Interjú Erdei Rolanddal, a ChillER Manufaktúra alapítójával

Hogyan jött létre a ChillER Manufaktúra?

Vállalkozásunk története 2016-ban kezdődött. Amikor is Gödöllőn az agrár egyetemen végzős mesterszakosként a diplomamunkámat írtam, amiben több 100 tő chilivel végeztünk különféle kísérleteket. Abba bele se gondoltam, hogy mit fogok kezdeni a termésekkel, majd édesapámmal jött a szikra hogy helyezzük forgalomba, hiszen úgyis évek óta főzögetünk chili szószokat a család és a barátok örömére. Aztán már csak mentünk az árral… 🙂

Honnan inspirálódsz az új receptek tekintetében? 

Nagyon érdekes dolog, mert mióta a vállalkozásunk van, bármerre járunk, bármit eszünk mindig az ízeket keressük, mindig azon agyalunk, mi, mivel, hogyan lenne jó a chilihez. Aztán általában a leglehetetlenebb időpontokban pattan ki a szikra, hogy milyen íz legyen a következő szósz. 

Hol és hogyan készülnek ezek a finom termékek?

Az egész vállalkozásunk a Hajdú-Bihar vármegyei, piciny Báránd községben található. Itt termesztjük a chilit, paradicsomot, és különböző zöldségeket szabadföldi és hideg fóliás termesztéssel. A feldolgozó üzemünk is Bárándon található, melyre büszkék vagyunk, hogy a dinamikus fejlődés hatására 2 évvel ezelőtt egy korszerű, új feldolgozó üzemet tudtunk építeni.

Említetted, hogy ez egy családi vállalkozás. Kinek mi a szerepe ebben?

Bizony bizony. Ahogy fejlődött az elején a vállalkozás úgy vontam be egyre több családtagot, amit viszont nagyon megszerettek ők is és komoly résztvevői lettek a vállalkozásnak. A munkamegosztás pedig a következő: A növénytermesztést édesapám koordinálja a segítségekkel. Az üzemi feldolgozásban pedig édesanyám van otthon, az az ő birodalma. Bizonyos termékeket a mai napig én főzök, de a döntő többséget már a szülők végzik. Persze minden folyamatban segítünk egymásnak, hiszen összesen 5-6 ember munkáját veszi igényben a termesztés és feldolgozás. Amik pedig maximálisan az én feladatköreim, a webshop üzemeltetése, rendelések kezelése, viszonteladókkal kapcsolattartás, kiszolgálás, üzletkötés, marketing. 

Mit gondolsz, miben rejlik a ChillER Manufaktúra sikeressége? 

A maximalizmus a nyitja nálunk mindennek! Amit a szüleimtől is tanultam: „Kisfiam, ha csinálsz valamit, csináld a lehető legjobban, vagy ne pocsékold az energiádat!” A zöldségtermesztésben is igyekszünk a legjobb minőségű alapanyagot nevelni, és a többi összetevőnél is csak prémium minőséggel dolgozunk. A precizitás és a nincs kompromisszum az alapja a munkavégzésünknek, rengetegszer volt már, hogy a végső íze az adott terméknek nem olyan lett, mint a megszokott, így ment a kukába az egész és kezdtük elölről. 

Hosszú ideje partnerei vagytok a Futniszép versenyeknek. Miért tartod fontosnak a Futniszép csapatával való együttműködést?

Igen, ez a leghosszabb együttműködése a vállalkozásunknak és, ami a legfontosabb, hogy nem érdekből tart régóta, hanem szeretetből. Úgy gondolom, hogy nagyon jó viszonyt ápolunk a Futniszép csapatával, és a megszokott futó brigáddal is! Minden évben alig várjuk a közös eseményeket, hogy találkozzunk, hogy bandázzunk egyet és eltöltsünk egy fergetegesen jó napot a Balaton partján. Ragaszkodunk minden évben a jelenlétünkhöz, hiszen már egyértelművé vált, hogy nincs balatoni futás ChillER nélkül.  Számítanak a pikáns ízeket kedvelő futók ránk a rendezvényen és mi is kölcsönösen számítunk minden évben Rátok! 

Köszönjük szépen az interjút Roli! 😊 Találkozhattok a ChillER-el a III. TRIGO Badacsony Félmaraton és Maratonon, illetve a X. MAPEI Tihanyi Félmaratonon is. 

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések