Ebben a pillanatban ért be Szőnyi Feri a hússzoros Ironman versenyen a 2. helyre!!!

Kétség nem fér hozzá, hogy Szőnyi Ferenc, a komáromi ultratriathlonista – aki 43 éves korában kezdett el sportolni – a világ legjobb és legkeményebb küzdői közé tartozik. Kereken 21 napja vágott neki a Mexikóban rendezett ultratriathlonnak aligha nevezhető irdatlan távoknak, hiszen ez már nem is ultra, hanem valami egészen más: mega. Szóval a Leónban rendezett hússzoros – igen, 20, azaz húsz – ironman táv összesen mindjárt leírjuk, hogy mennyit takar. Összesen 13 induló kvalifikálta magát, medencében kezdtek 76 kilométer úszással, amit egy parkban 3600 kilométeres kerékpározás követett. Végül jött a 844 kilométeres futás, amit a tengerszint feletti 1700 méteres magasság, a folyamatos esőzések, a nappali hőség, az éjszakai hideg az oxigénhiány mellett is elképzelhetetlen nehézzé tett.

A legnagyobb nehézséget Feri számára azonban mégsem ez jelentette, hiszen a távot 2010-ben teljesítette már – akkor meg is nyerte -, hanem a folyamatos gyomorproblémák, a klóros víz szétmarta bőr, a láz és a rettentő vállfájdalma, aminek a napokig tartó úszás sem kedvezett. Feri minden eseményét végig követjük, ott voltunk vele a Himalájában, a Swissultrákon, folyamatosan követjük, hol tart, mert egy egészen különleges és senkivel fel nem cserélhető szereplője a világ ultratriathlonjának. Ezidáig egyszer sem láttuk ilyen megviseltnek… Rekordot szeretett volna dönteni (a litván Vidmantas Urbonas által még 1998-ban felállított 437:21:40 órás világcsúcsot.), egész évben csak erre készült, ám a betegség éppen a legrosszabbkor jött, így Christian Mauduit után a második helyen ért be ebben a másodpercben……. idővel (ezt még nem is lehet tudni), mindezzel pedig az egyetlen ember lett a világon, aki kétszer is teljesítette ezt az eszelős versenyt!

Minden elismerésünket, csodálatunkat azonban felülírja a nagy vetélytárs feleségének kommentje, melybe csak annyit ír: “köszönjük, hogy egy pályán futhattunk Veled, elszántságod, kedvességed, a futásod stílusa: mindenben közel áll a tökéleteshez!”

Gratulálunk Racemachine, várunk haza és ott leszünk az élménybeszámolódon, Veled pedig reméljük, hogy március 21-én újra találkozunk a 6. Knauf Tihanyi Félmaratonunkon! #szonyiferiforpresident

A Knauf Tihanyi, Kedvenc KereskedőháZ Naplemente, újHÁZ Centrum Napfelkelte és Mapei Szigligeti Félmaratonok szervezői

bejegyzés megosztása

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések