fbpx

IV. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton

A infók

Káli medence legszebb helyei

2021. 08. 15.

Napfelkelte a Balaton közepéről

Utolsó helyek!

666 + 1 fő

Hajóút: Révfülöp -> Badacsony

Futniszép Aranycipő Díj

Futás előtt buli a hajókon, majd a Pegában

Kedves Barátaink!

Az eseményt első alkalommal 333 fő számára nyitottuk meg és összesen 27 perc alatt telt be. Partnerekkel, barátokkal együtt pedig 440 fővel élhettük át a legszebb napfelkeltét, amit valaha láttunk. 500 fős várólistával és közel fél évnyi utánajárást követően 2019-ben a BAHART-nak hála a Balaton két legnagyobb hajójával indulhatott útjára második alkalommal. A maguk nemében a Szigligeti és a Tihanyi Félmaratonok különleges események, s nemcsak amiatt, mert hazánknak mindössze ez a két félszigete van, hanem a táj és a pálya elrendezése, és még egy halom egyéb dolog miatt is – aki volt már, talán tudja. Ezek az események vonzottak minket, hiszen picit mindig outsiderként tekintettünk magunkra ebben a hatalmas flowban, amit versenyszervezésnek hívunk – mondjuk nem is csoda. Így amikor két éve megfogant a gondolat, hogy egy kicsi, baráti versennyel folytatódjék a két félszigeten indult nagytestvér, egy olyanon, ahol átdumálhatjuk a régen látott barátokkal a világ nagy fonákjait, akkor nem volt kérdés, hogy olyan esemény készüljön, ami nem besorolható egy tucatba. És az újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton talán az eddigi legnagyobb dobása volt a csapatunknak. Na, de miért is? A verseny azon kevés verseny közé tartozik, melyek A-ból B-be jutnak el, azaz a rajt és a cél nem egyezik. A központ a Káli-medence csodaszép falvacskája, Szentbékkálla tetején található. Innen kora hajnalban buszokkal leszállítjuk a teljes mezőnyt a révfülöpi kikötőbe, ahonnan 05:10-kor elindul a Balaton két legnagyobb hajója, a Füred és a Badacsony katamarán a Balaton közepére, ahol kereken 05:48-kor felkel a nap. Egy olyan élményben volt tavaly részünk, ami túlzás nélkül életünk legszebbjei közé sorolható; képzeld csak el, amint megpillantod a horizonton, majd több tíz kilométren keresztül érkeznek az első sugarak a viztükrön…. közben idén már két hatalmas hajó ring egymás mellett a vizen, egyiken Lauer papi, másikon egy fél országot átutazva egy buli után csak a mi kedvünkért Oláh Tomi… semmihez sem fogható érzés és látvány volt és reméljük, hogy lesz idén is! A mezőny 6:10-kor köt ki Badacsonynál, ahonnan egy közös bemelegítést követően elindulunk 8 településen keresztül a magyar Toscana-nak is hívott Káli-medencébe, az északi part minden kétséget kizáróan legszebb tájegysége felé, majd rajta keresztül vezet utunk tovább, egészen a Káli Lovas Póló Klubba. 

A Lovas Póló Klubban aztán várnak minket gazdag rántottával, granolával, roppanós bécsikkel, bundázott kaláccsal, erdei gyümölcsökkel, aztán ebédre azzal az Istenadta babgulyással és a többi és a többi. Egyszóval, mire a falu felébred, mi már a Póló Klubban heverészünk díjátadó közben és élménybeszámolunk, szenvedünk, örülünk, beszélgetünk és eszünk-iszunk! 

Viszont így összesen 666 főre kéne meghirdessük az eseményt, de istenhívő emberekként legyen ez inkább 666+1, és a létszámlimitet követően egy nevezést licitre szeretnénk bocsátani, majd egy közös jó célt megvalósítunk a felajánlásból !3-4 ezer karakter alatt nem igazán szoktunk eseményt csinálni, de legyen most ennek úgy vége, hogy megköszönjük az újHÁZ Centrum részéről Juhász Attilának a bizalmat, hiszen egy ekkora hatalmas infrastruktúrát nehéz volna a támogatásuk nélkül életben tartani. Szokás mondani, hogy magunktól idézni épp olyan, mint az indokolatlan felkiáltójel a mondat végén, most mégis egy ilyet szeretnénk megosztani Veletek: “a Napfelkelte Félmaraton azért a csapatunk eddigi legnagyobb dobása, mert nincsen még egy ilyen verseny a világon.”

2020 edition

A legfontosabbak

 • Duplázunk!

  2020 óta a Balaton két legnagyobb hajóján egyszerre: Badacsony és Füred katamaránon

 • Távok

  21K egyéni és páros, és 10K egyéni

 • A Balaton közepe

  A futás után kiviszünk Titeket a Magyar Tenger közepére és onnan nézzük a naplementét

 • Lesz tánc!

  2 hajón, két különböző zenei stílusban.

 • Egy óra hajókázás

  Akkor, amikor a csillagokat leváltja a Nap az égen.

 • Ötpróba állomás vagyunk!

  Az esemény tagja az Ötpróba sorozatnak, melyről itt tudhatsz meg fontos információkat: https://otprobatokioba.hu

 • Ice Cube -> jeges frissítők!

  Az Ice Cube támogatásával 2021-ben is jégben hűtött frissítőkkel várunk Titeket.

 • Futniszép Aranycipő Díj

  A verseny a futniszep.hu Aranycipő sorozat egyike, tehát aki itt van bármilyen távon, szeptember 12-én a Mapei Szigligeti Félmaratonon megkapja az Aranycipőt 💛👟🙈

 • Párakapuk

  Párakapuk, hogy frissek, üdék és illatosak legyetek a bulikán

 • Házhozszállítás!

  A Napfelkelte Félmaraton esetében minden rajtcsomagot postázunk, ennek az ára benne van a nevezésben.

 • Abszolútok

  2020 óta különdíjban részesítjük az abszolút helyezetteket 🏆

 • Szakaszos rajt

  Hogy kihuzathassátok neki, már a rajtban is, ne csak a célban!

 • Családbarát versenyközpont

  Gyerekfoglalkozások a versenyközpontban, míg te futsz

 • Futniszép.hu #jotteszunk

  Részletek hamarosan

 • Befutóérem.hu

  Befutoerem.hu műhelyünkkel újra egy teljesen új és egyedi érmet készítünk!

 • Nem emelkednek az árak!

  Nevezési díjaink nem emelkednek 2021-ben sem!

 • Iramfutók

  Az IRUNmore Team jóvoltából.

 • Üveg díjak

  Továbbra is a befutoerem.hu csiszolt üveg serlegeivel díjazunk.

 • Jelző táblák

  Eltévedésbiztos pálya. : ) Kilométerjelző táblákkal, és temérdek irányítótáblával és pályabiztosító személyzettel tesszük zavartalanná az útvonalat.

 • Kutyabarát verseny

  Hozhatod a kis szőrcsőrt! A hajóútra viszont sajnos nem tudjátok felhozni, úgyhogy a célba érést követően gondoskodj felügyeletről. A Póló Klubban más állatok és lovak is lesznek, kérjük, pórázon hozd el a 4 lábú barátod!

Menetrend

 1. Hajnalban a Szentbékkállán a Lovas Póló Klubbnál kijelölt parkolóknál gyülekezünk, majd különbuszokkal közösen elmegyünk Révfülöpre
 2. Révfülöpön a kikötőben a Balaton két legnagyobb hajója vár minket: A Badacsony és a Füred katamarán. A hajóra felszállva pirkad a messzeség, félhomályban vagyunk még. A Balaton közepére kiérve együtt csodáljuk meg a napfelkeltét, a két hajóról egymásnak integetve egyszerre fordulunk be, hogy lássuk, ahogyan a Nap elsőként előbukkan, gömbölyödik, majd szépen lassan elválik a víztükörről. Eközben zene szól, két jó barátunk keze alól: Lauer Krisztiánt felesleges bemutatni, az egyik legképzettebb hazai lemezlovas, igazi etalon. A másik hajón pedig dr. Oláh Tomi, a funk és a soul zene kimagasló ismerője valódi bakelitekről tolja és alapozza a hangulatot!
 3. A badacsonyi kikötőbe érve már senki sem álmos, pörög a zene. A hosszan elnyúló kikötőben egyszerre melegítünk be, majd elrajtol a verseny.
 4. Szentbékkállán a Lovas Póló Klub ad otthont a versenyközpontnak, ahová befutva már a ropogós bécsi roppanós illata bíztatja a futókat az utolsó 50 méteren. A helyszínen közös reggelizéssel, eredményhirdetéssel, beszélgetésekkel, fűben hempergéssel zárjuk az eseményt. Szakmai kiállítók, kreatív, és gyermekprogramok is várják az egész családod!

Árak, sávok

Sáv 21K és 10K egyéni félmaraton Páros váltó
1 - 222 főig
11 000 Ft. (szimpla: 10 000 Ft.)
22 000 Ft. (-1000.- / fő póló nélkül)
223 - 444 főig
12 000 Ft. (szimpla: 11 000 Ft.)
24 000 Ft. (-1000.- / fő póló nélkül)
444 fő fölött
13 000 Ft. (szimpla: 12 000 Ft.)
26 000 Ft. (-1000.- / fő póló nélkül)

* kizárólag abban az esetben, ha a hajók kapacitása megengedi, erről később teszünk közzé információkat, illetve a kapitány a helyszínen dönthet róla.

Szimpla csomag: nem tartalmaz pólót.
Az árak tartalmazzák a 27% ÁFA-t.
A lemondással, pénzvisszatérítéssel kapcsolatos információkat az oldal alján, vagy ide kattintva találod.

Nevezés lemondása

2021. március 23.

Pólóméret módosítása

2021. március 23.

Nevezés átadása

2021. július 10.

Kategória módosítása

2021. július 10.

Close Menu