fbpx

Interjú Magyar Péterrel, a Garmin termékmenedzserével

A Garmin egy kategóriájában világszerte vezető pozíciót elfoglaló szereplő, mely a futók által jól ismert termékeken túl megannyi ágazatban remekel kiváló minőségű eszközeivel. Számunkra pedig felemelő érzés, hogy mostantól kiemelt partnereinkként üdvözölhetjük őket a versenyeinken. Ennek apropójából beszélgettem Magyar Péterrel, a Garmin termékmenedzserével.

A sportosság népszerűsítése mellett mit tart még feladatának a Navi-Gate Kft.?

Nagyon fontos számunkra, hogy a márka képviselete ne merüljön ki a klasszikus kereskedelmi feladatok ellátásában. Vásárlás előtt és után is igyekszünk olyan minőségű támogatást nyújtani minden Garmin készülékhez, ami méltó a márkához és a felhasználók hosszú távú elégedettségéhez vezet. Ennek alapvető eleme budapesti mintatermünk, ahol szakértő segítség mellett minden modellünk élőben megtekinthető, de ezt segítik Facebook-csoportjaink is, ahol nem csak velünk, Garmin-dolgozókkal lehet találkozni, hanem az igen népes hazai Garmin-közösség tagjaival is. Ez így egyben egy olyan kollektív szellemi érték, ami az óra kiválasztásától a mindennapi használatig nyújt egy egyedülálló, szinte 0-24-es támogatást.

A hagyományos kommunikációs eszközök mellett komoly hangsúlyt fektetünk a személyes találkozásokra. Egy weboldalon mindenki el tudja olvasni a specifikációt, de mikor pl. egy versenyen egy olyan Garminossal beszélgethetsz, aki maga is sportol, használja a termékeket, és első kézből vannak valós információi, az mindenképpen megkönnyíti a választást és a rendszer használatát.

A közös munkát valójában már tavaly elkezdtük, és az októberi Knauf Tihanyi Félmaratonon Te is ott voltál velünk. Hogy éreztétek magatokat?

Egyetlen komoly gondom volt: nem futhattam. 🙂 Ettől eltekintve kollégámmal együtt kiválóan éreztük magunkat, a szervezés profi volt. Mondjuk futók között ez nem nehéz, de csupa nagyon jó fej sportolóval találkoztunk és beszélgettünk.

Miben látod a közös szemléletet a futniszép.hu versenysorozata és a Garmin között?

Azt hiszem, a sport szeretete és tisztelete mindenképpen egy közös pont. És ide sorolom azt a szemléletet is, hogy nem csak a 3:30-as ezreket futó bajnok, vagy a 100+km-et vidáman teljesítő ultrás a sportember, hanem mindenki, aki életében először nagy izgalommal rajthoz áll egy 5km-es versenyen. Ahogyan Ti is, úgy mi is igyekszünk mindenkinek a megfelelő szolgáltatást/órát kínálni, mert az igazi boldogság a felkészülés és a kitűzött cél elérése. És ez akkor is igaz, ha a cél egy 40 perces 5km volt egy alap órával, és akkor is, ha egy Spartathlon győzelem.

Megtisztelő számunkra, hogy a hazai futóversenyek forgatagában többek között minket emeltetek ki, mint partnereiteket. Miért a mi versenyeinket választottátok?

Tényleg nagyon sok megkeresést kapunk, de sajnos nem tudunk minden versenyen jelen lenni, így muszáj szelektálnunk. Hosszabb ideje fennálló partneri kapcsolataink mellett inkább arra törekszünk, hogy a kisebb, családiasabb események közül válasszunk néhány igazán színvonalas versenyt, ebbe a képbe pedig tavalyi első közös fellépésünk alapján kiválóan illeszkedik a futniszep.hu. A több ezer/tízezer fős giga-eseményeknek is megvan a létjogosultsága, de a fentebb már említett típusú ügyfélkapcsolat, a verseny rajtzónájában egy kis közvetlen személyes beszélgetés sokkal jobb hatásfokkal valósul meg egy kisebb, kevésbé „ipari” jellegű eseményen. Szerencsére a Garmin nevet már nagyjából minden sportoló ismeri, ezért nem az az igazi célunk, hogy egy rajtkapu fölé kifeszített 500m2-es molinóval tudassuk a létezésünket. Inkább ugyanennyi ráfordítással ott vagyunk személyesen, hozunk egy nagy marék órát, és egész nap beszélgetünk a futókkal.

A partnerségen túl a másik nézőpontból, azaz futókként is kipróbáljátok az eseményeket? 

Természetesen! A cég dolgozóinak nagy része maga is aktívan sportol. A futás alap, de rengetegen járunk bringával dolgozni, és ott vagyunk nagyon sok versenyen. Ha „cégesen” nem is, magánemberként igen gyakran elvetődik egy-egy Garmin-dolgozó a különféle sportversenyekre. Az is gyakori jelenség, hogy a versenyen áll a Garmin-sátor, zajlik a munka, de a rajt előtt az ott dolgozók közül egy-két ember búcsút int a többieknek és beáll a rajtzónába. Futni eleve jó és szép, nálunk pedig plusz adalék, hogy ha aktívan használjuk az eszközöket, akkor sokkal pontosabb, hitelesebb információkkal tudunk szolgálni. Én verseny közben egyet szoktam kérni az érdeklődőktől: dombnak felfelé ne kérdezzenek. 🙂

Mivel készültök a futóknak a versenyeinkre?

A hasznos, sportközeli Garmin-apróságokat tartalamzó ajándékcsomagokon felül a rajt/célzónában a Garmin sátorban bemutatjuk az aktuális sportóra-kínálatot. Igyekszünk minden kérdésre felelni, nem csak vásárlás előtt, hanem már meglévő órákkal kapcsolatban is. Minden versenyen előfordul néhány gyors beállítási kérdés percekkel a rajt előtt, ezeket a problémákat is kisimítjuk. Mivel  a futáshoz gyakran párosul a bringa is – gondoljunk csak az egyre népszerűbb triatlonra – a kerékpáros szegmenst is szívesen bemutatjuk a Garmin Edge bringacomputerektől a Tacx kerékpáros trénerekig. Tihanyban pl. igen népszerű volt az az országúti bringa, amit egy Tacx NEO 2T okosgörgőn állítottunk fel a Balaton partján, és bemelegítésként vagy épp levezetésként aki akart, letekerhetett egy rövid vezetett edzést.

Köszönjük az interjút, és alig várjuk, hogy ezentúl együtt várhassuk személyesen is tárt karokkal a futókat!

bejegyzés megosztása

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések

Interjú

Fuss, és ÉLD ÁT!

Az ÉLD ÁT! egy olyan családi vállalkozás, mely utazási irodaként

Close Menu