Futónagykövet maraton – 5. rész: Nagy-Vonnák Éva

Évi, a futónagyköveti team csapattagjának életvitele igazán jól tükrözi, hogy egyszerre megannyi hobbit űzhetünk egyszerre a mindennapokban. Szenvedéllyel sportol, főz, utazik. Olvassátok szeretettel Vele készített interjúnkat. 🙂

A social felületeiden legtöbbet edzőruhában láthatunk Téged, de mit tudhatunk még Rólad, mivel foglalkozol és hogyan néz ki egy egyszerűhétköznapod? 

Teljes állásban dolgozom könyvelőként egy multinacionális vállalatnál, ahol adott az otthoni munka szuper lehetősége, így általában heti három napot töltök az irodában és kettőt otthon, ez rugalmasságot ad nekem a hétköznapjaimban, amiket mindig előre megszervezek, hogy a sok elfoglaltságom beleférjen 🙂 A munka mellett sok időt fordítok a sportolásra, ami zömében futás, de szeretek úszni, biciklizni, jógázni és erősítőedzést is szoktam végezni. A sport egyúttal kikapcsolódás és hobbi is számomra amit egyedül és a barátaimmal együtt is tudok csinálni. Főleg a saját magam által készített ételeket eszem, így erre is fordítok időt, illetve, hogy a mindennapjaimat megosszam az Instagram-on, ami szintén hobbi és kikapcsolódás számomra, sok mindent köszönhetek ennek a social media felületnek 🙂

Hogyan lett életed része a tudatos életmód, és mióta futsz rendszeresen, hogyan „szerettél bele” a sportágba?

Két éve, ahogy munkahelyet váltottam, lett szabadidőm, amit szerettem volna kihasználni illetve tudatosan és egészségesebben étkezni. A futás akkoriban is már felkapott volt, így úgy gondoltam kipróbálom magam benne. A futásban nem sok tudatosság volt, de azóta nagyon sokat tanultam róla, általa és ezt nagyrészt a futás által szerzett barátoknak, ismerősöknek köszönhetem. Beleszerettem, mert kihívást jelentett, az első alkalmakkor 1-2 km lefutása is nehezemre esett, de éreztem, hogy többre vagyok képes, csak kitartónak kell lennem 🙂 Idővel így is lett, azóta sikeresen teljesítettem két félmaratont és rendszeresen futok.

Egy ideje a Polar futóklub oszlopos tagja vagy, és azt szoktad mondani: bármi történjék is, egy biztos: minden (második) szerdán találkozhatunk veled a Margit-szigeten. Mi az amit adott neked ez a klub? Kiknek ajánlod?

Bárkinek, aki szeret futni vagy szeretne futni 🙂 Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen szuper közösség tagja vagyok, barátokat, motivációt, élményeket kapok itt. Főleg egyedül futottam a Polar előtt, nem hittem volna, hogy a futás együtt ilyen élvezetes és inspiráló lehet. Minden egyes közös edzés feltölt és a jó hangulat mindig garantált, sokat tanulok a futásról, érzem, hogy minden edzés a fejlődésemet szolgálja.

Az egészséges életmód része a táplálkozás is, amelyre lathatóan Te is nagyon odafigyelsz, és szereted akár Te magad elkészíteni az ételeket. A főzés is tekinthetőegy fajta kikapcsolódásnak?

Abszolút 🙂 Már a reggeli zabkásám kidíszítése is kikapcsol, és feltölt az, hogy valami szépet alkotok 🙂 Ezt kapkodva nem lehet csinálni, ahogy főzni, sütni sem, így ezek a tevékenységek a pörgésben lelassítanak és feltöltenek. Persze velem is előfordul, hogy nincs időm és a nagy rohanásban nem jut időm sütni-főzni, ilyenkor is igyekszem egészséges ételt vásárolni, ami manapság egyre könnyebb, örülök, hogy egyre “népszerűbb” az egészséges étkezés, életmód. Szeretem megosztani az általam készített ételeket az Instagram oldalamon, ahol szívesen osztok meg tippeket, hogy megmutassam, hogy nem bonyolult és időrabló dolog egészségesen étkezni. Én is szívesen inspirálódom, recepteket is gyakran próbálok ki innen és aktív tagja vagyok a motiváló közösségnek, ami hasonló érdeklődésű fiatalokból áll.

Mit jelent számodra futniszép.hu futónagykövetnek lenni? Van egy üzeneted, amelyet át szeretnél adni a futótársaidnak?

Igen, azt, hogy együtt könnyebb, és hogy ne féljünk belevágni a futásba, mert egy olyan sportól van szó, ami rendkívül sok mindent ad az embernek. Kitartást, motivációt, barátokat, egy életérzést, amit megtapasztalva sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések