Interjú Gregori Dóri szépségkirálynővel, a Szigligeti Félmaraton egyik meghívottjával

Gregori Dóri a III. Mapei Szigligeti Félmaratonon 10:30-tól a Mapei színpadon fog beszélgetni a diéta és a futás kapcsolatáról, de kedvese, Pajor Gábor Veletek fut majd félmaratont – aki szeptemberben a Dél-afrikai Köztársaságban megrendezett Ironman 70.3 Világbajnokságot kiváló idővel teljesítette -, és Dórinak nemrég megjelent könyvét is megvásárolhatjátok a helyszínen. Most Vele készítettünk interjút, olvassátok szeretettel. 🙂

2010-ben Te nyerted meg a Miss Hungary szépségkirálynő választást. Mostanra már két gyermek kezét fogod, és egyre még a pocakodban vigyázol, de változatlanul csodálatos alakkal azóta is modellkedsz. Mit gondolsz, mennyiben egészíti ki a szépségmegőrzést a futás? Mi a tökéletes recept a bomba alakhoz?

A sport gyerekkorom óta az életem része, 5 évesen kezdtem intenzíven balettozni és 20 évesen a Magyar Táncművészeti Főiskolán végeztem. A balettos pályát végül nem folytattam, de a mindennapos testmozgást nem tudtam elengedni. A futás szerelmese lettem. Nem tagadom, eleinte csak a testsúlykontroll miatt, aztán szépen lassan függő lettem, szükségem volt a mindennapi kiegyensúlyozottság érzésére, amihez a futás nagy mértékben hozzájárult. Véleményem és tapasztalataim szerint a futás az egyik legjobb szálkásító mozgásforma, azonban az egészség és a nőies karcsúság megtartásához a legnagyobb kulcsszó a mértékletesség. Nálam ez egy félmaratont jelent, de ez egyénenként eltér.

Elköteleződve a sportos életmód mellett a két nemzetközi világmárka, a Polar és a Saucony magyar nagyköveteként is ismerhetünk Téged. Mit jelent számodra ez, illetve hol találkozhatunk Veled a márkák képviseletében?

Rendkívül megtisztelő ez számomra, hogy annak ellenére, hogy csak hobbi futó vagyok két ilyen komoly márkát képviselhetek nap mint nap. 2017 nyarán megnyitotta kapuit a Futóklub a Polar támogatásával, amely minden második héten, szerdán, remek hangulatú közösségi futást rendez a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Óriási örömmel tölt el, hogy alkalomról alkalomra nő a résztvevők száma és a kisebb családiasabb körű futásokból immáron egy (akár) 80-90 fős futóesemény lett. Fontos hangsúlyoznom, hogy a futóklub nem csak a tapasztalt, haladó futóknak nyújt segítséget, hanem tárt karokkal várja a kezdőket, újrakezdőket is, akiknek egy kis motivációra és ösztönzésre van szüksége.

Nemrég újságoltad az örömteli hírt, hogy a harmadik babátokat hordod a szíved alatt. – Még egyszer gratulálunk a csapat nevében! – Mennyire kell ilyenkor mellőznöd a sportokat? Hogyan és mikor állsz vissza a várandósság utáni időszakban a sportos hétköznapokba?

Köszönöm szépen! Igen jelenleg harmadik kislányomat várom, ez a mentségem, hogy idén nem futom le a Szigligeti Félmaratont. Természetesen az orvosom engedélyével, de az egész terhességemet (idáig) végig sportoltam. Úgy gondolom, hogy aki a várandóssága előtt is aktív volt akár a futás, akár más sportok terén, annak a babavárás időszaka alatt sem kell lemondani a testmozgásról. A határokat persze fel kell ismerni és szűkebbre kell venni, tudni kell, hogy mikor kell „megállj”-t parancsolni. Én megfogadtam, hogy addig fogok futni (hívjuk inkább kocogásnak) amíg jól esik és nem okoz semmiféle kellemetlenséget. Emellett otthon szoktam biciklizni és hetente kétszer kismamatornára járok. A lányaim születése után nagyjából 6 héttel kezdtem újra sportolni természetesen a fokozatosság elve mellett. Ennél hamarabb nem javasolják, hiszen azért egy nagy traumát kell kihevernie a női szervezetnek.

Márciusban megjelent egy saját könyved is, a Gregori Diéta. Milyen céllal hoztad létre, és kiknek ajánlod?

A könyvemet az általam is követett életmódról írtam. 14 éves korom óta fogyókúrázom, így úgy gondolom, hogy sok tapasztalatot szereztem a különféle módszerekről illetve arról, hogy hogyan is reagál a szervezetem rájuk. 2 és fél éve találtam meg azt a fajta életmódot, ami mellett éhezés és nélkülözés tudtam tartani az alakomat. Sajnos az emberek nagy többsége hiába sanyargatja magát, ha azt nem „jól” teszi. A könyvet azzal a céllal írtam, hogy az fogyni vágyók megismerjenek egy olyan módszert, ami sokszor szemben áll a jól ismert fogyókúrás szokásokkal.

Szigligeten 10:30-tól beszélgetünk Veled a nagyszínpadon. Milyen témákkal kedveskedsz a látogatóknak, mivel készülsz a rendezvényre?

Azt fontos leszögeznem, hogy nem vagyok dietetikus, a forrásaim a tapasztalataim és az évek alatt szerzett tudásom. A könyvben leírt életmód összeegyeztethető a futással és más sportokkal, természetesen szívesen beszélek erről is, de miután ez egy futásorientált esemény lesz, úgy gondoltam, hogy célszerű lenne arról beszélni, hogy az étkezés miben és milyen mértékben befolyásolja a teljesítményünket.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések