Futónagykövet maraton – 2. rész: Zobák Gábor, a Futószakáll

Zobák Gábor a Knauf Tihanyi Félmaraton nagykövete árulja el, hogy miért is érdemes igazán futócipőt húzni, és „gyűjteni a kilométereket”.

A hétköznapokban kit ismerhetünk meg benned?

A hétköznapokban egy vidám és optimista ember vagyok. Viccesen azt szoktam mondani, hogy annyira optimista, hogy az utolsó pénzemből is pénztárcát vennék :).

Mivel foglalkozol, és hogyan hozod össze az edzéseket a munkával és a magánélettel?

Egy mobiltávközlési cégnél dolgozom már 13 éve. Szerencsés vagyok, mert mindig tudok találni időt az edzésre. Általában munka után szoktam edzeni, de párszor előfordul, hogy reggelente futok.

Mióta része az életednek a futás?

Tizennégy  évesen kezdtem atletizálni  Tóth Béla tanár úr kezei alatt. Imádtam már az elejétől fogva, mert óriási csapat jött össze. Vidáman teltek az edzések, sok csapattársammal edzések után is összejártunk. Versenyeken 60, 100, 200, 400 m és 400 m váltóban versenyeztem, majd a középiskola befejezése után egy győri klubba igazoltam, ahol Jakab Erzsébet irányítása alatt készültem. Ezek az évek voltak számomra a legfontosabbak és legjobbak, sokat tanultam a két edzőmtől, akikre mind a mai napig felnézek. Sok versenyre jártam, igaz barátokat ismertem meg. A három legjobb barátomat is itt ismertem meg, akikkel mind a mai napig barátok vagyunk és mindig jó érzéssel gondolunk vissza az atlétikai pályán eltöltött évekre.

Egy éven át vagy a futniszép.hu futónagykövete. Mit jelent ez számodra?

A Facebookon láttam a hirdetést, hogy a Futniszép csapat a versenyeikre futónagyköveteket keres. Szimpatikusnak találtam a projektet és megpályáztam. Óriási meglepetés volt, amikor megtudtam, hogy az egyike leszek a márkanagyköveti csapatnak. A szervezőkben nagyszerű és profi embereket ismertem meg, akik szívvel és lélekkel szervezik a három nagy versenyüket, minden évben fejlődnek a versenyeik és mára a legjobbak között vannak az országban. Szerencsés vagyok, hogy én is ebbe a csapatba tartozhatok, mint futónagykövet. Jómagam szeretnék másoknak példakép lenni, szeretném, ha minél több embert rá tudnék venni a rendszeres mozgásra és az egészséges életmódra, illetve a jótékony futásaimmal szeretném megváltoztatni, jobbá tenni a rászoruló emberek, kisgyerekek életét.

Milyen célokat tűztél ki a következő egy évre?

Állandóan tele vagyok tervekkel, folyamatosan tervezek. 🙂  Jövőre szeretnék minél több élménykilométert futni Zsókának, támogatni nemes célokat. Tervben van egy győri kis futócsapat létrehozása is, ahová szeretettel várok mindenkit a teljesen kezdőtől a profi versenyzőig. Az első edzés szeptemberben lesz, amire már egyre többen jelezték részvételi szándékukat. Egy úgynevezett “ Négy évszak négy félmaraton” projekt is készülőben van: szeretnék minden évszakban egy félmaratont lefutni.

Nem áll Tőled messze a jótékonykodás sem. Úgy tudom, van egy “Zsókáért futok” projekted is. Mesélj erről kérlek!

Kb. 1,5 éve ismertem meg a páromon keresztül Zsókát, aki egy tündéri mozgáskorlátozott kislány csupa energiával. Kedvenc sportja a futás, amit ő maga nem csinálhat. Egy kis Facebookos csoportban többen futunk neki és a futás után egy képet küldünk, amit Ő megnéz és nagyon örül. Van egy pólóm, amiben versenyeken szoktam futni és az alábbi felirat szerepel rajta: “Zsókáért futok”. Párszor személyesen is találkoztunk már és minden egyes alkalommal hihetetlen energiákat kapok Tőle, amik velem vannak minden edzésen és versenyen. Egy kislány mosolya és boldogsága… ez az amiért érdemes csinálni, érdemes futócipőt húzni és gyűjteni a kilométereket.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések