Interjú Pandzarisz Tamással, a Panzi-Pet Kft. ügyvezetőjével

Hogyan jött létre a Panzi-Pet?

A Panzi-Pet Kft.-t 1996. november 26.-án alapította a jelenlegi két tulajdonos, Pandzarisz Sándor és Pandzariszné Grósz Judit. A cég jogelődje, a Napsugár termény Vetőmag üzlet, ami már 1986-ban megszületett egy 20 nm2-es újpesti üzletben, ahol terménnyel és vetőmagokkal foglalkoztak. Akkoriban a termelőszövetkezetektől megvásárolt magokat saját udvarukban keverték össze egy betonkeverővel és egy Barkasszal járták az országot, hogy beszerezzék az árukészletet, amit kisboltjukban eladhattak. A Napsugár kiskereskedés után 30 évvel és 25 évvel a Panzi-Pet Kft. hivatalos megalakulását követően már egy több mint 100 fős magyar családi cégről beszélhetünk, amely több mint 30 országba exportálja termékeit, többek között beszállít a dubai rendőrségnek is, és dinamikus növekedésüket a mai napig önerőből finanszírozzák. Céljuk, hogy magyar cégként, magyar alapanyagokból, hazai receptúrával és gyártással, helyi csomagolásban világszinten is bizonyítsák értékeiket.

Milyen fejlesztések voltak a Panzi-Pet életében 2023-ban és milyenek várhatóak a 2024-es évben?

Mióta 8. éve a cégcsoport a kereskedelem mellett gyártással is foglalkozik, számos fejlesztést vittünk végbe. Ezek közé tartozik a gyártói és csomagolói kapacitás bővítés, melynek eredményeképp évente 10.000 tonna feletti legyártott, lecsomagolt és értékesített termék jön ki az egység kapuján. Fontosnak tartjuk a környezetvédelmet és a cég ökológiai lábnyomának csökkentését. Ennek érdekében konkrét beruházást eszközöltünk a tavalyi évben. Így a tevékenységhez fontos energiaszükséglet jelentős részben már megújuló energián alapszik. A fenntarthatóságon túl a modernizálás, fejlesztés is esszenciális kérdés, ezért csomagolórészlegünket automatizáltuk egy, a legmodernebb igényeket kielégítő robotizált csomagoló és palettázó egységgel.
Termékek szintjén is komoly fejlesztéseket vittünk véghez tavaly, hiszen olyan újdonságokkal rukkoltunk elő, mint a hipoallergén jutalomfalatok, monoproteines premium kategóriájú száraz tápok kutyáknak, de említhetném következő nagy dobásunkat is, mely ez év második felétől lesz kapható:  Magas fehérjetartalmú protein szelet, a nagy energiaigényű kutyák számára.

Minden gazdi számára fontos, hogy állatainak természetes alapanyagokból készült eledelt biztosítson. Hogyan lehet ennek az elvásárnak megfelelni?

Változó világunkban természetes, hogy a gazdik egyre tudatosabban keresik társállataik számára a legmegfelelőbb eledeleket. Cégünk kiemelt figyelmet fordít rá, hogy a válogatott alapanyagokon felül olyan plusz hozzáadott alkotóelemek is belekerüljenek a termékekbe, melyek kedvenceink szervezetét, vitalitását, jó kedvét támogatják. Ilyen például a hazai fejlesztésű több mint 20 gyógynövényt tartalmazó herbal komplexum, az izületvédő kivonat, a valódi gyümölcsök és zöldségek, mint a vörösáfonya, spenót, körte, csipkebogyó vagy a tavaszi hüvelyesek. Mindazonáltal hiszünk abban, hogy a tulajdonosi szemléletnek magába kell foglalnia a folyamatos kontrollt is, ezáltal minden héten saját szemünkkel tekintjük meg az alapanyag, félkész áru és készáru raktárunkat a gyárban egy átfogó bejárás keretén belül.

Több, állatokkal foglalkozó szervezetet is támogatnak. Miért tartja ezt fontosnak?

Hitvallásunk, hogy munkánk gyümölcseként valamit vissza is adjunk a társadalomnak abból, amit kapunk. Esetünkben mivel állatoknak készítünk termékeket, így kiemelten fontosnak tartjuk, hogy támogatásunkkal segítsük azokat a szervezeteket, melyek önzetlenül, saját idejüket, energiájukat, anyagi forrásaikat nem kímélve próbálják jobbá tenni a bajbajutott négylábúak életét. Lehetőségeinkhez mérten több különböző fronton is próbálunk jótékonykodni, így lettünk kiemelt támogatói az Állatmentő Ligának, az ürömi, csömöri és gyömrői menhelyeknek, a Szurkolók az Állatkínzás Ellen szervezetének és még egy sor szervezetnek, akik különböző fajta mentésekkel foglalkoznak.

A Panzi-Pet Kft. saját podcast csatornát indított PanziCast névvel. Hogyan és miért jött létre ez a csatorna és mi volt a céljuk a létrehozásával?

Célunk az volt a Podcast elindításával, hogy egy olyan csatornát hozzunk létre, ahol gazdik és leendőbeli gazdik számára érdekes, fontos és releváns tartalmat tudjunk megosztani olyan témákban, melyek már az első gondolat megfogalmazásától, miszerint valaki társállat befogadására adná a fejét, egészen az életkörülményekhez igazított kiválasztásig és az azt követő változatos kérdésekig is segítséget tud nyújtani olyan témakörökben mint a táplálkozás, mozgásigény, pszichológia, beszoktatás, szobatisztaság, szükséges kiegészítők…stb. Mindezt hiteles és szakértő személyektől, közérthetően.

Köszönjük szépen az interjút Tamás!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések