Interjú Markovich Bélával, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatójával

A IX. Tihanyi Félmaraton támogatója a Mapei Kft., aminek kapcsán beszélgettünk a versenyről, a Mapei Kft. 2023-as terveiről és fejlesztéseiről, a Mapei Kft. sikerének a titkáról és még sok másról.

Mik a Mapei Kft. 2023-as tervei és milyen fejlesztések várhatóak a cég életében?

Ahogy minden évben, úgy a jövőre is nagyon sok tervünk van, és mindegyik fókuszában a segítségnyújtás áll és a küldetésünk. 

Ez nem más, mint az, hogy a fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!” 

Ha segítünk az embereknek az építési álmaikat megvalósítani, és az úgy készül el, ahogyan azt ők megálmodták, és ezért a csapat mindent megtesz, akkor tudunk mi, a csapatunk, a munkatársaink sikeresek és boldogok lenni.

Az én személyes vízióm, nem csak jövőre, de hosszabb távon is, az egy olyan építőipar, ahol a kóklerek nem tudnak érvényesülni, és csak is olyan szakemberek kapnak munkát, akik a megrendelőik építési álmait akarják megvalósítani. Ebben szeretném segíteni a szakembereket képzésekkel, és egy nagyon erős közösség felépítésével, valamint az építőipari szakma népszerűsítésével. 

Mindezt elérni egy olyan Mapei csapattal, akik szeretnek nálunk dolgozni és mindent megtesznek a közösen kitűzött célokért, elért sikerekért, ami által ők is sikeresek és boldogok a magánéletükben, családjukban. Mindezt egy fenntartható, még az unokáink számára is élhető jövő biztosításával.

Mik a Mapei Kft. sikerének a titkai?

Azt vallom, hogy a csapatunk csakis mások sikerein lehet sikeres.

Először adni kell, annak érdekében, hogy a jövőben kaphassunk! Mindezt tenni úgy, hogy közben a csapattagok egymást is segítik, nem csak a saját termelésükkel, hanem egymás biztatásával, igazi csapatmunkával.

Küldetésünknek megfelelően nem csak termékeinkkel és szolgáltatásainkkal segítjük az embereket, hanem minden tudásunkkal. Ennek fényében képezzük a munkatársainkat arra, hogy ez a segítség ne csak a cégen belül, és ne csak a céges ügyekben valósuljon meg, hanem a cégen kívül, a mindennapi életben/mindennapi életükben is.

A vezetésemmel a Mapei Kft. nemcsak az építési problémákra ad megoldást, hanem az élet minden olyan területén segítünk egy jobb élet megteremtésében, amely területeken tudással rendelkezünk. Folyamatos kommunikációval segítünk az embereknek az otthonaik élhetővé varázsolásában és ezt tesszük nemcsak a termékeink kommunikációjával, hanem általános, otthonokat érintő tanácsokkal.

Szerintem az a segítségnyújtás, amit mi nyújtunk a piacnak, partnereinknek, vásárlóinknak, az a sikerünk és fejlődésünk kulcsa. 

Miért fontos a Mapei számára egy olyan versennyel együttműködésben állni, mint a futniszépé?

A Mapei évek óta elkötelezett a környezet védelem mellett, és törekszünk arra is, hogy egészség és környezetbarát építési termékeket gyártsunk. De nem csak a környezetért teszünk meg mindent, hanem az egészség megőrzéséért is.

Az elmúlt években nagyon sok kórházat, oktatási intézményt, iskolákat, óvodákat, hátrányos helyzetű gyerekeket és családokat támogattunk, ezáltal sok embernek tudtunk segíteni az életük, életkörülményeik javításában. Mivel az egészséghez hozzátartozik a sport, ezért támogatunk különböző sportrendezvényeket és folyamatosan népszerűsítjük a mozgást és a sportos életmódot. 

Mindemellett, minden lehetséges közösségi platformon én magam, személyesen is példát mutatok a sportos és egészséges életmódommal, és nagyon sok olyan embert ismerek, akik miattam léptek erre az útra.

Szerinted egy egészséges életmódot élő embernek mikre kell odafigyelnie a mindennapok során?

Szerintem arra kell figyelni, hogy mozogjunk eleget, de nem annyit, hogy esetleg ez az egészség károsodását okozza.

Emellett érdemes odafigyelni az egészséges étkezésre, sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani.

Van az életnek 3 olyan területe, amire mindig oda kell figyelni, hogy ezeket egyensúlyba tartsuk, valamint olyan állapotban legyen mind a 3 terület, ahogy azt mi szeretnénk. Ez a 3 terület, az egyén, azaz saját magad, a munka, valamint a család.

Melyik a legjobb része egy versenyen való részvételnek?

Nálunk egy-egy sportesemény névadó szponzorációja soha nem csak egy szponzoráció, hiszen összekötjük mindig egy partnerrendezvénnyel, vagyis meghívjuk és megvendégeljük a partnereinket is. Sőt nemcsak a partereinket, hanem ösztönözzük a munkatársainkat és családjaikat is arra, hogy vegyenek részt ezeken az eseményeken. Szóval azon túl, hogy aznap sportolhatok és egy kiváló, gyönyörű szép pályán futhatok, együtt lehetek azokkal az emberekkel, akiket igazán kedvelek. 

Indultál már korábban a Tihanyi Félmaratonon mint versenyző. Mi volt a véleményed a pályával a versennyel kapcsolatban?

Eddig még nem indultam a Tihanyi Félmaratonon, de 2023-ban kipróbálom ezt a pályát is. 😊

Te milyen kis apró különlegességet terveznél egy éremre?

A Mapei logót mindenképpen, ez biztosan jól mutat majd az érmen. 😊

Na de viccet félretéve: a befutérem.hu-nál nálam sokkal kreatívabb emberek vannak, szerintem biztosan jobb ötleteik lesznek. De abban biztos vagyok, hogy ahogy az eddig kapott érmek, úgy a következő is olyan különleges lesz, amit mindenki büszkén visel majd a nyakában, miután megküzdött a távval, vagy önmagával a pályán az általa lefutott kilométerekkel. 

Köszönjük szépen az interjút Béla, szeptember 30-án Tihanyban találkozunk! 😊

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések