Interjú Magyar Péterrel, a Garmin termékmenedzserével

A Garmin egy kategóriájában világszerte vezető pozíciót elfoglaló szereplő, mely a futók által jól ismert termékeken túl megannyi ágazatban remekel kiváló minőségű eszközeivel. Számunkra pedig felemelő érzés, hogy mostantól kiemelt partnereinkként üdvözölhetjük őket a versenyeinken. Ennek apropójából beszélgettem Magyar Péterrel, a Garmin termékmenedzserével.

A sportosság népszerűsítése mellett mit tart még feladatának a Navi-Gate Kft.?

Nagyon fontos számunkra, hogy a márka képviselete ne merüljön ki a klasszikus kereskedelmi feladatok ellátásában. Vásárlás előtt és után is igyekszünk olyan minőségű támogatást nyújtani minden Garmin készülékhez, ami méltó a márkához és a felhasználók hosszú távú elégedettségéhez vezet. Ennek alapvető eleme budapesti mintatermünk, ahol szakértő segítség mellett minden modellünk élőben megtekinthető, de ezt segítik Facebook-csoportjaink is, ahol nem csak velünk, Garmin-dolgozókkal lehet találkozni, hanem az igen népes hazai Garmin-közösség tagjaival is. Ez így egyben egy olyan kollektív szellemi érték, ami az óra kiválasztásától a mindennapi használatig nyújt egy egyedülálló, szinte 0-24-es támogatást.

A hagyományos kommunikációs eszközök mellett komoly hangsúlyt fektetünk a személyes találkozásokra. Egy weboldalon mindenki el tudja olvasni a specifikációt, de mikor pl. egy versenyen egy olyan Garminossal beszélgethetsz, aki maga is sportol, használja a termékeket, és első kézből vannak valós információi, az mindenképpen megkönnyíti a választást és a rendszer használatát.

A közös munkát valójában már tavaly elkezdtük, és az októberi Knauf Tihanyi Félmaratonon Te is ott voltál velünk. Hogy éreztétek magatokat?

Egyetlen komoly gondom volt: nem futhattam. 🙂 Ettől eltekintve kollégámmal együtt kiválóan éreztük magunkat, a szervezés profi volt. Mondjuk futók között ez nem nehéz, de csupa nagyon jó fej sportolóval találkoztunk és beszélgettünk.

Miben látod a közös szemléletet a futniszép.hu versenysorozata és a Garmin között?

Azt hiszem, a sport szeretete és tisztelete mindenképpen egy közös pont. És ide sorolom azt a szemléletet is, hogy nem csak a 3:30-as ezreket futó bajnok, vagy a 100+km-et vidáman teljesítő ultrás a sportember, hanem mindenki, aki életében először nagy izgalommal rajthoz áll egy 5km-es versenyen. Ahogyan Ti is, úgy mi is igyekszünk mindenkinek a megfelelő szolgáltatást/órát kínálni, mert az igazi boldogság a felkészülés és a kitűzött cél elérése. És ez akkor is igaz, ha a cél egy 40 perces 5km volt egy alap órával, és akkor is, ha egy Spartathlon győzelem.

Megtisztelő számunkra, hogy a hazai futóversenyek forgatagában többek között minket emeltetek ki, mint partnereiteket. Miért a mi versenyeinket választottátok?

Tényleg nagyon sok megkeresést kapunk, de sajnos nem tudunk minden versenyen jelen lenni, így muszáj szelektálnunk. Hosszabb ideje fennálló partneri kapcsolataink mellett inkább arra törekszünk, hogy a kisebb, családiasabb események közül válasszunk néhány igazán színvonalas versenyt, ebbe a képbe pedig tavalyi első közös fellépésünk alapján kiválóan illeszkedik a futniszep.hu. A több ezer/tízezer fős giga-eseményeknek is megvan a létjogosultsága, de a fentebb már említett típusú ügyfélkapcsolat, a verseny rajtzónájában egy kis közvetlen személyes beszélgetés sokkal jobb hatásfokkal valósul meg egy kisebb, kevésbé „ipari” jellegű eseményen. Szerencsére a Garmin nevet már nagyjából minden sportoló ismeri, ezért nem az az igazi célunk, hogy egy rajtkapu fölé kifeszített 500m2-es molinóval tudassuk a létezésünket. Inkább ugyanennyi ráfordítással ott vagyunk személyesen, hozunk egy nagy marék órát, és egész nap beszélgetünk a futókkal.

A partnerségen túl a másik nézőpontból, azaz futókként is kipróbáljátok az eseményeket? 

Természetesen! A cég dolgozóinak nagy része maga is aktívan sportol. A futás alap, de rengetegen járunk bringával dolgozni, és ott vagyunk nagyon sok versenyen. Ha „cégesen” nem is, magánemberként igen gyakran elvetődik egy-egy Garmin-dolgozó a különféle sportversenyekre. Az is gyakori jelenség, hogy a versenyen áll a Garmin-sátor, zajlik a munka, de a rajt előtt az ott dolgozók közül egy-két ember búcsút int a többieknek és beáll a rajtzónába. Futni eleve jó és szép, nálunk pedig plusz adalék, hogy ha aktívan használjuk az eszközöket, akkor sokkal pontosabb, hitelesebb információkkal tudunk szolgálni. Én verseny közben egyet szoktam kérni az érdeklődőktől: dombnak felfelé ne kérdezzenek. 🙂

Mivel készültök a futóknak a versenyeinkre?

A hasznos, sportközeli Garmin-apróságokat tartalamzó ajándékcsomagokon felül a rajt/célzónában a Garmin sátorban bemutatjuk az aktuális sportóra-kínálatot. Igyekszünk minden kérdésre felelni, nem csak vásárlás előtt, hanem már meglévő órákkal kapcsolatban is. Minden versenyen előfordul néhány gyors beállítási kérdés percekkel a rajt előtt, ezeket a problémákat is kisimítjuk. Mivel  a futáshoz gyakran párosul a bringa is – gondoljunk csak az egyre népszerűbb triatlonra – a kerékpáros szegmenst is szívesen bemutatjuk a Garmin Edge bringacomputerektől a Tacx kerékpáros trénerekig. Tihanyban pl. igen népszerű volt az az országúti bringa, amit egy Tacx NEO 2T okosgörgőn állítottunk fel a Balaton partján, és bemelegítésként vagy épp levezetésként aki akart, letekerhetett egy rövid vezetett edzést.

Köszönjük az interjút, és alig várjuk, hogy ezentúl együtt várhassuk személyesen is tárt karokkal a futókat!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések