Hiba a mátrixban? – Ugyan! Ezek csak az észt lányok!

Ikrek vettek már részt olimpián korábban is, de arra még sosem volt példa, hogy hármas ikrek szerezzenek egyszerre és ráadásul ugyanabban a sportágban kvótát. Rióban Észtország színeiben indul a női maratoni versenyen Leila, Liina és Lily.

A harmincéves hármas ikrek csupán hat évvel ezelőtt, 24 éves korukban kezdtek maratont futni. A szőke, kék szemű lányok gyermekkoruk óta aktívan sportolnak. Liina szerint a hosszútávfutáshoz egészen más technikát kell elsajátítani, mint a sprinthez. Azt követően, hogy néhány éve már bizonyították, mindhárman kiváló futók, és meg tudják állni a helyüket a nemzetközi versenyeken is, úgy döntöttek, megpróbálnak kijutni a riói olimpiára. Még egy aranyos szlogent is kitaláltak maguknak: Trio to Rio (nagyjából annyit tesz, a trió Rióba készül), amely még nagyobb motivációt adott, hogy az augusztusi maratoni futáson együtt állhassanak rajthoz.

Céljukat nagyon komolyan vették, és miután országukban megszerezték az utazáshoz szükséges kvótát, télen már Kenyában készültek a versenyre, júniustól pedig Olaszország északi részén edzenek. A lányok azt is elmondták, egyedül unalmas maratont futni, hárman ugyanakkor kifejezetten szórakoztató.

A lányok tisztában vannak vele, hogy a kenyai futónőket szinte esélytelen legyőzni a versenyen, de ugyanakkor legfőbb céljukat máris megvalósították, hiszen az olimpiai játékok történetében először hármas ikrekként mindhárman rajthoz állhatnak a női maratoni futószámban – írja a Reuters Kanada.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések