10+1 tény, amit valószínűleg nem tudtál a Saucony-ról

A Saucony Magyarország a III. Knauf Tihanyi Félmaraton büszke, kiemelt sporttámogatója. A márka ikonikus cipőit világszerte futók milliói ismerik és kedvelik. Most tudj meg róla még többet!

Íme, 10 + 1 tény, amit valószínűleg nem tudtál a Saucony-ról:

 1. A Saucony idén 119 éves! Így a legelső és legnagyobb múlttal rendelkező cipőmárka a világon!
 2. A márkanév a pennsylvániai Saucon-folyó nevéből származik, ahol alapították.
 3. Kezdetekben a cég napi 800 pár cipőt gyártott; ez az 1900-as évek elején nagyon nagy mennyiségnek számított.
 4. A Saucony gyártotta azt a cipőt, – Hyde márkanéven – melyet az első űrhajós viselt űrsétája során.
 5. Az 1970-es évek végén a Saucony már híres volt minőségi anyaghasználatáról, tartósságáról, és kényelméről – ennek eredményeként 1977-ben a Saucony-t választották a ’legjobb minőségű’ sportcipő márkának az USA-ban.
 6. A Saucony a 80-as évek elején dobta piacra a „Jazz” modelljét, mely korának legfejlettebb technológiájú futócipője volt. A „Jazz Original” a márka ikonikus utcai modellje, melyből több millió párt adnak el évente csak Európában!
 7. Az egyre népesebb futóközönség a 90-es évek elején ismerhette meg a márka GRID technológiáját. Ez a világ első olyan ütéscsillapító-rendszere volt, amely egyszerre nyújtott stabilitást és párnázottságot a futócipőkben.
 8. Az utóbbi két évben a Saucony számos újdonsággal rukkolt elő:
  1. az EVERUN technológia minden korábbinál jobb energia-visszaadást és sima átgördülést biztosít a mai kor futói számára.
  2. A FREEDOM ISO pedig a világ első teljes EVERUN talpú cipője lett.
 9. A világ legnagyobb maratonjain végzett cipőszámlálások alapján a Saucony stabilan a 3 legnépszerűbb cipő között van!
 10. A Saucony nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, így vegán cipőket is gyárt. Ezen cipők készítéséhez nem használnak semmilyen állati eredetű alapanyagot, vagy ragasztót.
 11. Minden idők legdrámaibb maratoni hajrája a Saucony futó, Rod Dixon nevéhez fűződik. Az 1983-as New York maraton utolsó pár száz méterén elképesztő hajrát mutatva, 9 másodpercet ráverve az addig vezető Geoff Smith-re elsőként szakította át a célszalagot! „Csak adjatok nekem egy sört, aztán pedig had eddzek tovább, mint egy állat.” – mondta a verseny után Dixon. Később róla nevezték el a híres DXN modellt is.

Tihanyban gyertek a Saucony sátorhoz és ismerjétek meg a legújabb modelleket!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések