Interjú Bereczné Mészáros Anikóval, 2020-as futniszép.hu márkanagykövettel

Anikót tavaly választottuk meg a futniszép.hu egyik márkanagykövetének. Azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 3 gyermek édesanyjaként 30 kilót sikerült leadnia külső segítség nélkül, saját elhatározásból, nem egészen egy év alatt.

Sokaknak egyedülállóként is gondot jelent elegendő időt fordítani a rendszeres sportra és az egészséges táplálkozásra. Ha ehhez még hozzáadunk három gyermeket akkor már talán valódi varázslatra lehet szükség ahhoz, hogy ez mind megvalósítható legyen. Neked mégis sikerült. Hogyan tudtad a sok edzést és futást beintegrálni a mindennapi életedbe?

Nincs varázslat. 😊 Van egy segítő férj és a gyerekek is jól fogadják, ha edzeni vagy futni megyek. Ha épp nem a férjem segít ebben, akkor mamáznak a srácok. Van, hogy egyik megoldás sem működik épp, akkor mellettük edzem. Ha viszont nem mozgok azt csak magamnak köszönhetem, akkor a lustaság nyert. Arra van idő, amire szeretnénk, hogy legyen. Ok, persze időnként szándékosan lustulok, másképp lemerülne az elem. 😊

Mennyit edzel egy héten, illetve milyen gyakran jársz futni?

Egészen márciusig nagyon rendszeres volt a mozgás, mindennap meg volt tervezve tavaly szeptember óta, hála az Ensportnak és az edzőmnek. Azonban belépett az életünkben a karantén, a vírus és valahogy elveszett a motiváció. Másra vágytam, nem tervezett mozgásokra, futásokra. Ez kellett ahhoz, hogy azt mondjam most minden oké és végre visszataláltam a rendszeres mozgáshoz. Mindenkinél vannak hullámvölgyek, nálam ez a karantén és itthon tanulás időszaka volt ez, így az utóbbi időben örültem, ha heti 1-2 alkalommal mozogtam egyáltalán. Most heti 4 nap az, ami vagy futással vagy erősítő edzéssel, esetleg spinningel telik. Na, meg persze nonstop anyaszolgálat. 😊 Mivel nyáriszünet van és mindig minden gyerek körülöttem forog, kicsit nehéz a logisztika, de igyekszem megoldani. Persze a férjem nélkül nem menne.

Amikor belekezdtél a nagy átalakulásba voltak mély pontjaid? Érezted úgy, hogy legszívesebben feladnád? Mi volt az, ami miatt kitartottál?

Kisebb mélypontok voltak…nem igazán emlékszek hosszabb ideig tartó motiváció vesztésre. Azonban a mostani az emlékezetes marad minden szempontból. Ez volt az eddigi leghosszabb és legnehezebb, nagyon nehéz volt visszaállni a normális kerékvágásba. Ebből viszont bárki mondhatott bármit, nem tudott kihúzni, magamban kellett ezt, fejben rendezni…sokat segítenek a régi fotók rólam, amikor rengeteg túlsúlyt cipeltem. Talán ez a legerősebb motiváció… és az is persze sokat jelent, hogy sokan hisznek bennem és engem tekintenek motivációnak. Ez óriási megtiszteltetés és egyben felelősség is.

Hogyan támogatnak a férjed és a gyermekeid?

A férjem azzal támogat, hogy mindig mellettem van, mindig akkor szól, amikor tudja, hogy szükségem van arra, mert egyébként mindig is makacs voltam. Támogat abban, hogy mozogni tudjak, fejlődni. A gyerekek azzal együttműködőek, hogy hagynak edzeni, futni. Tőlük ez a legnagyobb támogatás. Viszont azt is tudom náluk, mikor esem át a ló túloldalára…akkor rögtön kapcsolok.

Egy korábbi interjúban azt nyilatkoztad, hogy a legfőbb motivációd a férjed volt, illetve az, hogy egy Spartan Race-n szerettél volna vele elindulni. Valljuk be, azért ez nagy kihívás még egy súlyfelesleggel nem küzdő embernek is. Sikerült ezt az álmot megvalósítani?

Ez így van, Ő a legnagyobb motivátorom… és igen, végigcsináltunk azóta már nem egy akadályversenyt együtt. Most július 4-én is együtt futottunk újra akadályversenyen, megkezdve a karantén utáni szezont. 😊

Idén melyik félmaratonunkon találkozhatnak Veled futóink?

Mindegyiken. Nem is kérdés, végtelenül jó érzés a Futniszép csapatát képviselni, nem is merült fel bennem, hogy ne menjek valamelyik versenyre.

Mit adott Neked az elmúlt egy év, amióta futniszép márkanagykövet vagy?

Rengeteg mindent…Barátságok születtek. Ezt már semmi nem veheti el és iszonyat hálás vagyok érte. S talán ez az egyik legfontosabb. Hatalmas fejlődést érhettem el önmagamhoz képest, hála az Ensportnak és azon belül is az edzőmnek, Majkut Gergelynek, aki a Miskolci Ensport vezetője. A Saucony-nak hála rájöhettem, hogy sosem viseltem jó futócipőt, de ma már biztos lábakon, akarom mondani lábbeliken futhatok. 😊 Az elmúlt pár hónapban a márkanagykövetségnek hála sok új arcot ismerhettem meg, rengeteg új dolgot tanulhattam. Szóval csak jót adott…. Örök hálám érte… Szuper jó érzés, hogy képviselhetem a csapatot.

Köszönjük szépen az interjút Anikó! További sikereket kívánunk Neked és várunk sok-sok szeretettel versenyeinken. Találkozunk a Balatonnál!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések