Gyakori Kérdések (SZF) - Futniszép.hu

Lehet utólag pólót venni?

Igen, a futniszép shopban, amit itt találsz.

Helyezést értem el, de nem vettem át a díjamat, megkaphatom?

Természetesen. Kérlek, jelezd előre az info – kukac – futniszep.hu címen. Személyesen hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 között van lehetőséged a 2040 Budaörs, Templom tér 19. szám alatti irodánkban, vagy kérheted postán is, ennek viszont a postaköltsége Téged terhel. 

Figyelem! A díjak egyedileg készültek, üvegből vannak. Nem szívesen adjuk postára. Ha mégis így kéred és a posta kézbesítés közben eltöri, azért nem tudunk felelősséget vállalni, a serlegek pótlására nincs lehetőség.

Nem vettem át a rajtcsomagomat. Utólagosan át tudom venni?

Igen, erre a versenyt követő egy hónapig biztosítunk lehetőséget. Kérjük, ezzel kapcsolatban jelezz nekünk az info – kukac – futniszep. hu címen. Személyesen hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 között van lehetőséged a 2040 Budaörs, Templom tér 19. szám alatti irodánkban, vagy kérheted postán is, ennek viszont a postaköltsége Téged terhel. 

Hol tudom megnézni a 2017-es képeket?

A facebook oldalunkon találod őket. Itt.

Nem tudtam elindulni a versenyen, át lehet tenni másik alkalomra a nevezésemet?

Ne haragudj, de nem. Mi elkészítettünk Neked mindent, amit kértél. A visszamondási határidő után már nem tudjuk se visszautalni az összeget, se áttenni máskorra a nevezésedet.

Mikortól lehet 2018-ra előnevezni?

Kaptunk már ilyen kérdést, de minden bizonnyal március környékén indul az előnevezés.

Van pályavideó?

https://www.youtube.com/watch?v=D0LXeFLk-kQ

Link: https://www.youtube.com/watch?v=D0LXeFLk-kQ

Letölthető dokumentumok

Felelősségvállalói nyilatkozat – Minden futónknak kötelező kitöltenie és aláírni, ennek hiányában a rajtcsomagot sem lehet átvenni.

Szülői hozzájárulás – Minden a verseny napján 18. életévét be nem töltő résztvevőnknek kötelező kitölteni. Eljuttatni hozzánk: e-mailben az info@futniszep.hu címre, vagy a rajtcsomag átvételekor eredeti példányban leadni.

Kisállattal való futás – Bár NAGYON szeretjük az állatokat, mégis kötelező mindenkinek ezt kitöltenie és a rajtcsomag átvételkor, vagy e-mailben eljuttatnia hozzánk.

Nyilatkozat kerékpáros kíséretről – Van rá lehetőség, hogy kerékpáron kövessenek Téged, ehhez viszont ezt a nyilatkozatot kéne kitöltened és vagy szkennelve, emailben elküldeni, vagy a rajtcsomag átvételkor leadni.

A fenti nyilatkozatokat minden esetben a rajtcsomag átvételekor kérjük leadni, nem e-mailben (kivéve házhozszállítás estén).

Hogy érinti a verseny a tömegközlekedést?

Buszmenetrendet érintő változások – Itt találod az ÉNYKK által kiadott hivatalos közleményt a menetrend, útvonal, illetve esetleges megálló változásokról.

Mit vigyek magammal a rajtcsomagom átvételéhez?

 1. KÖTELEZŐ FELELŐSSÉGVÁLLALÓI NYILATKOZATOT -> Letöltés
 2. Nevezési kódod.
 3. Biztos ami biztos alapon mobilon vagy nyomtatva a számlád legyen előkészítve.

Más csomagját vennéd át?

Töltse ki és írja alá a felelősségvállalói nyilatkozatot és elegendő a nyilatkozatra egy rövid, kétmondatos meghatalmazás.

A LED-es karpánt a befutócsomagban lesz.

Mikorra érkezzünk?

 • Ha rajtcsomagodat házhozszállítással (részletek) már átvetted: 10:00-ig.
 • Ha a helyszínen veszed át a csomagodat: 9:00-ig (így mindenre lesz időd és nem kell kapkodnod)

Kérjük, hogy az érkezésbe kalkuláljátok bele a parkolást is!

Lesz befutócsomag?

Igen! Benne LED-es karpánt, ásványvíz, sör, édességek, szórólapok, kuponok, termékminták. A csomagot mindenki a célbaérést követően, a végső frissítés után kapja meg, előre bezacskózva, elkerülendő a fennakadást.

KÉRJÜK, hogy egy ember csak egy csomagot és befutóérmet vegyen/kérjen el… Elnézést, hogy ezt meg kellett említenünk, de reméljük, hogy olvassák ezt azok, akik Tihanyban több zacskót pakoltak tele és akik miatt Tihanyban minden termék mellé ellenőrző személyzetet kellett állítanunk, jelentősen lassítva ezzel a csomagok átadását… :/ Sajnáljuk, hogy az ilyen esetek miatt idehaza nem működhet a becsület alapú rendszer. Még egyszer elnézést, ha valakire ez a bekezdés nem vonatkozik és ezt itt meg kellett említenünk, de ez nekünk akkor ott egy hatalmas csalódás volt, nem beszélve az óriási kígyózó sorról, amit az ellenőrzött átadás adott. Nem erre készültünk, na, azt hittük megy ez kulturáltan is. Azért láncos golyóstoll nem lesz a regpultnál. 🙂

Hol lesznek a váltópontok?

Szigliget esetében a csapatoknak nagyon könnyű dolguk lesz, mind a páros, mind a trió esetében a váltópont a versenyközpont mellett van, közvetlenül a rajtkapunál.

Váltóban és egyéniben is teljesíteném. Lehet?

Kapacitásaink és rajtszámaink készletének erejéig megoldható. Ebben az esetben a verseny napján keresd fel az időmérő sátrat és velük konzultálj. A verseny előtti egy-két órában erre már nem lesz lehetőségünk!

FONTOS: ilyen esetben mindenképpen csapatként regisztrálj először, úgy is fogunk nyilvántartani. Az egyéni adataidat a helyszínen vesszük fel. Ebben az esetben az esetleges plusz chip díja Téged terhel, melyet az időmérést végző cégnél tudsz reNdezni, ezt előre megrendelni nem tudod.

Hol lehet majd parkolni?

A közeli üres telkek, melyek parkolóként tudnak funkcionálni nem a mi felügyeletünk alatt állnak. Legfrissebb információink szerint (2017. szeptember 1.) a telkek tulajdonosai parkolódíjat kívánnak szedni a megállásért, tehát a parkolók egy része (vagy az összes) fizetős lesz. 

PARKOLÁSI TÉRKÉP

Közlekedés és parkolás menüpont

Fizetett parkolás esetén az őrzésről, illetve az értékek biztosításáról minden esetben a nyugtát kiállítónál érdeklődjetek. Ingyenes parkolónál az autóban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni.

Lesznek rajtzónák?

IGEN! És fokozottan kérünk rá mindenkit, hogy tempójának megfelelően használja a zónákat!

Zónák:

 1. ZÓNA: 4:30-nál gyorsabb
 2. ZÓNA: 4:30-nál lassabb, de 5:00-nál gyorsabb
 3. ZÓNA: 5:00-nál lassabb, de 5:30-nál gyorsabb
 4. ZÓNA: 5:30-nál lassabb, de 6:00-nál gyorsabb

Az adatok értelem szerűen perc / kilométerben értendőek. 🙂

Lesz előzetes csomagátvétel?

Igen, az alábbi időpontokban és helyszíneken:

2017. szeptember 9., szombat, 13:00 – 19:00 – BUDAÖRS, TEMPLOM TÉR 19. (térkép, kép)
2017. szeptember 10., vasárnap, 10:00 – 15:00 – BUDAÖRS, TEMPLOM TÉR 19. (térkép, kép)
2017. szeptember 11., hétfő, 09:00 – 17:00 – BUDAÖRS, TEMPLOM TÉR 19. (térkép, kép)
2017. szeptember 12., kedd, 09:00 – 17:00 – BUDAÖRS, TEMPLOM TÉR 19. (térkép, kép)

Helyszínen:

2017. szeptember 15., péntek, 9:00-20:00 – Szigliget, strand (MAPEI Szigligeti Félmaraton versenyközpont)
2017. szeptember 16., szombat, 8:00-11:00-Szigliget, strand (MAPEI Szigligeti Félmaraton versenyközpont)

Szükséges dokumentumok

Felelősségvállalói nyilatkozat – Minden futónknak kötelező kitöltenie és aláírni, ennek hiányában a rajtcsomagot sem lehet átvenni.

Szülői hozzájárulás – Minden a verseny napján 18. életévét be nem töltő résztvevőnknek kötelező kitölteni. Eljuttatni hozzánk: e-mailben az info@futniszep.hu címre, vagy a rajtcsomag átvételekor eredeti példányban leadni.

Kisállattal való futás – Bár NAGYON szeretjük az állatokat, mégis kötelező mindenkinek ezt kitöltenie és a rajtcsomag átvételkor, vagy e-mailben eljuttatnia hozzánk.

Nyilatkozat kerékpáros kíséretről – Van rá lehetőség, hogy kerékpáron kövessenek Téged, ehhez viszont ezt a nyilatkozatot kéne kitöltened és vagy szkennelve, emailben elküldeni, vagy a rajtcsomag átvételkor leadni.

A fenti nyilatkozatokat minden esetben a rajtcsomag átvételekor kérjük leadni, nem e-mailben (kivéve házhozszállítás estén).

Mi a postázás határideje?

Postázás megrendelésére 2017. augusztus 29., kedd, 20:00-ig van lehetőség.

Postaköltség kifizetésére 2017. augusztus 31., csütörtök, 10:00-ig van lehetőség. Ezt követően a rendezetlen postázási igényeket töröljük és több befizetést már nem tudunk fogadni.

Lesznek iramfutók?

Igen, nem is akárkik!;)

 • 1:45 – CSÉCSEI ZOLTÁN – HALAMA LEVENTE – RUDOLF TAMÁS Minden idők legjobb magyar 24 órás vb férfi csapata.
 • 2:00 – ELEK DÓRA – KÁDÁR KITTI – VÁGÓ BOGLÁRKA A 2017-es belfasti 24 órás vb női csapata.
 • 2:20 – FUTÁSRÓL NŐKNEK IRAMFUTÓ CSAPATA: LAKATOS ÉVI ÉS SZABÓ ANNA
 • 2:40 – A MOZGÁSVILÁG.HU IRAMFUTÓ CSAPATA: SIMON ÁDÁM ÉS BERTÓK JÁNOS

Eladható / átadható / átruházható a nevezés másik futónak?

2017. augusztus 27., 00:00-ig

Mindenféle módosításra az eredeti határidő a versenyszabályzat alapján augusztus elején lejárt. Ettől függetlenül, persze próbálunk mindenben a lehető legrugalmasabban eljárni, de ezt csak addig tehetjük meg, míg az az összes többi nevezést és a lezárt adatbázisokat nem veszélyezteti. Ebből kifolyólag augusztus 27., 00:00 után semmilyen személyi vagy versenyt érintő (pl.: táv) adatot nem tudunk módosítani! A pólók méretének módosítására a határidő augusztus 9. volt, ezt szintén hagytuk augusztus 21-ig, jócskán kitolva a határidőt. Most már viszont minden póló le lett gyártva, nem tudunk sajnos módosítani..:/ Köszönjük megértéseteket!

2017. augusztus 27., 00:00-ig igen. Ebben az esetben az alábbiakat írjátok meg nekünk az info@futniszep.hu-ra.

 • Az eredeti megrendelő nevét és nevezési kódját.
 • Minden új, vonatkozó adatot az új futóról. Úgy, mint:
  • Név
  • Születési dátum
  • E-mail cím
  • Kategória
  • Póló méretet nem tudunk már módosítani!
  • Telefonszám
  • Egyesület

Határidő: 2017. augusztus 27., 00:00

Mennyi lesz a szintidő?

Az félmaraton távokon (egyéni, páros és trió kategóriák)  a szintidő: 3 óra.

A rajtnál félmaraton távokon futók (egyéni, páros és trió kategóriák) egyszerre indulnak a rajtnál.

Sok emelkedő lesz? Mennyi a szintkülönbség?

A sok, az relatív fogalom. Tavaly az alpokból érkező versenyzőink egészen csalódtak, hogy ez már szinte lejt, a szegediektől pedig kaptunk tanácsot alagutak és liftek építésére, így ezt tényleg mindenki saját maga döntse el. Annyit segítőkészen megelőlegezünk, hogy alagút nem is volt és nem is lesz…:)

Szigliget Tihanyhoz hasonlóan dombos terület, de annál kb. 30%-al síkabb. Tihanyban a 21KM-re jutó teljes szintkülönbség 350-360 méter között alakul, míg Szigligeten ez a szám 221. Aki ismeri a tihanyi pályát, az nagyjából sejti, mennyivel lesz ‘könnyebb’ az itteni track.

“Jó-jó, de most akkor van emelkedő, vagy nincs, nekem semmit nem mond a 221 méter??”

Nos, van… De a várat távolról elkerüljük…:)

A 21K-s pálya adatai:

Távolság 21.250 km Teljes szintkülönbség 221 m
Legalacsonyabb szint 105 m (0.03 km-nél) Legmagasabb pont 152 m (12.12 km-nél)
Összes emelkedő 5.37 km (26.4%) Összes lejtő 4.80 km (23.6%)
Sík útvonal 10.14 km (49.9%) Legnagyobb szintkülönbség 47 m
Legmeredekebb emelkedő +10.0% (6.09 km-nél) Legmeredekebb lejtő -13.3% (12.36 km-nél)
Leghosszabb emelkedő 1.56 km (10.59 km-nél) Leghosszabb lejtő 0.75 km (4.68 km-nél)

Lesz lehetőség kerékpáros kíséretre?

Jelenlegi (2017. szeptember 26.) álláspontunk szerint a kerékpáros kíséretet a futók negatív visszajelzései miatt (sokakat akadályozott a tiltás ellenére a futópályára felhajtó bringás) a jövőben megszüntetjük.

Mikor postázzátok a rajtcsomagokat?

Sokan kérdezik tőlünk, hogy miért nem kapták meg csomagjukat postán. Ezúton szeretnénk leszögezni, hogy CSAK azoknak postázzuk ki, akik ezt külön kérték, igényüket regisztrálták és a postaköltséget átutalták. Ha az előzőek Rád nem igazak, úgy nem kértél postázást, következtetésképpen okkal nem érkezett még meg a csomag. 🙂

A beérkezett postaköltségekről minden esetben számlát állítunk ki, illetve visszaigazoló levélben jelezzük, hogy megérkezett hozzánk.

A csomagokat a verseny előtti két hétben készítjük el, majd minden borítékot bájos kolléganőink kézzel címeznek meg Nektek, miután minden címet az ésszerűségnek megfelelően ellenőriznek, és telefonon értesítik azokat, ahol hibát észlelnek.

Minden csomagot egyszerre adunk fel, miután elmondunk egy miatyánkat, hogy a posta ne térdeljen le a mennyiségtől. A kipostázást követően mindenkinek levélben jelezzük, hogy a csomag útra kelt.

Röviden: valószínűleg a verseny hetének elején, de a feladásról emailes értesítést kapsz.

Postázást kértem, de nem leszek itthon.

Nem, baj, mert az egyéni csomagok borítékban és levélként a postaládában landolnak, a 2-5 nevezéses csomagokról pedig a postás értesítést fog hagyni a postaládában, ami alapján át tudod venni a csomagot a megjelölt postán.

Figyelem: a csomagban küldjük a rajtszámodat is, amit a helyszínen nem tudunk pótolni!

Mi az előnevezés határideje?

Amíg a létszámkorlát nem telik be, ez viszont előre megjósolhatatlan. Amíg az előnevezés gomb kint van és a rendszer se dobál piros hibaüzeneteket, addig minden oké.

A jelenlegi álláspont szerint helyszíni nevezés ez alkalommal sem lesz.

Átutalásnál csak nagy betűket tudtam írni a közlemény rovatba. Baj?

Nem.

Küldjek banki bizonylatot emailben?

Könyörgünk, ne!:) Csak, ha nem kértük tőled külön, mert elkallódott az utalásod. A befizetéseket általában pár napon belül lekönyveljük (nevezés megnyitásakor, amikor sokan neveznek eltarthat akár egy hétig is), küldjük majd róla az elektronikus számlát.

ÁFA-s számlát szeretnék kérni, vagy a meglévő számla módosítására lenne szükségem.

A nevezés leadásakor világosan fel van tüntetve egy számlázási név megadásának lehetősége is, amit abban az esetben kell kitölteni, ha eltér a megrendelőtől. Sokan ennek ellenére hetekkel, hónapokkal a kiállított számlát követően kérnek minket a számla javítására újra kibocsátására. Kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el az űrlapokat, mert persze, megtesszük, amit tudunk, de erre már sokszor nincs lehetőségünk, hiszen a számlát már lekönyveltük.

Megjegyzés: a számlát a rendszer automatikusan bocsátja ki, tehát karakterre pontosan a Te általad megadott címre, e-mail címre és névre küldi. Elírás nem lehetséges.

Hibásak az adataim. Adatmódosításra hol és meddig van lehetőség.

Az előnevezési időszakban több adategyeztető körlevelet is kiküldtünk, ezekben mindig felhívjuk a figyelmeteket a közelgő határidőkre, illetve az esemény facebook oldalán is igyekszünk ezt megtenni.

Az adatok módosítására a határidő: 2017. augusztus 27., 00:00

Ha bármilyen adatodban hibát találsz, legegyszerűbben a nevezési kódod, és a változtatni való adatot (mit, miről, mire) küldd el nekünk az info – kukac futniszep – pont – hu címre.

Elküldjem nektek a felelősségvállalói nyilatkozatomat e-mailben?

Isten ments!!!

Ha postázva kéred a csomagodat, akkor az igénylésnél azt fel tudod tölteni. Legfeljebb csapat esetén a második vagy harmadik személy nyilatkozatát várjuk e-mailben.

Ha személyesen veszed át a csomagodat, akkor kérjük, hogy akkor add le eredeti példányban.

Ebből következik: kérjük, hogy csomagátvételhez hozz magaddal egy előre kitöltött nyilatkozatot!

Felelősségvállalói nyilatkozat letöltése