10 jó tanács, hogy tényleg boldog új éved legyen

Újévi fogadalom? Sokan listát írnak róla, sokan legyintenek: baromság. Sokan megfogadják, aztán mégtöbben elfeledkeznek róla január végére. Vicces dolog, hiszen semmi logikus magyarázat nincs arra, hogy miért ilyenkor tegyünk köveket megrengető fogadalmakat, mégis szinte mind így teszünk. És ha már szokássá vált, hát igenis azt mondom, jó dolog az újévi fogadalom. Miért? Azért, mert március 26-odikán vagy október 2-án nem fog eszünkbe jutni. Mert év végén elcsendesedünk, átgondoljuk az egész évünket, és kicsit magunkba szállunk. Nekünk egyetlen célunk volt ezzel a 10 jó tanáccsal: legyetek 2019-ben igazán boldogok!

1. Fékezz!

Mindenki élete egy kicsit mókuskerék. És ez normális is, megvan a napi rutn, felkelsz, elmész dolgozni, bevásárolsz, otthon főzöl, majd kimész futni… Ez nem is baj. De ígérd meg magadnak, hogy igenis megtanulsz lelassítani. Amikor eleged van felállni és elmenni sétálni egy nagyot, nem sietni mindig valahová, örülni az élet apró örömeinek.

2. Eddz!

Szerintem pont Nektek magyaráznom sem kell, hogy miért fontos ez: egészségesebbé és boldogabbá tesz! Próbálj ki új sportokat, eddz úgy, ahogy jól esik, hívd el a kedvesed vagy a barátaid, élvezd! Vagy egy tuti tipp: gyere el hozzánk a jubileumi Knauf Tihanyi Félmaratonra május 25-én, indulj 3-7-11 vagy 21 kilométeres távon, párban vagy trióban!

3. Ajándékozz!

Bizonyított tény: ha másoknak vásárolunk, az sokkal boldogabbá tesz minket, mint az, ha magunknak vettünk volna valamit. Nem kell várni karácsonyig vagy szülinapig, és nem is kell nagy dolgokra gondolni. Vedd meg a barátnődnek az eltört pohárkészletének hiányzó darabját, vagy főzd meg a párodnak a kedvenc menüsorát, mire haza ér. Ha mosolyt csalsz mások arcára, Te is boldogabb leszel!

4. Válogasd meg barátaid!

Akkor vagy jó társaságban, ha feltöltődsz, amikor velük vagy. Ha őszintén kíváncsiak arra, amit mesélsz nekik, akikkel közösen tölthettek el minőségi időt, akiknek a köreiben jókedvre derülsz és akikkel szerencsésnek érzed magad. A negatív emberekre ne fecséreld az időd, mert ha sokat vagy velük, Te is azzá válhatsz.

5. Légy pozitív!

Soha nem az a lényeg, hogy mi törénik Veled, hanem az, hogy hogyan állsz a dolgokhoz. Ígéred meg magadnak, hogy bármi is történjen Veled 2019-ben, mindig a jó oldalát igyekszel majd észrevenni a történéseknek, és megpróbálod kihozni a maximumot egy adott helyzetből. Nem arról van szó, hogy nem történnek velünk rossz dolgok. Sajnos de, mindig is fognak. De ha ügyesen ugrod át az akadályokat, és nem rágódsz azon, amin nem tudsz változtatni, hidd el, sokkal boldogabb ember leszel!

6. Pihenj!

Igen. Tarts „pizsinapot”, néha futómaraton helyett csinálj sorozatmaratont, ne menj el este szórakozni, ha nincs is igazán kedved. Sokan félnek a pihenéstől, és azt mondják: „ellustultam”, vagy hogy ez „elpazarolt idő”. Nem igaz. Ha a hét minden napján 110%-on teljesítesz, igazán megérdemled a kikapcsolódást is! Arról nem is beszélve, hogy a pihenőnapoknak is megvan a gyümölcse: másnap 200%-on válthatod meg a világot. 🙂

7. Nyílj meg!

Beszélgess, élj meg mély pillanatokat azokkal, akik igazán közel állnak Hozzád. Oszd meg a titkaid, vagy beszélgess a pároddal reggelig. Ölelj meg valakit, jó hosszan. Bömböltesd a kedvenc zenéd, ha feszült vagy, ordítsd el magad. Táncolj, ha jól esik. Ne félj megnyílni!

8. Segíts, ha teheted!

A futniszép csapattal mi is megragadunk minden lehetőséget, ha tehetünk valamit másokért. Nem teik el úgy versenyünk, hogy ne szervezzünk valamilyen módon adakozást, és használt ruháid is leadhatod a nehéz körülmények között élőknek. Néha egy kedves szó, egy ölelés, az aprópénz a zsebedben, vagy a reggelid is elég. Hiszen ha mindenki így tesz, együtt csodákra vagyunk képesek.

9. Legyen egy hobbid!

Vagy legyen több hobbid! Próbálj ki 1000 dolgot is akár, amíg rá nem találsz arra, ami számodra tökéletes. És hogyan tudod biztosan, hogy mire van szükséged? Egy igazán jó hobbi kikapcsol úgy, hogy mégis minden porcikádat leköti. Kellemesen elfáradsz benne, de végül olyan kipihentnek érzed tőle magad. Szellemileg és fizikailag is feltölt. Úgy elmegy vele az idő, hogy közben egyszer sem néztél az órádra. Mindegy, hogy squasholni jársz vagy festő tanfolyamra mész. Akár még origamizhatsz is. Nincs határ, csak imádd csinálni! 🙂

10. Változtass!

Engedd be az életedbe az újat és bízz magadban. Hidd el, hogy képes vagy változtatni, sőt – ha valami nem jó, akarj is változtatni. Igenis fejlődj. Örülj a kihívásoknak. Az emberek körülötted és Te magad is folyamatosan formálódsz. És ebben a világban az az igazán sikeres, aki lépést tud tartani, aki el tud engedni, és befogadni az új dolgokat.

Fogadd meg, és legyen igazán boldog új éved! Várunk, 2019.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések