni másik alkalomra a nevezésemet?

Ne haragudj, de nem. Mi elkészítettünk Neked mindent, amit kértél. A visszamondási határidő után már nem tudjuk se visszautalni az összeget, se áttenni máskorra a nevezésedet.

Van pályavideó?

2018-ban valószínűleg marad 2017-es pálya, annyi különbséggel, hogy megváltoztatjuk a haladási irányt, így a nagy emelkedőből lejtő lesz. 🙂

Mikorra érkezzünk?

 • Ha rajtcsomagodat házhozszállítással már átvetted: 10:00-ig.
 • Ha a helyszínen veszed át a csomagodat: 9:00-ig (így mindenre lesz időd és nem kell kapkodnod)

Kérjük, hogy az érkezésbe kalkuláljátok bele a parkolást is!!!!!

Lesz befutócsomag?

Igen! Szép nagy puttony. 🙂

KÉRJÜK, hogy egy ember csak egy csomagot és befutóérmet vegyen/kérjen el… Elnézést, hogy ezt meg kellett említenünk, de reméljük, hogy olvassák ezt azok, akik Tihanyban több zacskót pakoltak tele és akik miatt Tihanyban minden termék mellé ellenőrző személyzetet kellett állítanunk, jelentősen lassítva ezzel a csomagok átadását… :/ Sajnáljuk, hogy az ilyen esetek miatt idehaza nem működhet a becsület alapú rendszer. Még egyszer elnézést, ha valakire ez a bekezdés nem vonatkozik és ezt itt meg kellett említenünk, de ez nekünk akkor ott egy hatalmas csalódás volt, nem beszélve az óriási kígyózó sorról, amit az ellenőrzött átadás adott. Nem erre készültünk, na, azt hittük megy ez kulturáltan is. Azért láncos golyóstoll nem lesz a regpultnál. ?

Váltóban és egyéniben is teljesíteném. Lehet?

Kapacitásaink és rajtszámaink készletének erejéig megoldható. Ebben az esetben a verseny napján keresd fel az időmérő sátrat és velük konzultálj. A verseny előtti egy-két órában erre már nem lesz lehetőségünk!

FONTOS: ilyen esetben mindenképpen csapatként regisztrálj először, úgy is fogunk nyilvántartani. Az egyéni adataidat a helyszínen vesszük fel. Ebben az esetben az esetleges plusz chip díja Téged terhel, melyet az időmérést végző cégnél tudsz reNdezni, ezt előre megrendelni nem tudod.

Hol lehet majd parkolni?

Kizárólag a kijelölt helyeken! Erről készíteni fogunk térképet.

Lesznek rajtzónák?

IGEN! És fokozottan kérünk rá mindenkit, hogy tempójának megfelelően használja a zónákat!

A rajtztónákat nevezéskor szükséges megadni. Az adatok segítenek nekünk felkészülni, hogy mekkora zónákat alakítsunk ki.

Zónák:

 1. ZÓNA: 4:30-nál gyorsabb
 2. ZÓNA: 4:30-nál lassabb, de 5:00-nál gyorsabb
 3. ZÓNA: 5:00-nál lassabb, de 5:30-nál gyorsabb
 4. ZÓNA: 5:30-nál lassabb, de 6:00-nál gyorsabb
 5. ZÓNA: 6:00-nál lassabb, de 6:30-nál gyorsabb
 6. ZÓNA: 6:30-nál lassabb

Az adatok perc / kilométerben értendőek. ?

Mi a házhozszállítás megrendelésének határideje?

Házhozszállítás megrendelésére és egyben befizetésére legkésőbb 2018. aprilis 23., 12:00-ig van lehetőség. Ezt követően a rendezetlen igényeket töröljük és több befizetést már nem tudunk fogadni.

Lesznek iramfutók?

Igen, időben tájékoztatunk róla mindenkit. 🙂

Eladható / átadható / átruházható a nevezés másik futónak?

2018. április 25., 12:00-ig

Mindenféle módosításra az eredeti határidő a versenyszabályzat alapján augusztus elején lejárt. Ettől függetlenül, persze próbálunk mindenben a lehető legrugalmasabban eljárni, de ezt csak addig tehetjük meg, míg az az összes többi nevezést és a lezárt adatbázisokat nem veszélyezteti. Ebből kifolyólag 2018. április 25., 12:00 után semmilyen személyi vagy versenyt érintő (pl.: táv) adatot nem tudunk módosítani! A pólók méretének módosítására a határidő 2018. április 23., 12:00.

2018. április 25., 12:00., 00:00-ig igen. Ebben az esetben az alábbiakat írjátok meg nekünk az info@futniszep.hu-ra.

 • Az eredeti megrendelő nevét és nevezési kódját.
 • Minden új, vonatkozó adatot az új futóról. Úgy, mint:
  • Név
  • Születési dátum
  • E-mail cím
  • Kategória
  • Új pólóméret legkésőbb 2018. április 8., 12:00-ig módosítható
  • Telefonszám
  • Egyesület

Határidő: 2018. április 25., 12:00

Mennyi lesz a szintidő?

Az félmaraton távokon (egyéni, páros és trió kategóriák)  a szintidő: 3 óra.

A rajtnál félmaraton távokon futók (egyéni, páros és trió kategóriák) egyszerre indulnak a rajtnál.

Sok emelkedő lesz? Mennyi a szintkülönbség?

A 21KM-es szakaszon nagyjából 350 méternyi szintkülönbséggel kell kalkulálni. 2018-ban változtatunk kicsit a pályán, így a végleges adatok még nem, de hamarosan elérhetőek lesznek.

Lesz lehetőség kerékpáros kíséretre?

Sokan örültetek ennek a lehetőségnek, de sajnos mégtöbbeket bosszantott. Sajnos sok kerékpáros a futósávban tekert, akadályozta a futókat és balesetveszélyes volt, így a jövőben a kerékpáros kíséretet megszüntetjük.

Mikor postázzátok a rajtcsomagokat?

Sokan kérdezik tőlünk, hogy miért nem kapták meg csomagjukat postán. Ezúton szeretnénk leszögezni, hogy CSAK azoknak postázzuk ki, akik ezt külön kérték, igényüket regisztrálták és a postaköltséget átutalták. Ha az előzőek Rád nem igazak, úgy nem kértél postázást, következtetésképpen okkal nem érkezett még meg a csomag. 🙂

A beérkezett postaköltségekről minden esetben számlát állítunk ki, illetve visszaigazoló levélben jelezzük, hogy megérkezett hozzánk.

A csomagokat a verseny előtti két hétben készítjük el, majd minden borítékot bájos kolléganőink kézzel címeznek meg Nektek, miután minden címet az ésszerűségnek megfelelően ellenőriznek, és telefonon értesítik azokat, ahol hibát észlelnek.

Minden csomagot egyszerre adunk fel, miután elmondunk egy miatyánkat, hogy a posta ne térdeljen le a mennyiségtől. A kipostázást követően mindenkinek levélben jelezzük, hogy a csomag útra kelt.

Röviden: előreláthatólag két héttel a verseny előtt fogjuk majd postázni, májusban, de a feladásról emailes értesítést kapsz.

Postázást kértem, de nem leszek itthon.

Nem, baj, mert az egyéni csomagok borítékban és levélként a postaládában landolnak, a 2-5 nevezéses csomagokról pedig a postás értesítést fog hagyni a postaládában, ami alapján át tudod venni a csomagot a megjelölt postán.

Figyelem: a csomagban küldjük a rajtszámodat is, amit a helyszínen nem tudunk pótolni!

Hol tudom módosítani a posta címem vagy más adatomat a postázáshoz?

Ha rendeltél postázást (itt) és úgy érzed rossz adatokat adtál meg nekünk, így kérjük, írj nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon, ahol ne felejtsd el leírni a nevezési kódodat.

Átutalásnál csak nagy betűket tudtam írni a közlemény rovatba. Baj?

Nem.

Küldjek banki bizonylatot emailben?

Könyörgünk, ne!:) Csak, ha nem kértük tőled külön, mert elkallódott az utalásod. A befizetéseket általában pár napon belül lekönyveljük (nevezés megnyitásakor, amikor sokan neveznek eltarthat akár egy hétig is), küldjük majd róla az elektronikus számlát.

Mik a legfontosabb határidők?

Nevezési díj befizetése

A regisztráció napjától számított 8 naptári nap
Sokan kérdezik, lehet-e novemberben regisztrálni és január-február körül rendezni az anyagiakat. A befizetésre 8 nap áll rendelkezésre, amit mindig nagyon rugalmasan kezelünk, de általánosságban elmondható, hogy az egy, másfél hónapos be nem fizetett nevezéseket töröljük. Az időközben törölt nevezésre érkező befizetéseket visszautaljuk a feladónak.

Póló igénylése

2018. április 8. (illetve a készlet erejéig!)
Ez alatt azt értjük, hogy eddig szükséges beérkezzen a megrendelt pólód ellenértéke hozzánk. Magyarán, ha pólós csomaggal regisztrálsz 7-án éjjel vasárnap, de csak hétfő délután utalod át az összeget, úgy automatikusan szimpla csomagod lesz, a különbözetet visszautaljuk. Elnézést, de az idei évtől muszáj vagyunk betartani kicsit keményebben a szabályokat, hogy ne legyen para verseny előtt… És ez igaz az extra póló vásárlására is!:)

Táv / adat módosítása

2018. április 25., 12:00
Eddig tudjuk módosítani a kategóriákat. Ezt követően a rajtszámok (a futó nevével ellátva) legyártásra kerülnek. Ez a határidő érvényes a nevezések átadására is.

Lemondás, visszatérítés

2018.március 30., 12:00
A fenti időpontig a befizetett nevezési díj 100%-át visszatérítjük, ezt követően viszont sem egészségügyi, sem egyéb indokra való okkal nem tudunk visszatéríteni, a csomagodat ugyanis ezt követően már gyártjuk.

Postázás igénylése

2018. aprilis 23., 12:00
A postázásról minden címzettet e-mailben fogunk értesíteni, valamint Facebookon is jelezni fogjuk, hogy kimentek a csomagok.