Interjú Melian Brendával, 2020-as futniszép.hu márkanagykövettel

Melian Brenda pár éve, az egyetem mellett vágott bele a futásba, azóta pedig élete részévé vált a sportág. Annyira, hogy mostanra Futniszép.hu márkanagykövetté vált, és ezáltal másokat buzdít arra, hogy futni, sportolni, mozogni jó. : ) Szeretnénk, ha Ti is jobban megismernétek őt, így készítettünk Vele egy szuper interjút. Olvassátok szeretettel!

Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni a futással? Minek a hatására?

Gyerekkorom óta sportolok, viszont a futást kb. 4 éve kezdtem el, amikor az egyetemet is. Mindenféleképpen szerettem volna valamit sportolni, viszont nem akartam a kötött órarendem mellett egy olyan edzésre járni, ami fix időpontokban van. Olyan sportot szerettem volna, ami kikapcsol, feltölt, bármikor csinálhatom és nem kell hozzá annyira sok kiegészítő eszköz (később rájöttem, hogy mindig van valami, amit meg lehet venni  😁) és így jött a futás. Én általában reggel szeretek futni, szeretem ezzel indítani a napot, teljesen más utána, jó érzéssel tölt el, hogy már túl vagyok az aznapi edzésen. Általában egyedül futok figyelve a pulzusomra, de van, hogy elmegyek Szegeden a POLAR futó edzésekre is mert a csapatban való futásnak is van egy teljesen más hangulata és olyan intervallokat is futok, amik egyedül nem mennének. 

Mennyit edzel egy héten? Milyen más edzésformákkal egészíted ki a futást? 

Heti 3x futok, ez az, ami biztos. 😁 Mellette figyelek az erősítésre is, vagy elmegyek crossfitre vagy otthon erősítek, alakreform órákra megyek, vagy online, otthonról csinálom. 

Áprilisban szerveztetek Szegeden egy Plogging nevű eseményt, ami talán sokak számára ismeretlennek tűnhet.  A plogging egy Svédországból eredő mozgalom, melynek célja, hogy a résztvevők hulladékos zsákkal a kezükben indulnak útnak és futás közben gyűjtik össze a szabadban lévő szemetet. A szó, „plogging”, (svédül: plocka upp), a “vedd fel” és a “fuss” kifejezések kombinációjaként alakult ki.

Hogy jött ez az ötlet, hogy Ti is ilyen futást szervezzetek? 

Barátnőmmel, Lillával közösen találtuk ki, hogy Szegeden is kellene szervezni egy Ploggingot, hiszen nagyon sok volt a szemét az utcákon. Fontos számomra a környezetvédelem, figyelek arra, hogy egy bevásárlásnál ne a műanyag zacskókat használjam, biciklivel közlekedek és az, hogy nem szemetelek szerintem alap (vagyis annak kellene lennie). Mivel mind a ketten sportolunk, így azt tudtuk, hogy sok ember fut a városban, így úgy gondoltuk, hogy összeköthetnénk ezt egy szemétszedéssel. Az eseményre nem csak a futókat vártunk, voltak olyanok is, akik nem futnak viszont mégis segíteni akartak így eljöttek. De lehetett akár biciklivel is jönni a lényeg az volt, hogy minél több szemetet összegyűjtsünk, ami sikerült is! 

Hogy sikerült az esemény? Szerveztek még ilyet a jövőben?

Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk és óriási jégeső zárta a Ploggingot ami így kb fél órásra sikerült. Ennek ellenére nagyon jó hangulatban telt, viszont futni nem igazán tudtunk a sok szemét miatt, így inkább sétáltunk. Szeged egy kis részét sikerült megtisztítani, elégedettek voltunk az eredménnyel. Az eldobált üres flakonok, chipses zacskók mellett azért találtunk érdekes dolgokat is mint pl egy kis állat koponyája. Egyelőre nincs konkrét időpont, de nem kizárt, hogy szervezünk még a közeljövőben! 😊

Az Instagramodon szebbnél szebb reggeliket és édességeket láthatunk, amik mind egészséges alapanyagokból készültek. Ezeket mind Te készíted? Egy mindenmentes palacsinta a jutalom egy hosszú futás után? 😊

Odafigyelek arra, hogy mit eszek, így általában magamnak készítem el az ételeket. Nem eszek cukros, fehérlisztes, tejes dolgokat és azért valljuk be a boltokban nagyon nehéz ezektől mentes ételeket kapni. Amik az oldalamon vannak képek, azokat mindet én készítettem. Szeretem nagyon az édességeket így nem telik el úgy hétvége (sokszor hétköznap se), hogy ne készítenék valami desszertet. A sütés is, hasonlóan a futáshoz kikapcsol és itt kreatív is lehetek egy-egy muffin vagy torta díszítésekor.  Egy hosszú futás után mindenképpen megajándékozom magamat valami édességgel, akár igen palacsintával is. (talán az is a kedvencem 😜) 

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések