Interjú Kovács Lászlóval, a CoCos Prémium 100% Kókuszvíz importőrével, magyarországi forgalmazójával

Miért kezdtél el foglalkozni a kókuszvízzel?

30-as éveimben nagyon sokat jártam a világot, főleg Ázsia exotikus országait. Talán itt találkoztam először a kókuszdióval (élőben), illetve annak levével, a kókuszvízzel.

Először csak ittuk, mert finom volt. Reggel, délben és este egy kis fehér rummal vagy vodkával. Aztán ez a kókusz(víz) szerelem ódáig fajult, hogy már bőröndben is haza akartam hozni a kókuszdiót, hogy a család, barátok is megkóstolhassák, de túl nagy és nehéz volt, és akkora mennyiséget, amennyit ajándékba szerettem volna hozni képtelenség volt bőröndbe belepakolni. 2014-ben Kanadában jártam az unokatestvérem esküvőjén, ahol egy szupermarketbe betérve megláttam egy hatalmas hűtőpultot, ami csak és kizárólag különböző márkájú, ízvilágú és izesítésű természetes kókuszvizekkel volt teli. Abban a pillanatban, hogy megláttam egy “isteni” sugallat szólalt meg bennem: Itt van, megtaláltad! 10 napot töltöttem akkor Kanadában és csak kókuszvizet ittam, de így sem sikerült az összeset végig kóstolni. A megkóstoltakból kiválasztottam 5 különbözőt és felvettem a kapcsolatot a gyártóikkal. Ekkor már kezdtem jobban megismerni a Kókuszvíz hihetetlen/egyedi, pozitív tulajdonságait. Így még jobban szerettem volna, ezt a lehetőséget biztosítani Mindenkinek. Innen már kicsit felgyorsultak az események. Hiszem, hogy az sem véletlen, hogy CoCos Prémium 100% Kókuszvíz is közte volt a kiválasztottak között és velük sikerült megállapodnom, hogy kezdetben Magyarországon, majd az Európai Unióban, illetve az európai térségben én/cégem legyek ennek a terméknek a kizárólagos importőre.  Ez 2015-ben volt. Most már több mint 7 éve csinálom, mint a hobbim és büszkén elmondhatom, hogy több mint 700.000 doboz CoCos Prémium 100% Kókuszvizet értékesítettünk azóta.

Milyen összetevői miatt olyan egészséges a kókuszvíz?

Akik még nem ismerik/tudják, hogy mi az a kókuszvíz:

A fiatal, éretlen, esetek többségében zöld kókuszdió leve. Nagyon alacsony a természetes cukor tartalma, zsír- és gluténmentes. Természetesen izotóniás, tele elektrolitokkal, ásványi anyagokkal és vitaminnal. Természetes formában tartalmaz monolaurint (kozmetikumok 90%-a tartalmazza a sejtmgújító tulajdonsága miatt) és laurin savat (amely kókuszon kívül természetes formában csak az anyatejben található és az immunrendszer kialakulásáért, később erősítésében van meghatározó szerepe.) Továbbá van, akinek egy természetes energia/üdítő ital, ami nagyon finom és minden évszakban ízvilága eszünkbe juttatja az exotikus “bounty” feelinget.

Miért fontos számotokra, hogy támogatói legyetek a Futniszép rendezvényeknek?

A kapcsolatunk a Futniszép rendezvényekkel már évekkel ezelőtt kezdődött. Akkor éves szinten 4 rendezvényen vettünk részt, amelyek mindig csodálatos és különleges helyszíneken kerültek megrendezésre és a rendezvények lebonyolítása is mindig profi szintű volt. Továbbá fontos számunkra, hogy minél több ember találkozhasson a termékünkkel. 

Hol kaphatóak ezek a kókuszvizek?

Főleg bio- és egészségtudatos boltokban található meg a CoCos Prémium 100% Kókuszvíz (pl.: MediLine, Herbaház, BIJO ….), de a METRO és sok-sok delikát bolt, zöldséges, bárok, kávézók, éttermek (pl.: Vapiano), hotelek, sportközpontok, jógastúdiók és fesztiválok is szívesen forgalmazzák a CoCos Prémium 100% Kókuszvízet.

Utóbbi időben pedig nagyon sokan rászoktak a saját webshopunkra (www.coconutwatershop.com), mert így a CoCos Prémium 100% Kókuszvíz házhoz jön, 2 karton rendelésétől ingyenes házhozszállítással.

Miért döntöttetek az alumínium csomagolás mellett?

Jelen pillanatban az aludoboz a legoptimálisabb csomagolás. Az üveg nagyon nehéz, a tetrapak (papír, műanyag, alu bevonat) csomagolás pedig recycling szempontból nagyon költséges. Bár sokan félnek az élelmiszer alumíniumban történő tárolásától, viszont az alumínium bármennyiszer újra hasznosítható. 

Mennyire nyitottak az emberek a kókuszvíz fogyasztására? 

Szerencsére egyre nyitottabbak, ami az ő érdekük is. 2015-ben mikor elkezdtem, nagyon sokan nem tudták mi az a kókuszvíz. Most már azért jelentősen javult a helyzet a kókuszvíz ismertségét illetően, de azt még mindig sokan nem tudják, hogy kb 1000-féle kókuszpálma fajta van és úgy, ahogyan a különböző szőlőfajtáknak más az ízük, úgy a kókuszvíz esetén is fennáll ez a sokfajta ízvilág. 

Azt javaslom mindenkinek, hogy találja meg a saját ízvilágát, kókuszvíz kedvencét. És ne feledjétek, mint bármelyik üdítő – Hűtve a legjobb!

Köszönjük szépen az interjút Laci! 😊

coconutwater.company termékeivel a versenyközpontban is találkozhattok, ahol kedvezményes áron meg is vásárolhatjátok a nagyon finom és egészséges CoCos Prémium 100% Kókuszvízet.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések