Az én legszebb futniszép élményem – „2020 legkülönlegesebb versenye”

A tavalyi évben két Futniszép által rendezett eseményre sikerült eljutnom. Először a Szigligeti Félmaratonon futhattam iramfutóként a leghosszabb távon, majd a Naplemente 10 km távján indultam el.

A Naplemente Félmaraton egy eszméletlenül különleges verseny. Én rengeteg versenyen álltam már rajthoz, de ehhez hasonlót még nem tapasztaltam. Biztos, hogy örök élmény marad. De haladjunk sorba később mindent leírok.

Megérkeztünk a versenyre és elég fáradt voltam mivel előző nap is versenyeztem. A melegítésnél azt éreztem, hogy nem ez lesz életem eredménye. Miután elrajtoltunk a 10km-es távon, szinte egyedül maradtam és így engem vezetett fel a motoros szervező. Akit vezetettek már fel az tudja mennyire inspiráló tud lenni, nekem ez rengeteg erőt adott. Az útvonalon sok frissítő állomás van, ahol a bőség zavarával küzdhet az ember, főképp, ha nem tudja pontosan, mit is keres. A versenytáv közepe felé volt egy kisebb holtpontom, amikor azt éreztem, hogy nehéz az iramot tartani és kedvem lenne kicsit lassítani, de ezt sikerült hamar leküzdeni. Első helyen célba érve kellemesen elfáradtam és egyből belementem a Balatonba kicsit lehűteni magam. A verseny után sokan odajöttek beszélgetni, ismerkedni. Nagyon jó volt egy ilyen baráti hangulatú társasággal együtt mozogni. Az eredményhirdetésig az Irunmore tagjaival ütöttem el az időt. Ez egy igazi kis baráti futóközösség, ahol a jó hangulat alapfeltétel. Az eredményhirdetés pörgős és jól szervezett volt, és amit a BEFUTÓÉREM.HU kiad a kezéből az valami eszméletlen. Rengeteg éremmel büszkélkedhetek, de amilyen minőséget ez a cég képvisel, az magáért beszél, és hozzátenném nem csak ezen a versenyen. Előző nap a Pannonhajsza versenyéről hozhattam el két érmet és azok is ebből a műhelyből származnak, persze mondanom sem kell, hogy hibátlanok. 

Na de miért is olyan különleges a Naplemente Félmaraton?

A nevezés ára tartalmaz egy naplementébe hajókázást is. Ezt 2 óriási hajóval oldják meg, hajónként DJ-kel. Ezt a hangulatot nem tudom leírni, át kell élni!!! Ha egyszer megtapasztalod függő leszel, és nem akarsz majd leszállni erről a hajóról. 

Szóval összegezünk! Ha akarnék se tudnék rosszat mondani versenyre. A szervezés kiváló, a helyszín csodálatos, díjazás hibátlan plusz még kapok egy hajókázást is a naplementében a Balatonon! Mindezt, hogyan? Hát így. Le a kalappal a szervezők előtt. Köszönöm ezt a remek versenyt. 

Írta: Zsiros Márk

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések