A világ leghúzósabb futóversenyei

A világ talán négy legzúzósabb futása, hardcore arcoknak.

4 deserts

Ez a hét napig tartó, 250 km hosszú megmérettetés Kínában, Chilében, Egyiptomban és az Antarktiszon kerül megrendezésre. A résztvevők 25 és 70 óra közötti idővel teljesítik a távot. Az ötletgazda, Mary Gadams – korábbi befektetési bankár és neves ultramaratonista – 2002-ben indította útjára a kezdeményezést, amelyen eddig 7300-an vettek részt, a világ  több mint 100 országból.

Antarctic Ice Marathon

A versenyzők Buenos Airesből érkeznek az Antarktiszra, ahol nem ritkán -12 fokos hidegben, hóborította terepen küzdenek a győzelemért. Aki nem elégszik meg a klasszikus maratoni távval, az 100km-en is kipróbálhatja magát! 🙂

Hari Extreme 

Lanzarote, egy kis spanyol sziget, gyilkos szintkülönbségekkel, húzós terepviszonyokkal. Bizony ez a verseny sokszor már inkább hegymászásra hajaz, mint sem futóversenyre.

Everest Ultra (65km)

A világ legmagasabban rendezett maratonja! 5184 méteren a legtöbb embernek még egy egyszerű séta is megterhelő, nem véletlen, hogy a március-áprilisi versenyen mindössze 50 igazán edzett sportember vesz részt. ( A legjobb időt futottak első 14 helyén nem nagy meglepetésre nepáliakat találunk, a legjobb nem nepáli Daniel Hansson Svédországból a 15. )

Te melyiket vállalnád? 🙂

(forrás: https://runnersconnect.net/running-tips/extreme-unusual-races-world/ , valamint a cikkben szereplő weboldalak.)

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések