A legjótékonykodóbb duó: a Team Miki

A Team Miki – duplán gyógyító kilométerek ötletgazdája, Katona Miklós Patrik, akinek kisagyi sorvadása jelentősen megnehezíti  hétköznapjait, és hű társa Nádudvari Péter, aki nélkül Miki legnagyobb álmát talán nem is valósíthatta volna meg, évek óta egy jótékonykodó párost alkotnak. Egymásnak erőt adva visznek véghez mostanra több, mint egy éve lehetetlennek tűnő kihívásokat azért, hogy azzal másokon segíthessenek. Peti egykor Mikinek gyűjtötte a kilométereket, most azonban már együtt róják a gyógyító köröket.

 

Milyen motiváció vezérelt Titeket a csapat megalkotásában?

Miki: Az volt a célom, hogy segítsek a legjobb barátomnak, Máténak. Büszke vagyok arra, hogy sikerült neki segítenem.

Peti: A súlyosan beteg volt tanítványom, Miki életcélja az, hogy jótékonysági sporttal segíthessen barátain, a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány által támogatott leukémiás, daganatos, csontvelőtranszplatált és fogyatékkal élő gyermekeken, fiatalokon és családjaikon. Az álmát úgy váltottuk valóra, hogy futókocsi segítségével teljesítünk közösen versenyeket, így állapota ellenére Miki is jelen van a versenypályán, teljesít, részesül a semmihez sem fogható hangulatból, adományokat gyűjt, tehát aktív, produktív része a társadalomnak. A közösen megtett kilométereket meg lehet tőlünk vásárolni. Ez az alapkoncepció, tavaly januárban így alakult meg az Alapítvány háttértámogatásával a Team Miki – duplán gyógyító kilométerek. A közösen megtett kilométerek valóban „duplán gyógyítanak”, hiszen Miki támogatott barátainak anyagi segítséget, a fiúnak pedig életcélt és pozitív önértékelést ad. Ahogy Miki is elmondta, az első támogatottunk Máté volt. A márkanagykövetséggel az volt a célunk, hogy ez az egyedi, különleges, magas erkölcsi értéket képviselő alulról jövő kezdeményezést minél többen megismerjék.

 

Mit adott Nektek ez az elmúlt egy év, mivel lettél gazdagabb a nagykövetségednek köszönhetően?

Miki: Sok versenyen vehettem részt, és sok futó csatlakozott a csapatunkhoz, hogy beteg gyerekeknek segítsenek.

Peti: Miki elmondta a lényeget, sokan megismerték mind a csapatunkat, mind a „Team Miki-filozófiát” – olyan valaki is képes aktívan segíteni, aki maga is segítségre szorul. A tárgyi ajándék (futócipő, gélek, hotelcsekk, versenynevezés) csak „hab volt a tortán” :). Nagyon hálásak vagyunk a Futniszép csapatának. A nagykövettársak személyeiben pedig különleges és értékes embereket ismertem meg. Köszönjük nekik a sok figyelmet, lelki tuningot.

 

A nagykövetség által sikerült a Team Miki csapat nagyobb ismertségére szert tenni?

Miki: Úgy érzem, igen.

Peti: Igen, beindult a Team Miki-duplán gyógyító kilométerek szekere.

 

Milyen cél lebeg a szemetek előtt a jövőre nézve?

Miki: Szeretném ha még sokkal több futó csatlakozna,és ezáltal még több barátom és családja vehessen részt azokon a gyógyulást elősegítő terápiás programokon és üdüléseken, amelyeket a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány szervez.

Peti: Minél több verseny, minél nagyobb ismertség a csapatnak, minél több adomány. Határ a csillagos ég. És a legfontosabb: Mikinek és barátainak minél hamarabbi gyógyulás.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések