Ebben a pillanatban ért be Szőnyi Feri a hússzoros Ironman versenyen a 2. helyre!!!

Kétség nem fér hozzá, hogy Szőnyi Ferenc, a komáromi ultratriathlonista – aki 43 éves korában kezdett el sportolni – a világ legjobb és legkeményebb küzdői közé tartozik. Kereken 21 napja vágott neki a Mexikóban rendezett ultratriathlonnak aligha nevezhető irdatlan távoknak, hiszen ez már nem is ultra, hanem valami egészen más: mega. Szóval a Leónban rendezett hússzoros – igen, 20, azaz húsz – ironman táv összesen mindjárt leírjuk, hogy mennyit takar. Összesen 13 induló kvalifikálta magát, medencében kezdtek 76 kilométer úszással, amit egy parkban 3600 kilométeres kerékpározás követett. Végül jött a 844 kilométeres futás, amit a tengerszint feletti 1700 méteres magasság, a folyamatos esőzések, a nappali hőség, az éjszakai hideg az oxigénhiány mellett is elképzelhetetlen nehézzé tett.

A legnagyobb nehézséget Feri számára azonban mégsem ez jelentette, hiszen a távot 2010-ben teljesítette már – akkor meg is nyerte -, hanem a folyamatos gyomorproblémák, a klóros víz szétmarta bőr, a láz és a rettentő vállfájdalma, aminek a napokig tartó úszás sem kedvezett. Feri minden eseményét végig követjük, ott voltunk vele a Himalájában, a Swissultrákon, folyamatosan követjük, hol tart, mert egy egészen különleges és senkivel fel nem cserélhető szereplője a világ ultratriathlonjának. Ezidáig egyszer sem láttuk ilyen megviseltnek… Rekordot szeretett volna dönteni (a litván Vidmantas Urbonas által még 1998-ban felállított 437:21:40 órás világcsúcsot.), egész évben csak erre készült, ám a betegség éppen a legrosszabbkor jött, így Christian Mauduit után a második helyen ért be ebben a másodpercben……. idővel (ezt még nem is lehet tudni), mindezzel pedig az egyetlen ember lett a világon, aki kétszer is teljesítette ezt az eszelős versenyt!

Minden elismerésünket, csodálatunkat azonban felülírja a nagy vetélytárs feleségének kommentje, melybe csak annyit ír: „köszönjük, hogy egy pályán futhattunk Veled, elszántságod, kedvességed, a futásod stílusa: mindenben közel áll a tökéleteshez!”

Gratulálunk Racemachine, várunk haza és ott leszünk az élménybeszámolódon, Veled pedig reméljük, hogy március 21-én újra találkozunk a 6. Knauf Tihanyi Félmaratonunkon! #szonyiferiforpresident

A Knauf Tihanyi, Kedvenc KereskedőháZ Naplemente, újHÁZ Centrum Napfelkelte és Mapei Szigligeti Félmaratonok szervezői

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések