Interjú a Gyermekleukámia Alapítvány kommunikációs vezetőjével, Farkas Erikával

Erikával beszélgettünk többek között a beteg gyermekek életkörülményeinek javításáról, az alapítvány munkájának segítéséről és például arról is, hogy mi volt a mozgatórugója az alapítvány létrejöttének. Az alapítvány munkáját a VIII. Austrotherm Tihanyi Félmaratonon a futók által összegyűlt összegnek köszönhetően támogattuk.

Mesélnél kérlek az alapítvány munkájáról?

A Gyermekleukémia Alapítvány célja a Magyarország területén élő leukémiás és egyéb rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek életkörülményeinek javítása, gyógyulásra való esélyük növelése.

Az Alapítványunk 2003-óta működik. Az első 10 legnagyobb Alapítvány között tartanak számon minket; piaci ismertségünk jelentős. Az 50.000 civil szervezet közül, évek óta benne vagyunk az első 6-ban az 1%-os listán. Rendszeresen küldünk ki országos szintű Direct Mailing kampányokat. Facebook követőnk 177 ezer. www.facebook.com/gyermekleukemiaalapitvany Bővebb információt weboldalunkon olvashatsz rólunk. https://leukemias.hu

Milyen módon segítitek a leukémiás és rákos gyermekek életkörülményeinek javítását?

Alapítványunk három területen elkötelezetten nyújt segítséget:

• Családtámogatás

Családtámogatási programunk a leukémiában érintett családok anyagi és lelki támogatásáról szól. Az anyagi segítséget az érintett családoknak rendszeres, jelenleg havi 30.000 Ft-ban meghatározott pénzbeli támogatás útján nyújtjuk.

• Ingyenes Táborok szervezése

Szociális támogatást biztosítunk térítésmentes, integrált, kalandokban gazdag nyári táborunk által több mint 100 daganatos gyermek és egészséges testvéreik számára a Balaton és a Szelidi-tó partján, ahol orvosok, nővérek és szociális munkások gondoskodnak a gyermekek egészségügyi és lelki biztonságáról a nap 24 órájában.

• Kórháztámogatás

Az Gyermekleukémia Alapítvány magyarországi viszonylatban kiemelkedő mértékű életmentő berendezésekkel támogatják a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot, amely 10 kórházi gyermekonkológiai osztályával az egész országot lefedi. Az ultramodern orvostechnikai berendezésekkel az agresszív kemoterápiás kezelésben résztvevő leukémiás gyermeknél a legoptimálisabb kezelést teszik lehetővé.

Hogyan jött létre az alapítvány? 

2003-ban Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány néven alapított nonprofit szervezet célja a Magyarország területén élő leukémiás és rákos gyermekek életkörülményeinek javítása, a gyógyulásra való esély növelése.

Alapítványunk nevét nem olyan régen kibővítettük. Hosszú nevünk: Együtt a Leukémiás Gyermekekért- Gyermekleukémia Alapítvány. Tettük ezt azért, hogy a jövőben egy könnyebben megjegyezhető, más szervezettekkel nem összekeverhető rövid nevet használhassunk, amely: Gyermekleukémia Alapítvány

Milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy azt mondhassuk, adottak a körülmények a gyógyuláshoz?

A vér rák kezelése akkor lesz sikeres, ha az alapos diagnózissal feltérképeztük a leukémia fajtáit és a betegség részleteit. Leggyakoribb kezelési mód a csontvelő átültetés.

Hogyan próbáljátok meg felhívni a figyelmet erre a betegségre, és milyen eszközökkel igyekeztek elérni az attitűdváltozást a társadalomban ezen betegség kapcsán?

Web oldalunkon teljeskörű leírás található, a felismeréstől egészen addig amíg a gyógyult gyermek vissza nem tér az iskolába!

Miként tudunk hozzájárulni az Alapítvány munkájának segítéséhez?

Még a legapróbb felajánlás is fontos számunkra, hiszen életet menthet!

Több módon lehet Alapítványunkat támogatni:

• Banki átutalással

• Csekkes befizetéssel

• Online adományozással

Köszönjük szépen az interjút Erika, sok sikert kívánunk a további munkátokhoz! 😊

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések