Interjú Juhász Attilával, az Újház igazgatóságának elnökével

Várhatóak fejlesztések az Újház életében a 2022-es évet illetően?

Hiszem azt, hogy az Újház elsősorban attól tudott Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózatává válni, mert az elmúlt 25 évben folyamatosan képes volt a megújulásra és az innovációra. Ez az idei évben sem lesz másként. Az egyik legnagyobb változás, hogy egy egységes, nagyívű arculati megújulást tervezünk az idei év első felében, amellyel rövidesen találkozni lehet majd számtalan kommunikációs csatornánkon. Tervezzük azt is továbbá, hogy a munkatársaink képzését még magasabb szintre emeljük, és a saját belső tréner csapatunk támogatásával, számos új képzési modul segítségével sokkal magasabb szintre fogjuk tudni emelni az ügyfélélményt. Szintén komoly fejlesztések lesznek a digitális megoldások területén, amely érinti a webshopos vásárlási lehetőség mellett az adatalapú üzleti intelligencia rendszereket is, és az adat vezérelt döntéstámogató alkalmazások használatát.     

Mesélj kérlek egy kicsit az Újház „Jót tenni jó!” programsorozatáról.

A vállalatunk életében különösen nagy hangsúlyt kap a társadalmi szerepvállalás. Ebben élen járnak a kereskedéseink a saját földrajzi vonzáskörzetükben, különböző arra rászoruló csoportok támogatásában, legyen arra szükség szociális, oktatási, egészségügyi, kulturális, vallási, sport, vagy közbiztonsági területen. 

A „Jót tenni jó!” kampányunk keretében sokadik éve minden évben felújítunk egy óvodai mosdót. A programunk a Pöttömfürdő nevet viseli, és attól különleges, hogy a gyermekek által lerajzolt álomfürdőt valósítjuk meg. Büszkék vagyunk arra, hogy ez 2020-ban elnyerte a saját kategóriájában a CSR Hungary díjat is. Örömmel segítettünk a Heim Pál Gyermekkórháznak is, ahol a súlyos koronavírus fertőzéssel érintett gyermekek lélegeztetéséhez nélkülözhetetlen műtüdő berendezéshez speciális légzőkört adományoztunk.

A Napfelkelte Félmaraton főtámogatói vagytok, szerinted mi a verseny legnagyobb különlegessége?

A kezdetektől immár 5. éve névadó szponzorként az esemény mellé álltunk, mert az első pillanatban megláttuk azt, hogy ez a verseny az egyik legkülönlegesebb a hazai futóversenyek népes palettáján. Ennek több oka is van: a Napfelkelte Félmaratonon kívül nincs még egy olyan verseny, ahol a futók egy augusztusi vasárnap hajnalban a révfülöpi kikötőből kihajóznak a Balaton közepére két hatalmas katamaránnal, ahol nagyjából 800 futó együtt pillantja meg azt, ahogyan a vörösen izzó napkorong felkel a magyar tenger horizontjából, és ehhez a háttérben kiváló lemezlovasok különleges zenéje teremti meg a tökéletes harmóniát. Aki egyszer már ezt az élményt átélte, mindig visszavágyik ide. A hajók ezután Badacsonyban kötnek ki, ahonnan a futók egy közös bemelegítés után, a festői Káli medencében futják le a távot, hogy beérjenek a célba Szentbékkállára, amelyet úgy is szoktak emlegetni, mint a magyar Toscana. Fantasztikus hangulat, kiváló frissítőpontok és gyönyörű környezet, egyszerűen imádjuk!    

Ügyféltalálkozót is tartotok, sőt rengeteg futótok, partneretek érkezik a versenyre akár futóként akár családosan. Miért választottátok ezt a módját az ügyféltalálkozónak?

Sokszor megkeresik a vállalatunkat különböző sportesemények szponzorációjával kapcsolatban. Hiszünk abban, hogy amikor egy esemény mellé állunk, akkor annak egyfajta üzenetet is kell képviselnie. Számunkra ez az üzenet egyértelműen az egészséges életmódot jelenti. Úgy tekintünk erre a versenyre, hogy ez egyfajta megkoronázása annak a hosszú és kitartó felkészülési időszaknak amíg valaki eljut oda, hogy a 10 vagy a 21 km-es rajtvonalhoz odaálljon. Nyilván ezen a versenyen is vannak győztesek, de azt gondolom, hogy a legtöbb futó barátunk azért jön ide, hogy elsősorban a saját maga határait győzze le, és a mi szemünkben itt mindenki győztes! 

Ennek elismeréseként a korábbi években az egyik legkülönlegesebb és legszebb befutó érmeket akasztottuk a futók nyakába, amely az idei évben sem lesz másként.

Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 150 munkatársunk, partnerünk és barátunk indul el a versenyen évről évre, akik mindannyian egy különleges élménnyel gazdagodtak. Óriási motivációt ad az is, hogy az utolsó frissítőponton az Újházas munkatársaink adják számunkra a frissítést és biztatnak minket!  

Mennyire tölt be fontos szerepet az életedben a sport, a futás?

2014-ben kezdtem el aktívabban sportolni, de egyértelműen az amatőr kategóriába sorolom magam. Közel áll hozzám a futás, az utóbbi években a világ számos nagyvárosában futottam maratont, és az utolsó két évben sikerült 1-1 teljes távú Ironman versenyt is teljesítenem. Mégsem ez számomra a legnagyobb érték a sportban. Az jelenti számomra a fő motivációt, hogy nagyon sok barátomat és ismerősemet sikerült behúznom a sport világába, amelytől hiszem azt, hogy jobbá sikerül tenni az életüket. Rendkívül nagy hatással van rám az is, hogy a különböző futó és triatlon versenyeken gyakran találkozom 70-80 éves sportolókkal. Meggyőződésem, hogy aki ennyi idősen még aktívan sportol, annak teljesebb, egészségesebb és hosszabb élete lesz, ezt a célt tűztem ki én is magamnak. Több vállalkozásnak is első számú vezetője vagyok, amelyek jellemzően nagyon sikeresen működnek. Azt gondolom, hogy ezek elsősorban nem az én érdemeim, hanem annak a sok kiváló munkatársamnak a kitartó és eredményes munkájának köszönhetőek, akik segítik az üzleti céljaim elérését. A sport egész más. Az jelent számomra ebben kiemelkedő motivációt, hogy az elért eredmények kizárólag tőlem, és a felkészülésbe fektetett munkától, vagyis csak rajtam múlnak.       

Mennyire sportosak az Újház munkatársai?

Egy szenzációs sportos közösségünk van. Több tucat munkatársunk sportol rendszeresen, vannak futóink, bringások, triatlonosok. Örömmel tölt el minket, hogy büszkén viselik az ország különböző sporteseményein az Újházas mezeket, állandó szereplői ezeknek a rendezvényeknek. 

Szerinted mitől kivételesen jó egy futóverseny?

Óriási a kihívás a sportverseny szervezők között is, hiszen az év során az országban számtalan lehetőség van arra, hogy kipróbáljuk magunkat különböző futóversenyeken. Azt gondolom egy futóverseny akkor lehet kivételesen jó, ha egyedi helyszínen, olyan maradandó élménnyel gazdagodunk, amelyre több év múlva is jó szívvel emlékszünk vissza. Az igazán jó futóversenyek esetében a nevezés meghirdetése után sokszor néhány órán belül elfogy a nevezési lehetőség. Ebben, a Napfelkelte Félmaraton esetében a rekord 27 perc volt! Jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a futóversenyt, fantasztikus élménnyel fog gazdagodni.

Köszönjük szépen az interjút Attila, 2022. augusztus 21-én #otttali

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések