Interjú Psóráné Szaniszló Szilviával, a Mapei Kft. Sportnagykövetével

Miért jelentkeztél Sportnagykövetnek?

Mert 4 éve extrém túlsúlyos emberként éltem, ami igazából nem is volt élet. Változtatnom kellett, hogy élhessek. Nulla mozgásból építettem fel magam egy egészséges életbe, ahol már a mindennapi életem része lett a sport. Szeretném motiválni a hozzám hasonló embereket, hogy bátran merjenek belevágni egy új, egészségesebb életformába. Úgy gondoltam, talán példa lehetek a számukra. Szeretek sétálni-túrázni, szobakerékpározni, futni és még sok más sportot is. Nem vagyok jó futó és gyors sem, de szeretem, mert számomra a szabadságot jelenti.

Milyen értékeket képvisel a Mapei Kft., amikkel azonosulni tudsz?

Környezetvédelem, egészségmegőrzés, amelyekre a termékeiknél is figyelnek, a minőség mellett.

Voltál már futniszép versenyen?

Igen voltam, bár csak egyszer sajnos. 

Miért fontos számodra az egészséges életmód?

Azért fontos, mert tudom milyen, amikor egy olyan szinten élsz, amikor mások segítségére szorulsz. Amikor korlátozott vagy a saját tested miatt a mozgásban, a mindennapi alap teendőkben, és ebből adódóan nagyon sok mindenből kimarad az ember az élete során. Sok rossz és kellemetlen dolog volt a régi egészségtelen életemben. Sok bántást kaptam az emberektől a súlyom miatt, ami még inkább rontott a helyzeten. Senki nem szeret kövér lenni, de a „változásig” hosszú és nehéz út vezet. Én egyedül jártam meg, és most végre élek és boldog vagyok. Olyan dolgokra vagyok képes, amikről 4 éve álmodni se mertem, hisz 100 méter sétába is bele akartam halni.

Mi a célod Sportnagykövetként?

Célom az, hogy segítsem, motiváljam a túlsúlyos, illetve mozgásszegény életmódot élőket, hogy változtassanak, mert a világ kinyílik előttük és sokkal egészségesebbek és boldogabbak lehetnek. Tudom, hogy az emberek nehezen változtatnak a szokásaikon de nem lehetetlen, mert sohasem késő egy új életbe bele vágni. Én ebben szeretném őket támogatni.

Köszönjük szépen az interjút Psóráné Szaniszló Szilvia, Tihanyban találkozunk! 😊

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések