A kókuszvíz jótékony hatásai

A Coconut Water ügyvezető igazgatójával, Kovács Lászlóval beszélgettünk a kókuszvízről, annak jótékony hatásairól és a futásról.

Mit gondolsz miért van az, hogy nagyon sokan nem ismerik még a kókuszvizet?

Egyrészt azért, mert maga a kókusz nem honos Európában. Aki járt Ázsiában vagy olyan helyen, ahol van kókuszdió, nyilván megkóstolta a kókuszvizet mert egy egzotikus gyümölcsről van szó. A kókuszvíz, az a fiatal, zöld kókuszdiónak a leve mindaddig, amíg nem jelenik meg benne a zsír. A kókuszvíznek még zsírtartalma sincsen. Amint a zsír megjelenik a kókuszvízben, onnantól kezdve kókusztejnek hívjuk és az már csak feldolgozás után fogyasztható. Ez a különbség a kókuszvíz és a kókusztej között.

Miért alumínium dobozba csomagolva áruljátok?

Ez egy nagyon sarkalatos kérdés. Azért alumínium doboz mert inkább ez, mint a tetra pak. Környezetvédelmi szempontból ideálisabb. Tudjuk, hogy az üveg lenne a legtökéletesebb de, mivel a teljes feldolgozása a kókuszvíznek Ázsiában történik, – a CoCos, amiről beszélünk az Vietnámból jön, a másik a CoCos Pure pedig Thaiföldről és az pedig ún. bádog dobozban van – nagyon drága lenne ha üvegben hoznánk a kókuszvizet. Keressük azt az utat, hogy hogyan lehetne idehozni úgy a kókuszvizet, hogy mi csomagoljuk üvegbe, de nem egyszerű a kérdés.

Hogyan merült fel benned a CoCos márka Magyarországra hozatalának ötlete?

Bennem nem a CoCos márka ötlete merült fel, hanem maga a kókuszvíz. Imádom Ázsiát, és a trópusi részeken szinte mindenhol elérhető a kókuszdió, amiből sokat ittam és az merült fel bennem, hogy de jó lenne a barátaimnak is hazahozni. Egyszer Canadában jártam és bementem egy szupermarketbe, ahol 40 féle dobozos kókuszvizet árultak. Ahogy ott álltam, egyszer csak belémnyilalt, hogy itt van. Bevásároltam belőle, kiválasztottunk 5-öt, 6-ot és elkezdtem felvenni a kapcsolatot azokkal a cégekkel. Nagyon hiszek abban, hogy semmi sem történik véletlenül, mindennek oka van és így jött létre az üzleti kapcsolat is a CoCos Prémium 100% Kókuszvíz brand tulajdonosával is.

Kevesen tudják, de nagyon egészséges ital. Miket tartalmaz?

Fogyasztása előnyös vírusos megbetegedések esetén az Anti-vírusos és anti-bakteriális tulajdonsága miatt
• Természetesen izotóniás ital, ami tele van elektrolitokkal.
• Hozzájárul az inzulinháztartás javításához.
• Laurinsavat tartalmaz: ami természetes formában csak az anyatejben, a kókuszvízben és különböző magvak olajában fordul elő. A magzatoknál az immunrendszer fejlődésében játszik fontos szerepet.
• Monolaurin van benne: sejtregeneráló hatása van.
• Gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalom.

Melyik a kedvenc futniszép versenyed?

Mindegyik másért jó. A tihanyit azért szeretem mert Tihany és egyedi a helyszín, a szigligetit meg azért szeretem mert optimális időpontban van, amikor ott voltunk mindig jó idő volt és a választható távok is megfelelőek számomra.

Mit szeretsz a futásban?

Kikapcsol, szerintem ez a meditáció egyik formája. Fontos, hogy az ember önmagával is legyen. Például nem szeretem, ha zene van a fülemben futás közben. Én azt gondolom, hogy ki tud zökkenteni, tehát más a fókusz. Ha meditációnak hívjuk a futást akkor nem az, amikor a füledben zene van. Akkor inkább egy sportnak hívom a futást. Imádom hallgatni a madarak csicsergését. Nekem ez sokkal többet jelent, minthogy bármi ott dübörögjön a fülemben.

Köszönjük az interjút, hamarosan találkozunk! 🙂

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések