Interjú Varga-Kötél Anitával, az Austrotherm Kft. marketingvezetőjével

Az Austrotherm Tihanyi Félmaraton névadó támogatójának marketingvezetőjével, Varga-Kötél Anitával beszélgettünk a közös együttműködésről, a környezetvédelemről és arról, hogy milyen meglepetéssel készülnek nektek az október 2-án megrendezésre kerülő Austrotherm Tihanyi Félmaratonon.

Mitől vált szimpatikussá a versenyünk számotokra?


Az Austrotherm Kft. szándéka szerint olyan sportesemény támogatását tervezte, amely széles körben mozgat meg embereket, kortól és nemtől függetlenül. Természetesen fontos szempont volt számunkra, hogy a rendezvény szellemisége összeegyeztethető legyen a vállalat értékrendjével.
Tavaly felderítettük a terepet, elmentünk a rendezvényre kíváncsiskodni. Nehéz év volt a tavalyi a sportesemények szervezőinek is, rugalmasan kellett lereagálni a vírushelyzet miatt felmerülő problémákat (időpontváltozás, korlátozások). Azt tapasztaltuk, hogy a Futniszép csapata a nehézségek dacára profin vezényelte le a Tihanyi Félmaratont. De nem is ezt emelném ki döntő indokként, hanem inkább azt, hogy a szervezők kis csapata szívvel-lélekkel, összecsiszoltan, korrekt módon dolgozik együtt, nem törekszenek a sablonos megoldásokra, és amit csinálnak, azt profin csinálják. Ez kiváló alapnak ígérkezett a Futniszép és az Austrotherm együttműködéséhez. A VII. Austrotherm Tihanyi Félmaraton előkészítésén már néhány hónapja együtt dolgozunk. A virtuális találkozóinkon, nagyon jó az együttműködés rengeteg jó közös ötlet, újdonság született.

Sportos cég vagytok? Hányan álltok rajtvonalhoz október 2-án?


Minden évben szervezünk sportnapot az Austrotherm-nél, és több sportágban is rendezünk bajnokságokat. A futás nem a sportnapi menü része, így csak bíztam benne, hogy a munkatársak mozgósíthatóak lesznek a közös futásra. Eddig közel huszan regisztráltunk az Austrotherm Tihanyi Félmaraton különböző távjaira, ez a munkatársak 1/5 része, és többen jelentkeztek szurkolónak is. Már most nagyon büszke vagyok a munkatársaimra.

Elárulsz néhány részletet, hogy milyen meglepetésekkel készültök a futóink számára?


Próbálok sokat sejtetően válaszolni erre a kérdésre, hogy fokozzam a kíváncsiságot, és minél többen jöjjenek a Tihany Beach-re október 2-án. Annyit árulok el, hogy a futók és kísérőik kényelméhez fogunk Austrotherm termékek segítségével hozzájárulni.

Megjelenik-e és ha igen, milyen formában a termékeitek gyártása során a környezetvédelem?


A hatékony hőszigetelés által megtakarítható fűtési igény egyszersmind a globális felmelegedést okozó széndioxid-kibocsátást is csökkenti, takarékoskodik a kőolajkészletekkel. Ebben az értelemben a hőszigetelés méretezése, a használt anyagok kiválasztása, a beépítés módja mind olyan kérdések, melyek hatással vannak környezetünkre és jövőnkre (gyermekeink jövőjére). Az Austrotherm az expandált polisztirolhabok gyártása során maximálisan figyelembe veszi a környezetvédelemi szempontokat. Bár a polisztirol alapanyaga a kőolaj, a kész termék térfogatának mindössze 2%-a ténylegesen polisztirol, a maradék 98%-a levegő, tehát az alapanyag felhasználás viszonylag kicsi és hulladékmentes. A polisztirol hosszú, 50-100 éves használati periódus után sem válik végleg hulladékká, ugyanis a feleslegessé vált polisztirol hab szinte teljes mértékben újrahasznosítható, az erre alkalmas technológia rendelkezésre áll.

Köszönjük az interjút, találkozunk október 2-án az Austrotherm Tihanyi Félmaratonon!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések