A hontalan állatok világnapja

Kedves Barátaink! Folyamatosan nyomon követjük, hogy milyen világnapok vannak az év során, és a legfontosabbakra mindig igyekszünk felhívni a Ti figyelmeteket is. A mai napon a hontalan állatok világnapja van, ami számunkra különösen fontos, hiszen imádjuk az állatokat, a csapatban mindannyiunknak van valamilyen házikedvence. Sőt, Sárinak pont egy menhelyről elhozott cicája, Zsaninak pedig kóbormacskából házicicát nevelt kis(nagy)kedvence van. 

Sokan tudjátok, hogy bár a rendezvényeinkkel a balatoni régióban mozgunk, a vállalat irodája, központja Budaörsön van. A mai napon a II. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton szervezésének utolsó simításai mellett, és legnagyobb kapkodások közepette is fontosnak tartottuk, hogy ezen a napon tegyünk valamit hontalan barátainkért, így ellátogattunk a Budaörsi Állatmenhelyre, ahol jelenleg kb. 120 kutya és 60 macska él. A kenelek tiszták, rendezettek, a gondozók fejből tudják az állatok neveit, történeteit, ismerik a jószágok vérmérsékletét. Tudják, hogy barátkoznak-e más állatokkal, vagy inkább egyedül szeretnek-e lenni. Endszerint vizsgálják őket állatorvosok, megkapják a megfelelő oltásokat. Ezeket a fontos információkat ki is írják a kenelekre, és örökbeadás esetén ezeket figyelembe véve törekszenek arra, hogy a gazdi és a kedvenc passzoljon egymáshoz. 

A menhelyen egyébként hétköznaponként előre egyeztetve, vagy hétvégente csoportosan (azaz szombaton és vasárnap is 08.00-10.00-ig) kutyasétáltatást tartanak, mellyel szavakba sem önthető, hogy az önkéntes sétáltatók mekkora örömöt okoznak a négylábúaknak. Hogyan működik? Egyszerű: elmész a megadott időben a menhelyre, és a számodra szimpatikus kutyust kiviszed sétálni, majd 2 óra múlva visszahozod, eközben pedig Te, és a kutyus is jól szórakozik, a gondozóknak pedig rengeteget segítesz vele.

Az egyesületnek mi most tápot vittünk, ami mindig jól jön, és gyorsan elfogy, de ezen kívül nagyon szívesen veszik a játékokat, tisztítószereket, fertőtlenítőket, gumikesztyűt, takarítószereket, seprűt, lapátot, vény nélkül kapható táplálékkiegészítőket: krémek, gyógyszerek, féreghajtó, stb. Télen pedig a pokrócok mellett szalmára is szükségük van. A materiális és pénzadományok mellett nagyon fontos, hogy az állatok lelkét is ápoljuk, így ha időtök engedi, vegyétek fel a menhellyel a kapcsolatot, és kérdezzétek meg, hogy elmehettek-e önkénteskedni, segíteni Hozzájuk 1-1 napra. Mi ma minden ketrecnél megálltunk pár percre játszani, megsimogatni őket, mert ez Nekik nagyon sokat jelent – amellett, hogy mi is feltöltődtünk attól a sok feltétel nélküli szeretetettől, amit adtak nekünk.

Mi biztosan megyünk még hozzájuk, gyertek Ti is kutyát sétáltatni hétvégente, vagy ha örökbefogadáson gondolkodtok, akkor itt biztosan találtok számotokra megfelelő barátokat.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések