Gondolatok Keanu Reeves-től 7végére – érdemes rajta elgondolkodni…

 A sikeres hollywoodi színész rendkívül visszafogottan, szerényen él, annak ellenére, hogy megengedhetné magának a fényűzést. Ő mégsem teszi, inkább igyekszik segíteni másoknak. Mostanában leginkáb arról híres, hogy éles kritikával illeti nemcsak hollywoodi kollégáit, azoknak érkölcsi mércéjét, hanem annál sokkal szélesebb síkra száll. Ismerjük meg Keanu Reeves történetét:

Keanu Reeves 1999-ben a Mátrix filmeknek köszönhetően vált ismert színészé. Addigi élete egyáltalán nem volt fenékig tejföl, sőt tragédiák sorozatát kellett átélnie. 3 évesen az édesapja elhagyta a családot. Pár évig még tartotta a kapcsolatot fiával, de mikor kimondták a válást, a kis Keanu édesanyjával elköltözött a városból, így a fiú és az apja közti kapcsolat megszakadt. Ez nagy törést jelentett a kisfiú életében. A nevét is édesapja adta neki, a hawaii emberek szerint a keanu szó hűsítő hegyi záport jelent. A tanulás sem ment jól Keanunak, hiszen diszlexiával küzdött, ezért kamaszkorában több iskolában is megfordult. A középiskolát végül sosem fejezte be, és le sem diplomázott. Ennek ellenére ma is nagy könyvfaló, imád olvasni, új dolgokat tanulni.

Keanu fiatal éveire nem a biztonság, a nyugodtság, sokkal inkább a bizonytalanság volt jellemző. Ezt tetézte egy szörnyű tragédia is, mikor a 23 éves Keanu legjobb barátja, River Pheonix drogtúladagolásban meghalt.

“Fantasztikus ember és csodás színész volt. Nagyon jól kijöttünk, borzasztóan hiányzik, sokat gondolok rá” – nyilatkozta.

1998-ban Keanu találkozott Jennifer Syme-el. Egymásba szerettek, és 1999-ben Jennifer várandós lett, de a 8 hónapos kislány halva született. Ez a kapcsolat végét is jelentette, és ami még szörnyűbb, 18 hónappal később Jennifer autóbalesetben elhunyt. 2006-ban Keanu Reeves így nyilatkozott a Parade lapnak:

“A fájdalom súlya alatt más emberré formálódsz. Ez egy olyan lecke, amelyet mindnyájan megtanulunk életünk során.”

A sorscsapások, tragédiák ellenére Keanu nem tört meg, inkább a lelki megerősítés, fejlődés útjára lépett. Filmszerepeket vállalt, amelyek meghozták számára az anyagi biztonságot is, hiszen nagyon sokat keresett. Ő mégsem a fényűzést választotta, hanem ma már Hollywood egyik legadakozóbb sztárja. Már a Mátrix-filmek forgatása előtt hajlandó volt több millió dollárról lemondani, amit inkább a film vizuális elemeire költöttek, és ha ezt nem teszi meg, az alkotások grafikailag nem lettek volna annyira látványosak. A családjáról sem feledkezett meg, hiszen mikor megtudta, hogy anyagi problémával küzdenek, karácsonyra 20 ezer dollárt adományozott. Emellett a filmes életben is kiemelkedő ember, hiszen igyekszik mindenkinek a nevét megtanulni, akivel együtt dolgozik, és még a takarító, vagy kisegítő személyzettel is rendesen beszél, viselkedik, nem fölényeskedik senkivel. Gondját viseli leukémiás lánytestvérének is, fizeti a kezeléseket és sok pénzt adott az orvosoknak, hogy tovább folytassák a kutatásaikat ezen a téren. Annak ellenére, hogy Keanu Reeves százezreket keres, tömegközlekedési eszközökkel jut el egyik helyről a másikra, szerényen, visszafogottan él.

 Minap ezeket a gondolatokat osztotta meg közösségi oldalán:

“Nem akarok egy olyan társadalom tagja lenni, ahol a férjek prostituáltként öltöztetik a feleségeiket, kiemelve mindazt, amit szerintük egy nőn értékelni, szeretni kell. Ahol nincs semmilyen hitele a becsület, a méltóság szavaknak, és már nem hiszel senkinek, aki úgy kezd egy mondatot, hogy “ígérem…”, ahol a nők már nem akarnak gyereket szülni, a férfiak meg családot alapítani. Ahol a balekok sikeresnek és menőnek gondolják magukat, miközben apjuk autóját vezetik, és ahol az apák azzal alázzák a gyerekeiket, hogy soha semmi és senki nem lesz belőlük az életben.
Ahol az olyan emberek beszélnek istenhitről, akiknek kezükben ital van, és halvány gőzünk sincs arról, hogy mit jelent igazából a vallás. És ahol a szerénység nagy hátrány.
Ahol mindjárt kihalófélben van a szerelem, de közben mindenki a tökéletes partnerre vágyik.
Ahol az emberek minden pénzüket a kocsijukra költik, azzal igyekezve leplezni, hogy valójában milyen szegények.
Ahol a fiúk szüleik pénzét költik éjszakai bárokban, és ahol a lányok ezért szeretnek beléjük.
Ahol már nincs különbség nő és férfi között, és ezt a választás szabadságának nevezik. És aki ez ellen fel mer szólalni, azt egyszerűen lehülyézik.

Én a saját utamat járom, de kár hogy nem találok megértésre azon emberek részéről, akitől a leginkább elvárnám…”

 Korrekt.

forrás: http://extremesilverblog.com/

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések