Infopakk

Fontos, de hasznos, olvasd végig!

Az alábbi oldalon előfordulhatnak nem végleges információk. Ezek legkésőbb augusztus elejéig véglegesednek és többnyire csupán pár perc eltérést jelentenek (pl. a rajt pontos igazítása a vonat menetrendhez). Amint minden infó végleges, ezt az üzenetet töröljük innen és körlevélben is értesítünk Titeket az infopakkról.

Legfontosabb: NE a faluban parkoljatok!!!! Használjátok a kijelölt parkolókat!

Legfontosabb linkek:

Rengeteg életmentő infó:

 • Indulás Szentbékkálláról azoknak, akik busszal jönnek velünk a Révfülöpi kikötőbe: 04:45-kor a Szentbékkállát Mindszentkállával összekötő úton található focipályától (koordináták: 46.883508, 17.562486, Google Maps link)! Nem tudunk sajnos megvárni senkit, erre készüljetek fel, emiatt úgy érkezzetek, hogy legyen időtök parkolni, összekészülődni és felszállni a buszra! A buszok legkésőbb 4:45-kor elindulnak! NEM VÁR MEG!
 • Indulás azoknak, akiket a jófej családtagok elhoznak, és így egy órával többet lehet pihizni: 05:20-ig fel kell szállnotok a hajóra a Révfülöpi kikötőben (Révfülöp, Halász utca 2., Google Maps direkt link navigációhoz).
 • Hajó indulás: 05:30 – akkor is, ha nem vagy ott…:( A HAJÓRA A BELÉPŐJEGY A RAJTSZÁMOD! Kísérő, barát, családtag 4.000.- os sétálójeggyel feljöhet, melyet a előző nap a Pegazusban lehet megvenni 12:00 és 18:00 között.
 • Ha lekésed a transzferbuszt vagy a hajót, akkor egyenesen a Badacsonyi Kikötőbe gyere a bemelegítésre (6:50).
 • Nagyon fontos! Kérjük, hogy gyertek az idei NF pólóban, tavaly is brutál jó felvételek lettek és idén is készül közös kép! Előre is nagyon köszönjük!
 • Napfelkelte a Balaton közepéről: 05:52
 • Parkolás: az összekötő úton található folyipályán vagy Mindszentkállán. Az utat kérjük, hogy hagyjátok szabadon! Kérjük, hogy a faluba NE PARKOLJATOK, MERT ZAVARNI FOGJÁTOK A BEFUTÓKAT! A focipályán 16:00-ig lehet hagyni az autókat! A parkoló ingyenes, de nem őrzött. Tehát még egyszer, a parkolót ettől eddig tudjátok igénybe venni: 2020. augusztus 16., 04:00 – 16:00.
 • A buszokra nem tud Veletek kísérő érkezni, csak a mezőnynek lesz rajta helye! Fontos tudni, hogy egy busz akkor indul el, ha minden ülőhelyet elfoglalt már valaki. Figyeld Zsani utasításait a helyszínen.
 • Útvonal: kilométertáblákkal és útjelzőtáblákkal, valamint jelzőőrökkel jelezzük majd az irányt. A pályavideó pont az, mint a tavalyi, mely itt tekinthető meg: LINK.
 • Motoros felvezetés: A BMW Leier Motorrad biztosítja a mezőny felvezetését. Lényeg, hogy a motor mutatja az utat, akkor is, ha Ő a bicikliúttal párhuzamosan halad majd, Ti csak fussatok a bringaúton, a táblákkal kijelölt szakaszon. Értelemszerűen, néhány helyre a motorral nem lehet behajtani. Révfülöptől áttértek közútra, kövessétek táblák utasításait!
 • MINDIG A KRESZ szabályai szerint közlekedjetek futás közben! Közúton lakott területen belül lehetőség szerint járdán fussatok, lakott területen kívül pedig mindig a bal oldalon! Futás közben is figyeljetek a többi közlekedőre, autósra, kerékpárosra! Ha áttértek az út egyik oldaláról a másikra, mindig alaposan nézzetek körül!
 • Frissítés: átlag 3 (!) kilométerenként építünk ki frissítítést.
 • Versenyközpont: a Szentbékkálla tetején, közvetlen a templom mellett található dombon, a Pegazusban (8281 Szentbékkálla, Kossuth u. 39., Google Maps link) lesz felállítva. Ide csak Ti és a Kísérőitek érkezhettek a versenyt megelőzően, címe: Szentbékkálla, Kossuth utca 39. KÉRJÜK, HOGY A KÍSÉRŐITEK IDE NE KOCSIVAL JÖJJENEK! Az autókat szintén a focipályán (LINK) tegyék le és onnan sétáljanak ide (kb. 5 perc séta), különben az egész falu be fog dugulni! A PEGAZUSNÁL TILOS A PARKOLÁS, kizárólag az engedéllyel rendelkező, listázott szervezők hajthatnak be, ellenkező esetben a versenyközpont bedugul!!!
 • A Pegazusban csak készpénzes fizetésre van lehetőség.
 • Fontos! A buszok nem tudnak feljönni a faluba, mert nem férnének el, emiatt akinek a buszok indulása előtt van dolga a Pegazusban, jóval korábban érkezzen ide, mert 4:45-kor elindulnak a buszok, melyek a központtól ca. 800 méterre, a fent jelzett focipálya mentén fognak sorakozni. Mellesleg ugye itt is tehetitek le a kocsikat, közvetlenül a buszok indulási helye mellett.
 • Útvonal és térképek: mindent megtaláltok az alábbi linken, légyszíves nézzétek meg!
 • Kutyával érkezőknek: sajnos csak szájkosárral hozhatjátok fel őket a hajóra, de lesz nekik frissítő a pontokon! : )
 • Aki Révfülöpről indul egyből a hajóval, az oda való visszajutást a kocsiért egyénileg kell megoldja, akkora a buszok már Veszprémben meg ki tudja hol krúzolnak… Emiatt javasoljuk, hogy a kísérőket kérjétek meg erre a nem kevésbé fontos feladatra…
 • …akik utána 7-től már kényelmesen várakozhatnak Rátok a Pegazus kertjében, kávézhatnak, reggel 8-tól pedig a la carte reggelizhetnek, Sáriék finom falatokkal készülnek.
 • Az ügyeletes mentőtiszt telefonszámát külön körlevélben fogjuk Nektek jelezni. Bármilyen egészségügyi probléma esetén elsőként őt hívjátok.
 • Tehát még egyszer: ahogy futni fogsz, úgy indulj el a hajóra vagy a buszra és utána a hajóra, nem lehet sem a buszokon, sem a hajókon csomagot hagyni!
 • Kikötés a Badacsonyi mólón: 06:20
 • Rajt: 07:00 (Badacsonyi Kikötő)
 • Bármilyen technikai (tehát nem egészségügyi) probléma ha fellépne verseny közben, valahol leesett egy tábla, útakadály van, stb. keressétek az alábbi számon Petrovics Nándit: 06-30-684-78-10, de ő is ott lesz a mezőny előtt és figyelni fog mindenre.
 • Bemelegítés a hajó fedélzetéről: 06:50
 • Napközbeni programok – ne menjetek haza! 
 • Megnyílik a futniszép SHOP: az eddigi összes versenypólónk és Saucony cipők kaphatóak. (fizetés csak készpénzben)
 • “Azt meséld el…” előadások
 • Eredményhirdetés: 09:30
 • 09:00-tól 12:00-ig gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratonos pecsétkészítő workshop a VISU-tól! : )
 • 09:00-tól 12:00-ig arcfestő varázsolja át a gyerekek arcát.

Menetrend:

– 4:30-IG bezárólag parkolás (HA transzferrel jössz, egyéb esetben ide nem kell jönnöd)
– 4:45 elindulnak a transzferbuszok Szentbékkálláról. (HA transzferrel jössz)
– 5:05 megérkezik a busz Révfülöpre (HA transzferrel jössz)
– 5:20 hajóra történő felszállás VÉGE
– 5:30 legkésőbb ekkor indul el a két hajó, egyetlen percet sem vár (!!!)
– 5:48 napfelkelte
– 6:20 kikötés Badacsonynál
– 6:30 leszállás vége, eddig mindenkinek el kell hagyni a hajót
– 6:50 bemelegítés
– 7:00 szakaszos rajtolás eleje
– 7:10 szakaszos rajtolás vége
– 9:30 eredményhirdetés
– 10:10 szintidő vége
– 10:00 – 12: 00 “Azt meséld el…”
– Eközben gyermekprogramok és kiállítók

Ismételten, talán a legfontosabb:

A Pegazust NE (!!!!) közelítsétek meg autóval, a kocsikat minél távolabb tegyétek le, lécci ne korzózzatok a merdzsókkal! Szentbékkálát azért imádjuk, mert egy apró pici falu, de az utcáin nem képes ennyi autót kiszolgálni, ha autóval akartok behajtani a településre az bedugul! Parkolás a focipályán és a mellette található úton.

Kértél előzetesen reggelit / ebédet?

Nektek külön küldtünk körlevelet, mivel nem vagyunk benne 100%-osan biztosak, hogy időben megkaptátok volna a rajtcsomagot (akár ajánlott elsőbbségi, akár nem), így a legbiztosabb, ha a helyszínen adjuk őket át. Ti 2020. augusztus 15-én 12:00 és 18:00 között tudjátok előzetesen, vagy pedig a verseny reggelén a Füred katamarán hajó előtt, felszállást megelőzően átvenni. 

Utolsó pillanatban neveztél és nem kaptál postán rajtcsomagot?

Nektek külön küldtünk körlevelet, mivel nem vagyunk benne 100%-osan biztosak, hogy időben megkaptátok volna a rajtcsomagot (akár ajánlott elsőbbségi, akár nem), így a legbiztosabb, ha a helyszínen adjuk őket át. Ti 2020. augusztus 15-én 12:00 és 18:00 között tudjátok előzetesen, vagy pedig a verseny reggelén a Füred katamarán hajó előtt, felszállást megelőzően átvenni. 

Sok szeretettel várunk Titeket!
a futniszep.hu csapata

Close Menu