Versenykiírás

Figyelem, a Versenykiírás a Versenyszabályzattal együtt értelmezendő! A Versenyre való nevezéssel a nevező kijelenti, hogy megismerte és elfogadta a Versenyszabályzatot. A Versenyszabályzat ELÉRHETŐ ITT.

 

A Verseny neve:

II. Trigo Bringázzunk Egyet

A Verseny a Versenyszabályzatnak a kerékpáros túraversenyekre vonatkozó szabályai szerint kerül meghirdetésre. A kerékpáros túraversenyek nem minősülnek országúti kerékpárversenynek, vagy bármilyen más, kerékpáros szakági versenynek. 

A Verseny időpontja:

2023. június 17-18.

A Verseny távjai, szintideje, kategóriái:

Balaton teljes kör: 205 km, szintidő nincs

Balaton nyugati kör: 137 km, szintidő nincs

Balaton keleti kör: 86 km, szintidő nincs

Tihany kör: 20 km, szintidő nincs

A 18 év alatti Versenyzők esetén a részvétel feltétele a szülői hozzájáruló és felelősségvállaló nyilatkozat kitöltött, kinyomtatott, aláírt és bescannelt formában történő megküldése a Szervező hivatalos e-mail címére, az info@futniszep.hu e-mail címre. A nyilatkozat letölthető INNEN.

A Verseny létszámkorlátja:

összesen 1000 fő, a teljes mezőnyre, valamennyi távra.

A nevezési díjak összegei és sávjai:

A sávok esetében jelzett létszámok a versenyre benyújtott összes nevezés vonatkozásában értendők. A díjak, mind az egyéni indulók, mind a váltók esetében, versenyzőnként értendők.

A nevezés tartalma:

  • részvétel az eseményen
  • a gasztropontok kiemelt ajánlatainak igénybevételének lehetősége
  • egyedileg tervezett befutóérem
  • goodbye csomag
  • szombat és vasárnap esti programon való ingyenes részvétel az Örvényes Beachen
  • kedvezményes fogyasztás a kijelölt a verseny teljes idején
  • virtuális oklevél és rajtszám

Keleti, nyugati és teljes kör:

1 – 333 főig: 5 995 Ft

334 – 666 főig: 6 995 Ft

667 – 1000 főig: 7 995 Ft

Tihany kör:

1 – 333 főig: 2 995 Ft

334 – 666 főig: 3 995 Ft

667 fő – 1000 főig: 4 995 Ft

HATÁRIDŐK

Az előnevezés kezdete: 2022. december 6.
Az előnevezés módja a www.futniszep.hu oldalon közzétettek szerint történik.
Az előnevezés lemondásának határideje: 2023. február 1., 12:00 óra
A versenyzői név, táv és kategória módosításának határideje: 2023. június 2., 12:00 óra
Az előnevezés, az előnevezés lemondásának, a mezméret módosításának, valamint a versenyzői név, táv és kategória módosításának módja a www.futniszep.hu holnapon, illetve az ott közzétett Kisokosban meghatározottak szerint történik.

A rajtcsomag átvételének helye, ideje és módja:

Az előnevezett Versenyzők a rajtcsomagot a Verseny előtti egy hétben átvehetik, erről e-mailben, illetve a közösségi média felületeken értesíti a Szervező a versenyzőket. A rajtcsomagok a Versenyközpontban, a Legisly Örvényes Beachen is átvehetők 2022. június 17-18. között. A rajtcsomagokhoz postázás igényelhető, 1500 Ft-os felárral, aminek igénylésének a határideje 2023. május 29.

A lemondással és módosításokkal kapcsolatos díjak és visszatérítések:

Az előnevezés lemondására vonatkozó határidőt követően a Versenyző a nevezési díj teljes vagy részleges visszatérítésére nem jogosult. A Szervező 1000 forintos adminisztrációs díjat számíthat fel az alábbi esetekben: az előnevezés határidőn belüli történő lemondása; a számlázási adatok módosítása; a versenyzői név, táv, kategória határidőn belüli módosítása, amennyiben ez a Szervező közvetlen közreműködésével történik.

Amennyiben a Verseny az aktuális járványügyi helyzet, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány, illetve a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet következtében a Szervező által lemondásra kerül, úgy a Versenyzők választása szerint:

a) a nevezési díj teljes összegét utalvány formájában a Szervező jóváírja a Versenyzőnek, amely utalvány a Szervező által szervezett más sportversenyen teljes összegben felhasználható nevezési díj ellenértékeként, a kiállítástól számított egy éven belül,

vagy

b) a nevezési díj teljes összegét a Szervező visszatéríti a Versenyzőnek.

Amennyiben nevezés mellé igényelhető merchandising termékek már legyártásra kerültek, úgy annak az árát nem tudjuk visszautalni, ellenben a már legyártott terméket át tudjuk adni.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A túraverseny útvonala:

A www.futniszep.hu oldalon közzétettek szerint.

A Verseny útvonala megegyezik a KRESZ szerint kijelölt kerékpárutakkal, kerékpársávokkal vagy kerékpáros nyomokkal (a továbbiakban kerékpárút). A Versenyhez a Szervező külön irányjelző és tájékoztató táblákat, felvezetést, illetve útvonalellenőrzést nem alkalmaz, hanem ellenőrzőpontokat határoz meg, ahol a Versenyzőknek QR kód alkalmazásával be kell jelentkezniük. A bejelentkezéshez internetkapcsolattal rendelkező okostelefon szükséges. Az ellenőrzőpontokhoz való eljutáshoz esetlegesen le kell térni a kerékpárútról. A Szervező az útvonalat biztosító technikai eszközöket, illetve biztosításban résztvevő közreműködőket nem alkalmaz, valamint egészségügyi biztosítást nem biztosít. A Versenyzők a Versenyen saját felelősségre vesznek részt és kötelesek betartani a KRESZ-nek a kerékpáros közlekedésre vonatkozó rendelkezéseit.

A frissítőpontok helye:

A Szervező a Versenyre frissítőpontokat nem épít ki.

A versenyközpont helyszíne:

Legisly Örvényes Beach (8242 Örvényes, Fürdő u. 41.)

A megérkezés és parkolás rendje:

 

A Versenyre külön parkolók kerülnek kijelölésre a Versenyközpont és 71-es főutat összekötő földút mellett két oldalon. Az érkezőket kérjük, hogy elsősorban ezeket a parkolókat vegyék igénybe. A parkolók igénybevétele esetenként díjfizetéshez kötött lehet.

A Verseny és a versenyközpont programja:

A verseny részletes programját a Szervező a www.futniszep.hu oldalon, valamint a Verseny Facebook oldalán és Facebook eseményének oldalán teszi közzé.

Helyszíni nevezés és rajtcsomag átadás: 2023. június 17-18. 08:00-18:00 óra között

Kisállattal történő részvétel: A Versenyen kutyával történő indulásra nincs lehetőség. A Legisly Örvényes Beach területére a vonatkozó kormányrendelet értelmében állatot behozni tilos.

Versenyszabályzat és további információk a www.futniszep.hu oldalon érhetők el.
A Szervező fenntartja a jogot a Verseny időpontjának, helyszínének, programjának, távjainak, útvonalának és egyéb feltételeinek módosítására, amelyről a www.futniszep.hu oldalon, valamint a Verseny Facebook oldalán és Facebook eseményének oldalán, a már regisztráltakat e-mailben, továbbá a Verseny napján a verseny helyszínén szükség szerint tájékoztatja a Versenyzőket.