Interjú Markovich Bélával, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatójával

Az idei évben elindul az I. Badacsony Mapei Félmaraton, új helyszínen, új programokkal. Mi a véleményed az új helyszínről? Részt veszel a versenyen május 14-én mint versenyző?

A Balaton-parti települések közöl az egyik legismertebb és legkiválóbb helyszín, amire ez a verseny a legméltóbb lehet az nem más, mint Badacsony. Természetesen indulok a versenyen mint versenyző a félmaratoni távon.

Miért a Badacsony Félmaratont választottátok, milyen az együttműködés a szervezőkkel?

Annak idején a Szigligeti Félmaratont választottuk, de azért maradtunk, – nem is a verseny – hanem a futniszép mellett, mert azt láttuk, hogy ez a csapat teljes szívvel-lélekkel a versenyért dolgozik, és bármilyen megoldandó helyzet áll elő, a szervezők részéről mindenki teljes erőbedobással azon dolgozik, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. Ráadásul, ami nekem nagyon szimpatikus, az az, hogy minden versenyző nagyon komoly minőségű mezt kap a fantasztikus szervezés mellett. Az eddigi közös versenyek során nem történtek fennakadások és hiszem, hogy ez a jövőben is így lesz.

Badacsony, Nyugat-Magyarország egyik fontos ügyféltalálkozó helyszíne is, miért pont egy sporteseményt használtok erre a célra?

Minden általunk szponzorált sporteseményt igyekszünk kihasználni, hogy a partnereinkkel is együtt legyünk. Nagyon fontos számunkra, hogy a partnereink is tegyenek az egészségükért, ezért az általunk szponzorált sportrendezvényekre mindig szívesen látjuk őket. Remek alkalmak ezek arra, hogy együtt sportoljunk, versenyezzünk és természetesen a beszélgetésekre is mindig marad idő.

Milyen fejlesztések voltak a Mapei életében a 2021-es évben és mikkel készültök a 2022-es évre nézve? 

2021-es évben a termékfejlesztéseink tekintetében, egy új epoxi fugával jöttünk ki, amiről azt érdemes tudni, hogy nagyon könnyen és egyszerűen bedolgozható. További fejlesztéseink közé tartozik, hogy egy új csemperagasztóval és egy új vakolattal – egy színvakolattal – is piacra léptünk. Ezen fejlesztéseink mellett, amit még fontosnak tartok megemlíteni, hogy végrehajtottunk menedzsment és cég szinten is fejlesztéseket. A tavalyi évben még nem igazán tartottunk offline meetingeket, ebből kifolyólag rengeteg helyen tartottunk előadást és képzéseket online a munkatársaknak és a partnereknek. Az epoxi fuga (Kerapoxy Easy Design), amivel piacra léptünk a tavalyi évben az idén Construma termékdíjat nyert és néhány ehhez hasonló termékfejlesztésen dolgozunk még. Ebben az évben kijövünk két, új fajta környezetbarát és könnyített bedolgozhatóságú ragasztóval és természetesen, amit folyamatosan fejlesztünk az a munkatársaknak a jóléte nálunk. Amit még elengedhetetlenül fontosnak tartunk az a fenntartható fejlődés, hogy a természetet, amennyire csak lehet óvjuk, és ennek érdekében mi is egyre több elektromos autót vagy hibrid autót vásárolunk, és lecseréltük a teljes izzókészletünket minden telephelyünkön LED izzókra.

Miért kifejezetten fontos számodra, hogy a munkatársak jól is érezzék magukat ott, ahol dolgoznak, jelen esetben a Mapei-nél?

A cégek minden termelést és eredményt a munkatársaknak köszönhetnek. Ha én és a vezetőség, a munkatársak hogylétével nem törődnék, akkor előbb-utóbb ez a termelés rovására menne, hiszen csak olyan ember tud jól termelni, aki jól érzi magát ott, ahol van. A másik oka, hogy a Mapeinek van egy küldetése, miszerint minden tudásunkkal segítjük az építtetőket. A mindent tudásban annak is benne kell lennie, hogy a munkatásainkkal foglalkozunk, hogy képezzük, fejlesztjük őket mind szakmailag, mind a személyiségükben. 

Miért fontos a Mapei számára, hogy támogassa a sportrendezvényeket? 

A fenntartható fejlődés számunkra nagyon fontos és ennek figyelembevétele mellett dolgozunk. Az én nézőpontom szerint, ez a fejlődés az emberrel kezdődik. Ha az ember jól van fizikailag és mentálisan, érzelmileg akkor nem csinálja azt, hogy eldobja a szemetet az utcán, akkor nem fogja az erdőben meggyújtani a tüzet, hogy égjen le az erdő, és nem fog olyan dolgokat csinálni, ami károsítja a környezetet, természetet. Aki jól van az hosszútávon gondolkodik és a sport nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az emberek jól érezzék magukat. Azzal, hogy különböző sporteseményeknek vagyunk a támogatói, lehetőséget adunk az embereknek arra, hogy jobbá váljanak fizikailag, szellemileg és érzelmileg is. Az emberrel kezdődik minden.

Mennyire sportosak a Mapei munkatársai? Mennyien jöttök el a versenyre?

Sok Mapei munkatárs fut, így 90 fővel mi is részt veszünk a versenyen.

Nagyon szépen köszönjük az interjút Béla, május 14-én Badacsonyban találkozunk. 🙂

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések