Hogyan maradj fitt a nyaralás során

Elérkeztünk az év feléhez. Túl vagyunk 2 rettentően izgalmas versenyen, és hátra van még kettő, addig viszont van még bő két hónapunk, így a munka mellett a pihenésre is időt szakítunk. Bízunk benne, hogy Ti is így tesztek, és a kemény hétköznapok mellett megajándékozzátok magatokat egy-egy feltöltő nyaralással is, így arra gondoltunk, összeteszünk 6 szuper tippet arra vonatkozóan, hogy milyen módon iktathatjátok be az edzéseket a vakáció időszakára. Elpazarolt lehetőség lenne ugyanis kihagyni egy olyan edzést, melynek a lehető legkipihentebben tudsz nekifutni – nemde?

Irány a tengerpart!

Hozz ki többet magadból, és eddz hatékonyabban a megszokottnál! A tengerparti homokon futás 30% -al több kalóriát éget, mint a hagyományos futóedzés, mivel lábadnak további erőfeszítést jelent a puha homokon futni, és még az egyensúlyodat is fejlesztheted vele. Olyan izmokat mozgathatsz meg vele, melyeket az aszfalt futáson meg sem mozdítasz, szóval ne lepődj meg, ha nem bírod olyan sokáig, mint szoktad. A forró homok után ráadásul még jobban esik megmártózni a hűs tengervízben.

Látványosságok, csak úgy „futólag”

Ha nem szeretnél leereszteni a nyaralás során, iktass be kalandos futóedzéseket! Párizs utcáitól Boston belvárosáig, nyugodtan részt vehetsz városnézésben kocogás közben, és élvezheted a világ legikonikusabb városainak látványát – nehány megállónyi metrózás helyett válaszd inkább a futócipőt! Úgyszintén, ha nem akarsz a medencében lazsálni, de ki akarsz kapcsolódni a városi rohanásból, egy kalandokkal teli nyaralás kiváló lehetőség számodra.

Szállj ki a mókuskerékből!

Ha egy hagyományos tengerparti nyaralás mellett döntesz, ne feledd, hogy a nagy intenzitású edzések a gyors zsírégetést szolgálják, ami azt jelenti, hogy több időt tölthetsz a napágyon. Irány a szálloda lépcsőháza, egy kis reggeli lépcsőző edzés sosem árt, vagy végezhetsz saját testsúlyos edzéseket is. A Tihany Beachen például kipróbálhatod a SUP jógát, vagy tolhatsz egy nagyobb kör vizibiciklizést is comberősítés gyanánt, de a homokos sportpályát is használhatod csapatjátékokra. Vigyázz, ha túl meleg az idő inkább eddz a nap leghűvösebb óráiban a túlhevülés elkerülése végett, vagy válassz olyan szállodát, mely légkondicionált edzőtermekkel rendelkezik. Mindig ügyelj a megfelelő víz utánpótlásra, és lehetőleg maradj a hűvösben.

Városnézés két lábon

Ha szeretnél egy kis szünetet tartani a kemény edzések között, a nyaralás és a fitnesz remek ötvözete lehet a gyalogos felfedezőút beiktatása. A gyaloglás kilométerenként legalább 50 kalóriát éget, megcélozva alsótested tónusát. A legjobb az egészben, hogy még spórolhatsz is vele: a turisták számára felkapott városokban ugyanis vaskos összegeket kérhetnek el a taxisok (vedd úgy, hogy egy hét alatt megtakaríthatod akár egy Saucony futócipő árát is 🙂 ). Akár a tengerparton sétálsz a napfelkeltében gyönyörködve, akár hegyi kirándulásra mész, a gyaloglás az egyik legpihentetőbb gyakorlat, ami formában tart. Az egyetlen hátulütője, hogy ha papucsban vagy szandálban gyalogolsz megfájdulhat a lábad, tehát inkább húzz futócipőt!

Medence az új futópálya

A legtöbb úti cél remek medencés tevékenységeket is kínál, így ha a szálloda medencével is rendelkezik, vagy közel van a tengerparthoz, szervezd be barátaidat egy izzasztó strandlabda meccsre vagy búvárkodásra, melyek remek mozgásformák, vagy bérelj egy kenut a felsőtested átmozgatására. Az úszás is biztos tipp, vagy légy kreatív és próbálj ki egy medencés intervallum edzést 30 másodperces pihenőkkel.

Chill

Végül, de nem utolsó sorban, élvezd ki a nyaralásodat. Egy-két hét kihagyás a szigorú edzéstervedben még nem veszi vissza az erőnlétedet, ellenben csodákat művel a regenerálódás terén, csökkenti a stressz szintedet és pihenteti izmaidat, mielőtt visszatérne a maratoni szezon. Ne hagyd otthon a futófelszerelésedet, de tartalékolj energiát a koktélokra meg a napozásra is. Végszó tehát, hogy kívánunk Mindenkinek élményekkel teli, aktív, bulizós, egyben mégis pihentető és csendes pihenőkkel megfűszerezett nyaralást. Aztán a toszkán hangulatú, aranyló napsugarakban izzó  Szentbékkálla csúcsán, meg a platán fák lágy ölében, suhanó könnyedséggel teljesíthető Szigligeten újult erőkkel #otttali.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések