Versenykiírás

Figyelem, a Versenykiírás a Versenyszabályzattal együtt értelmezendő! A Versenyre való nevezéssel a nevező kijelenti, hogy megismerte és elfogadta a Versenyszabályzatot. A Versenyszabályzat ELÉRHETŐ ITT.

 

A Verseny neve:

A Trigo bemutatja: I. SIGNAL IDUNA x Bringázzunk Egyet!

A Verseny a Versenyszabályzatnak a kerékpáros túraversenyekre vonatkozó szabályai szerint kerül meghirdetésre. A kerékpáros túraversenyek nem minősülnek országúti kerékpárversenynek, vagy bármilyen más, kerékpáros szakági versenynek. 

A Verseny időpontja:

2022. június 17-18-19.

A Verseny távjai, szintideje, kategóriái és díjazása:

Balaton teljes kör: 205 km, szintidő nincs

Külön női és férfi kategóriában az alábbi korcsoportokban: 0-20 évesig; 21-35 évesig; 36-50 évesig; 51 év felett. Kategóriánként és korcsoportonként díjazásra kerül az 1., a 2., és a 3. helyezett.

Balaton nyugati kör: 137 km, szintidő nincs

Külön női és férfi kategóriában az alábbi korcsoportokban: 0-20 évesig; 21-35 évesig; 36-50 évesig; 51 év felett. Kategóriánként és korcsoportonként díjazásra kerül az 1., a 2., és a 3. helyezett.

Balaton keleti kör: 86 km, szintidő nincs

Külön női és férfi kategóriában az alábbi korcsoportokban: 0-20 évesig; 21-35 évesig; 36-50 évesig; 51 év felett. Kategóriánként és korcsoportonként díjazásra kerül az 1., a 2., és a 3. helyezett.

Tihany kör: 20 km, szintidő nincs

Külön női és férfi kategóriában az alábbi korcsoportokban: 0-20 évesig; 21-35 évesig; 36-50 évesig; 51 év felett. Kategóriánként és korcsoportonként díjazásra kerül az 1., a 2., és a 3. helyezett.

A 18 év alatti Versenyzők esetén a részvétel feltétele a szülői hozzájáruló és felelősségvállaló nyilatkozat kitöltött, kinyomtatott, aláírt és bescannelt formában történő megküldése a Szervező hivatalos e-mail címére, az info@futniszep.hu e-mail címre. A nyilatkozat letölthető INNEN.

A Verseny létszámkorlátja:

1000 fő, a teljes mezőnyre, valamennyi távra.

A nevezési díjak összegei és sávjai:

A sávok esetében jelzett létszámok a versenyre benyújtott összes nevezés vonatkozásában értendők. A díjak, mind az egyéni indulók, mind a váltók esetében, versenyzőnként értendők.

Keleti, nyugati és teljes kör:

1 – 333 főig: 7 500 Ft. (mez nélkül: 5 500 Ft)

334 – 666 főig: 8 500 Ft. (mez nélkül: 6 500 Ft)

667 – 1000 főig: 9 500 Ft. (mez nélkül: 7 500 Ft)

Tihany kör:

1 – 333 főig: 3 500 Ft. (mez nélkül: 1 500 Ft)

334 – 666 főig: 4 500 Ft. (mez nélkül: 2 500 Ft)

667 fő – 1000 főig: 5 500 Ft. (mez nélkül: 3 500 Ft)

HATÁRIDŐK

Az előnevezés kezdete: 2021. december 6.
Az előnevezés módja a www.futniszep.hu oldalon közzétettek szerint történik.
Az előnevezés lemondásának határideje: 2022. február 1., 12:00 óra
A mezméret módosításának határideje: 2022. május 31., 12:00 óra (A Szervező abban az esetben garantálja a Versenyző által igényelt méretű mez biztosítását, amennyiben az előnevezés, a nevezési díj befizetése, illetve a méret végső módosítása legkésőbb 2022. március 16-ig megtörténik.)
A versenyzői név, táv és kategória módosításának határideje: 2022. május 31., 12:00 óra
Az előnevezés, az előnevezés lemondásának, a mezméret módosításának, valamint a versenyzői név, táv és kategória módosításának módja a www.futniszep.hu holnapon, illetve az ott közzétett Kisokosban meghatározottak szerint történik.

A rajtcsomag átvételének helye, ideje és módja:

Az előnevezett Versenyzők a rajtcsomagot a Verseny előtti egy hétben átvehetik, erről e-mailben, illetve a közösségi média felületeken értesíti a Szervező a versenyzőket. A rajtcsomagok a Versenyközpontban, a Legisly Örvényes Beachen is átvehetők 2022. június 17-19 között. A rajtcsomagokhoz postázás igényelhető, esetenként felárral, aminek a határideje 2022. május 22.

A lemondással és módosításokkal kapcsolatos díjak és visszatérítések:

Az előnevezés lemondására vonatkozó határidőt követően a Versenyző a nevezési díj teljes vagy részleges visszatérítésére nem jogosult. A Szervező 1000 forintos adminisztrációs díjat számíthat fel az alábbi esetekben: az előnevezés határidőn belül történő lemondása; a számlázási adatok módosítása; a versenyzői név, táv, kategória határidőn belüli módosítása, amennyiben ez a Szervező közvetlen közreműködésével történik.

Amennyiben a Verseny az aktuális járványügyi helyzet, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány, illetve a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet következtében a Szervező által lemondásra kerül, úgy a Versenyzők választása szerint:

a) a nevezési díj teljes összegét utalvány formájában a Szervező jóváírja a Versenyzőnek, amely utalvány a Szervező által szervezett más sportversenyen teljes összegben felhasználható nevezési díj ellenértékeként, a kiállítástól számított egy éven belül,

vagy

b) a nevezési díj teljes összegét a Szervező visszatéríti a Versenyzőnek.

Jóváírás vagy visszatérítés szempontjából a nevezési díj teljes összege a Versenyző által ténylegesen a részvételi jogosultságért fizetett díjat, vagyis a Versenyző által már befizetett összegnek a mez, illetve az egyéb merchandising termékek, valamint az esetleges kiegészítő szolgáltatások, illetve közvetített szolgáltatások díjával csökkentett részét jelenti.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A túraverseny útvonala:

A www.futniszep.hu oldalon közzétettek szerint.

A Verseny útvonala megegyezik a KRESZ szerint kijelölt kerékpárutakkal, kerékpársávokkal vagy kerékpáros nyomokkal (a továbbiakban kerékpárút). A Versenyhez a Szervező külön irányjelző és tájékoztató táblákat, felvezetést, illetve útvonalellenőrzést nem alkalmaz, hanem ellenőrzőpontokat határoz meg, ahol a Versenyzőknek QR kód alkalmazásával be kell jelentkezniük. A bejelentkezéshez esetlegesen internetkapcsolattal rendelkező okostelefon szükséges. Az ellenőrzőpontokhoz való eljutáshoz esetlegesen le kell térni a kerékpárútról. A Szervező az útvonalat biztosító technikai eszközöket, illetve biztosításban résztvevő közreműködőket nem alkalmaz, valamint egészségügyi biztosítást nem biztosít. A Versenyzők a Versenyen saját felelősségre vesznek részt és kötelesek betartani a KRESZ-nek a kerékpáros közlekedésre vonatkozó rendelkezéseit.

A frissítőpontok helye:

A Szervező a Versenyre frissítőpontokat nem épít ki.

A versenyközpont helyszíne:

Legisly Örvényes Beach (8242 Örvényes, Fürdő u. 41.)

A megérkezés és parkolás rendje:

 

A Versenyre külön parkolók kerülnek kijelölésre a Versenyközpont és 71-es főutat összekötő földút mellett két oldalon. Az érkezőket kérjük, hogy elsősorban ezeket a parkolókat vegyék igénybe. A parkolók igénybevétele esetenként díjfizetéshez kötött lehet.

A Verseny és a versenyközpont programja:

A verseny részletes programját a Szervező a www.futniszep.hu oldalon, valamint a Verseny Facebook oldalán és Facebook eseményének oldalán teszi közzé.

Helyszíni nevezés és rajtcsomag átadás: 2022. június 15. – 18. 08:00-18:00 és 2022. június 19-én 08:00-11:00

Kisállattal történő részvétel: A Versenyen kutyával történő indulásra nincs lehetőség. A Legisly Örvényes Beach területére kutyát a vonatkozó kormányrendelet értelmében behozni tilos.

Versenyszabályzat és további információk a www.futniszep.hu oldalon érhetők el.
A Szervező fenntartja a jogot a Verseny időpontjának, helyszínének, programjának, távjainak, útvonalának és egyéb feltételeinek módosítására, amelyről a www.futniszep.hu oldalon, valamint a Verseny Facebook oldalán és Facebook eseményének oldalán, továbbá a Verseny napján a verseny helyszínén szükség szerint tájékoztatja a Versenyzőket.