Futónagykövet maraton – 5. rész: Czeilinger Dorina

Dorina az örökké vidám nagykövetünk egy igazán fantasztikus társaság, és színes egyéniség, aki mellett mindig jobb kedvre derülhetünk. Fut, úszik, főz, blogot vezet, és motiválja történeteivel az embereket. Kifaggattuk, hogy milyen célokat hajt éppen, miként motiválódik, miből merít erőt és azt is elmeséli, hogy hétköznapjait hogyan tölti.

A hétköznapokban kit ismerhetünk meg benned? Mivel foglalkozol?

Egy pozitív, lelkes, nyitott és vidám személyiséggel rendelkezem, amit igyekszem másokra is ráragasztani a szürke hétköznapokban. Nagyon szeretem a kihívásokat, úgy ahogy a kihívások is engem! Horoszkópomhoz, koshoz méltóan tipikus „fejjel a falnak” típus vagyok. Érzékeny művészlelkem van. Ahogy az időm engedi, akkor rajzolok, különleges technikát alkalmazva, igen részletekbe nyúlóan, pontokkal és vonalakkal. A hétköznapokra pedig bérszámfejtő ügyintézőként dolgozom állami szférában elhelyezkedve, lassan másfél éve. Úgy érzem a koromhoz mérten korán sikerült megtalálnom azt, amit igazán szeretek csinálni.

A nagykövetek legfiatalabbjaként képviseled a futniszép.hu csapatát. Mi motivált anno, hogy jelentkezz?

Egyértelműen a futás öröme. A futás egy életérzés. Futok bánatomban és örömömben egyaránt. Ha bizalmat szavazol Neki, akkor egy hűséges társra lelhetsz benne. Mindemellett mióta jobban részesévé váltam a közösségi média adta lehetőségeinek (Facebook, Instagram…) rájöttem, nekem erre van szükségem, ez az én kis „játszóterem”. Szeretem megosztani másokkal a gondolataim, a tapasztalataim és ezekkel másokat motiválni. Hozzáteszem már megszoktam, de nem könnyű a legfiatalabbnak lenni. Állandóan megkapom „Nekem milyen könnyű, mert nincs gyerekem…, mert még előttem az élet…”, pedig ugyanannyi esélye van mindenkinek, mint nekem 22 évesen. Szeretném a fiatalokról felállított sztereotípiákat lerombolni végre. Nekünk sem hullik az ölünkbe a teljesítmény, mi is rengeteg mindennel kell, hogy megküzdjünk. Viszont, ami mindenképp pozitív, hogy könnyebben tudom elérni koromból fakadóan a nálam fiatalabb generációt  is erőt és motivációt adni. Ráébreszteni őket a valódi boldogságra, elégedettségre és az elfogadásra. Lassabb tempójú hobbifutó vagyok, ezért is kaptam meg a Tekilány becenevet. Nagykövetként pedig szeretném megmutatni azt a futó oldalt, ami nem profi és még csak nem is gyors. Fontos, hogy senki se érezze magát rossznak, különcnek vagy kitaszítottnak csak azért, mert nem olyan mint a többiek. Senki sem tökéletes, éppen ettől vagyunk olyan különlegesek. A futók közössége rendkívül befogadó társaság. Állandó jelleggel kapok sikertörténet sztorikat, amik engem is motiválnak.

Hogyan kerültél bele a sportolás forgatagába, és milyen pozitív hatásai vannak ennek az életedre nézve?

Mindig is szerettem mozogni. Gyerekkoromtól fogva rengeteg sportot kipróbáltam. Ritmikus sportgimnasztika, kosárlabda, röplabda, fitnesz, jégkorcsolya, úszás. Anyukám rengeteget futott régebben, és ő is volt az, aki elvitt az első futórendezvényekre, és az összes eddigi félmaratonomat vele futottam le. Sok időmet pár évvel ezelőtt hajnalokba nyúló rajzolásokkal töltöttem. Kikapcsolt, de így is volt egyfajta hiányérzetem, amit -mint utólag kiderült- a futás tudott csak kitölteni.  Ha egészséges keretek között sportolunk, csak jótékony hatásai lehetnek. Alakformálás, lelki feltöltődés, megnyugvás, stressz levezetés, örömszerzés. Nem tudnék olyan lelkiállapotot felsorolni, amiben nem játszik szerepet a futás.

Milyen céljaid vannak a jövőre nézve?

Az a típusú ember vagyok, aki szerint célok nélkül nincsenek teljesítmények és eredmények. Ha nem állítasz magad elé célokat, nem lesz motivációd, anélkül pedig veszett fejsze nyele az egész. Nem kell rögtön hatalmas és lehetetlennek tűnő célokban gondolkodni. Kezdd kicsiben, annál is több lesz a sikerélmény. Leginkább a régi formámat szeretném visszanyerni, és a legfontosabb ismét lefutni a félmaratont. Rengeteg mindent szeretnék kipróbálni a futás által. Egyelőre fejlesztem magam. Tihanyi Félmaraton nagyköveteként pedig hála Nektek, erre minden lehetőségem meg van, amire egy futó csak vágyhat.

Ha egyetlen tanácsot adhatnál a futóknak, mi lenne az?

Higgy magadban! Ne máshoz mérd magad! Élvezd! Légy nyitott! És mosolyogj!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések