Interjú Markovich Bélával, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatójával

Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Mapei Szigligeti Félmaraton névadó támogatójával, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatójával, Markovich Bélával beszélgethettünk. Az együttműködésünk sikere a hasonló értékrendben rejlik: ép testben ép lélek, amelynek a két legfontosabb megnyilvánulása a futás szeretete és a másoknak való szüntelen segítségnyújtás. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Mapei Szigligeti Félmaraton névadó támogatójával, a Mapei Kft. Ügyvezető Igazgatójával, Markovich Bélával beszélgethettünk. Az együttműködésünk sikere a hasonló értékrendben rejlik: ép testben ép lélek, amelynek a két legfontosabb megnyilvánulása a futás szeretete és a másoknak való szüntelen segítségnyújtás.

Milyen szerepet tölt be az életedben a sport, a futás?


Most, hogy visszagondolok 18 éves korom óta része az életemnek, kisebb-nagyobb rendszerességgel. Nekem a családom és a munkám mellett a futás az, ami nélkül nem nagyon tudnék élni.

Honnan jött a futás szeretete?


Elsős gimnazista korom óta röplabdáztam, és az alapozásoknál nagyon szívesen futottam. Aztán a seregben is voltak kötelező futások, reggeli torna és 3000m-es futás, ami bár annyira nem tetszett, viszont rájöttem, hogy futás közben az ember nagyon jól tud gondolkodni meg kikapcsolni, utána pedig olyan jó érzés kerít hatalmába.

Miért tartod fontosnak, hogy támogass egy olyan eseményt, mint a Mapei Szigligeti Félmaraton? Mi miatt hiszel az eseményben?


Nekem is, tehát a Mapeinek is szívügye az emberek egészsége, hiszen folyamatosan beszélünk a fenntartható fejlődésről, de sok esetben megakad ott, hogy a környezet, a természet, a Földünk. Holott a fenntartható fejlődés az emberrel kezdődik. A futás az egyik legegészségesebb sport, ha azt értelmesen űzzük. A Mapei Szigligeti Félmaratonban pedig az egyedisége miatt is hiszünk. Ez abban is megmutatkozik, hogy Szigligeten egy gyönyörű környezetben lehet futni a Balaton mellett, amitől a levegő is sokkal jobb. A versenyközpont ráadásul a strandon van.

Mit gondolsz, mik azok a dolgok, amik nélkül nem lehet sikeres egy futóverseny?


A futók nélkül. Anélkül nem lehetne verseny. Kell egy olyan szervező, aki szívét-lelkét beleadja azért, hogy a futók ezen a versenyen minden feltételt megkapjanak ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Ennek egy nagyon fontos eleme a megfelelő frissítés. Például amikor a New York Marathonon voltam, – bár gyönyörű versenynek tartottam – meglepő módon mégis csak vizet kaptunk. Sokkal jobb az, amikor bőséges a frissítés, a folyadék és a gyümölcs.

Miként jelenik meg a fenntarthatóság a Mapei életében? Vannak környezet- és egészségbarát termékeitek?


Csakis olyan termékeket állítunk elő, amelyek elsőre végleges építési megoldást adnak, ami addig úgy marad, amíg a tulajdonos változtatni nem akar rajta. Mi homokot és cementet használunk fel, tehát bányásszuk a földet, ebből szerezzük be az alapanyagainkat. Sok esetben újrahasznosított papírt használunk a csomagolásokhoz, igyekszünk logisztikailag is a leggyorsabb és legrövidebb úton leszállítani oda a terméket. A gyáraink – nemzetközileg értendő, nem csak a Mapei Kft. – mindig nyersanyag lelőhely vagy alapanyag beszerzési hely közelében épülnek. Porkeverő üzem vagyunk, de a porkibocsátásunk nulla: tehát nem szennyezzük a folyamattal a környezetet.

Természetesen a fenntarthatóság elsődleges része az ember, az embernek pedig a sport és egészség. Az egészséghez hozzátartozik az is, hogy olyan termékeket adjunk, amiknek a nagy része sem felhasználáskor, sem pedig az élettérben nem jelent veszélyt. Ezen termékeinket Ultrabond termékcsaládnak nevezzük.

Hatalmas a szívetek, mely abban is megmutatkozik, hogy már-már rendhagyó módon duplázzátok meg a befolyt adományok összegét az adott Alapítvány számára. Számodra mit jelent a társadalmi felelősségvállalás?


Vissza kell adni valamennyit abból, amit kapsz a társadalomtól. Mi jó dolgokat adunk a társadalomnak, amiért mi is kapunk a társadalomtól. Mi pedig hálásak vagyunk ezért, melyet a társadalmi felelősségvállalásunkkal igyekszünk megmutatni. Olyanokat, amik a fenntartható környezetet, az embert segítik.

Köszönjük az interjút, találkozunk Szeptember 11-én a Mapei Szigligeti Félmaratonon!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések