Interjú Magyar Norbival, a sportrendezvények egyik legfoglalkoztatottabb speakerével

Alázat és tisztelet önmaga és mások iránt. Nem érkezik felkészületlenül egy rendezvényre sem mert úgy véli, hogy „ahová megyünk ott vendégek vagyunk és megpróbálok a lehető legfelkészültebb lenni, – ezzel is megtisztelve az eseményre látogatókat.”

Téged nemcsak a pálya mellől, hanem a pályáról is ismernek, mióta és mit sportolsz?

Nagyjából 15 évvel ezelőtt kezdtem futni és időközben belekóstoltam a triatlon hármas sportágába is. Ott is megtaláltam a helyemet, nagyon szeretem azt a közeget, természetesen egy másodpercre sem távolodtam el a futópályától mert ezek a dolgok valahol minden egyes esetben összekapcsolódnak.

Sok versenyt láttál már, szerinted mitől lesz egy esemény emlékezetes?

Minden egyes futóverseny, amire egy futó benevez az az általa járt hosszú útnak a megkoronázása. Ebben az esetben már maga az a hangulat, ami átitatja az egész napot, -amikor odamegy teljesíti a távot és hazamegy – már önmagában egy olyan pluszt ad az ember lelki állapotához, ami mindenképpen kiemeli a hétköznapokból ezeket a napokat.

2021-ben az összes eseményünkön ott leszel, de melyik a kedvenced?

Nincsenek kedvenc eseményeim, mindegyiket másért szeretem. Nem tudnék különbséget tenni köztük, hiszen mind a Tihanyi Félmaratonnak, mind a Szigligeti Félmaratonnak, illetve a Napfelkelte Félmaratonnak és a Naplemente Félmaratonnak is különleges atmoszférája van. Mindegyiket szívből ajánlanám az odaérkező versenyzőknek.

Őrzöl-e szép emléket valamelyik versenyünkről?

Minden versenyről őrzök szép emléket, de most a napfelkeltét emelném ki mert, ha a távolba nézel a horizont felé és megpillantod a felkelő napot, – ami a hétköznapokban olyan természetesnek tűnik – akkor ott a Balaton közepén sok minden felülíródik és EGY ÉLETEN ÁT megváltoztatja a napfelkeltével kapcsolatos érzéseidet. Mert körbevesz minket a csend. Ne felejtsük el, hogy milyen áldás látni a napfelkeltét, hiszen az, hogy mi reggel felkelünk és látjuk, hogy süt a nap, azt egy természetes dologként fogjuk fel, miközben nem az. Csak elfelejtjük észrevenni ezeket az „apró” dolgokat.

Az egyik legtöbbet foglalkoztatott speaker vagy pedig nem is régen kezdted, mi lehet a titkod?

Nagyon jó a kérdés, viszont, ha erre tudnám a választ akkor ezt a kérdést valószínűleg soha nem tennéd fel. Én nem tartom magamat az egyik legtöbbet foglalkoztatottnak de hozzá kell tennem, hogy itt nincs titok. Ami a személyemet illeti, – de nem kérdés – hogy, amit csinálok azt szívvel-lélekkel és imádattal teszem. Nekem ez adja a lelki feltöltődés nagy részét. Ha elhiszem azt, hogy ott jó vagyok, akkor nekem már nincs helyem a pálya mellett. Mindig alázattal és tisztelettel állok minden egyes rendezvény elé.

Hogyan készülsz fel egy versenyre?

Minden egyes versenyre külön készülök. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy ha odaérkezünk a helyszínre, akkor megtiszteljük a jelenlévőket és az ott lakókat, hiszen elsősorban mi vagyunk az Ő vendégei. Ugyanilyen megtiszteltetésben részesítem az eseményre látogató, sportszerető futókat és látogatókat. Ennek az egyik megnyilvánulási formája az, ha Ők is érzik, hogy egy nagy családot alkotunk. Összegezve a gondolataimat, ahová megyünk ott vendégek vagyunk és megpróbálok a lehető legfelkészültebb lenni, – ezzel is megtisztelve az eseményre látogatókat.

Köszönjük az interjút, hamarosan újra találkozunk! 🙂

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések