Interjú Telegdi Kamillával, 2020-as futniszép.hu márkanagykövettel

“A primadonna nem fogyókúrázik, a primadonna ül a cukrászda teraszán, és cseveg.“

– idézi Telegdi Kamilla színésznő, 2020-as Futniszép márkanagykövetünk, mikor arról kérdeztük mennyire engedi hivatása a rendszeres mozgást. Kamilla mindent teljes odaadással csinál, így a színészet mellett nem jár el másként a futással sem. Ha szeretnétek Ti is rövid betekintést nyerni a fiatal színésznő mozgalmas életébe, ajánljuk figyelmetekbe alábbi interjúnkat! 😊

Szerintem a színészekről, de talán különösen a színésznőkről általában mindenkinek olyan képe van, hogy éjt nappallá téve próbálnak és edzenek. Ez mennyire igaz?

Igen. Mosolygok a kérdésen, mert a színésznőkről sokféle kép kering, amelyeknek általában semmi alapja. Tulajdonképpen ugyanolyan dolgozó ember vagyok, mint mindenki más. Ugyanolyan aktív mindennapokkal, de talán egy fokkal kuszább, kaotikusabb időbeosztással. Nincs állandó napirendem, de ugyanúgy bemegyek reggel próbálni, mint más dolgozni. És ugyanúgy, ahogy más szakmáknál is vannak keményebb időszakok, nálunk is jön egy-egy intenzív főpróbaidőszak, vagy egy olyan hónap, ahol minden áldott este van egy előadásunk. (vagy kettő 😛) Úgyhogy épp ahogy mindenki, én is próbálom ide-oda bepréselni az edzéseket, és élhető egyensúlyba hozni a munkát és a sportot. De a színház azért mindig előnyt élvez! Úgyhogy a “képre” visszatérve; a színésznők elsősorban próbálnak, és ha marad egy kis idő edzenek egy jót! 😉

Mennyire engedi a hivatásod a rendszeres mozgást?

Ezt a kérdést részben meg is válaszoltam az előbb. Kiegészítésnek talán annyi, hogy van egy kedvenc idézetem a témával kapcsolatban. Sajnos fogalmam sincs, hogy ki mondta, de megragadt bennem a mondat: “A primadonna nem fogyókúrázik, a primadonna ül a cukrászda teraszán, és cseveg. “ A testünk a munkaeszközünk, színpadképes kell, hogy legyen, és elengedhetetlen egy alap állóképesség. Ezzel együtt van megannyi hivatalos megjelenés: bankett, sajtótájékoztató, közönségtalálkozó, vagy egy egyszerű szeretetteljes sütizés egy vidéki hakni után, amin hálás kötelességünk részt venni, jóízűen enni. Úgyhogy úgy gondolom mindenképp előny, ha a mindennapjainkat kiegészíti a sport.

Mint tudjuk a vírushelyzet nagyon keményen sújtott le a színházakra és az ott dolgozókra. A színházak bezártak, a próbákat felfüggesztették, így sok színész munka nélkül maradt. Te hogyan élted át ezt az időszakot?

Gyerekszínészként kezdtem a pályámat, így aztán olyan szerencsés vagyok, hogy 15 éve nem volt olyan, hogy 2 hétnél tovább ne léptem volna színpadra. Most 116 napig nem volt előadásom… Nagyon szélsőséges időszak volt. Voltak pillanatok, amikor hisztérikus zokogásban törtem ki a nagy “színháztalanságban”.  Aztán jöttek napok, amikor úgy éreztem feltölt a semmittevés. Összességében azért, hálás vagyok, hogy múlt időben beszélhetünk erről, megint megfogalmazódott bennem, mennyire szeretem a szakmámat, semmit sem csinálnék szívesebben.

Szakadtak félbe Neked is próbafolyamataid?

Igen. Természetesen… Az utolsó bemutatónkra készültünk, és a szereposztásunk még nem volt meg. Utólag lehet, hogy jobb is, mert úgy talán még jobban fájt volna, hogy el kell engedni a karaktert.

Milyen darabokban lehet mostanában látni Téged?

A nyár a szabadtéri előadások időszaka, és szerencsére a veszprémi Pannon Várszínház számára ez mindig egy kiemelten aktív periódus. Többek között a Hair, és a Dzsungel könyve c. előadásokban vagyok látható, elsősorban a Balaton környékén. Emellett Szurdi Miklós társulatának vagyok tagja, ahol a pandémia időszaka nem várt változásokat hozott. De lassan talpra állunk; Érden, a Stefánia Palotában, Soroksáron és több belvárosi kerületben is elkezdjük a munkát a nyár végén. A karantén időszak egyik pozitív hozadéka kisNyusziék című irodalmi estünk, amit a Párommal közösen játszunk, és a ‘Köszönjük Magyarország!’ pályázat támogatásával indul útjára augusztusban.

Mint tudjuk, Te eredetileg Veszprémi kötődésű vagy. Így úgy érzem joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy szoktál-e a Balaton környékén futni? 😊

Igen, egészen pontosan füredi lány vagyok. A Balaton minden évszakban feltölt, és ott érzem igazán otthon magamat. A legelső versenyemet is Balatonfüreden futottam. A Napfelkelte és Naplemente Félmaratonok -ezért is- nagy kedvenceim.

Hol található a kedvenc futótereped?

Hűha… ez nehéz kérdés. Nagyon szeretem a bejáratott útvonalaimat. Ahol ismerek minden kanyart, minden fát, bokrot és emelkedőt. Megnyugtatnak a megszokott pályák. Ezek általában a Budapest-Szentendre vonal szakaszai. De sokat vagyok Veszprémben is, ott a Nemesvámos fele vezető bicikliút a kedvencem. Egy szakaszon a Haribo gyár mellett haladok, és ahogy veszem a levegőt, mintha gumicukorba harapnék… 🙃 Visszafelé pedig tökéletes kilátás nyílik a városra; Veszprém gyönyörű!

Hogyan éled meg a márkanagykövetségedet?

A márkanagykövetség egészen különleges dolog! Nagyszerű Barátokat és élményeket kaptam ettől az egésztől! Érdekes, hogy az ember tulajdonképpen naplót vezet az edzéseiről, a sportéletéről. És én eleinte tartottam tőle, hogy “ez kinek lesz érdekes?” De szerencsére nagyon sok pozitív visszajelzést kapok! Attól is féltem egy kicsit, hogy tudom majd kezelni az együttműködéseket. De olyan szerencsések vagyunk, hogy kivétel nélkül olyan támogatók állnak mellettünk, akiknek a termékeit igazán szívből, örömmel ajánlom mindenkinek! Hát szóval… nagyon-nagyon hálás vagyok a Futniszép Team-nek!!

Köszönjük szépen az interjút Kamilla! További sikereket kívánunk Neked a színpadon és a pályán is! Várunk sok szeretettel versenyeinken! Találkozunk a Balatonnál!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések