fbpx

Interjú Varga-Kötél Anitával, az Austrotherm Kft. marketingvezetőjével

Az Austrotherm Tihanyi Félmaraton névadó támogatójának marketingvezetőjével, Varga-Kötél Anitával beszélgettünk a közös együttműködésről, a környezetvédelemről és arról, hogy milyen meglepetéssel készülnek nektek az október 2-án megrendezésre kerülő Austrotherm Tihanyi Félmaratonon.

Mitől vált szimpatikussá a versenyünk számotokra?


Az Austrotherm Kft. szándéka szerint olyan sportesemény támogatását tervezte, amely széles körben mozgat meg embereket, kortól és nemtől függetlenül. Természetesen fontos szempont volt számunkra, hogy a rendezvény szellemisége összeegyeztethető legyen a vállalat értékrendjével.
Tavaly felderítettük a terepet, elmentünk a rendezvényre kíváncsiskodni. Nehéz év volt a tavalyi a sportesemények szervezőinek is, rugalmasan kellett lereagálni a vírushelyzet miatt felmerülő problémákat (időpontváltozás, korlátozások). Azt tapasztaltuk, hogy a Futniszép csapata a nehézségek dacára profin vezényelte le a Tihanyi Félmaratont. De nem is ezt emelném ki döntő indokként, hanem inkább azt, hogy a szervezők kis csapata szívvel-lélekkel, összecsiszoltan, korrekt módon dolgozik együtt, nem törekszenek a sablonos megoldásokra, és amit csinálnak, azt profin csinálják. Ez kiváló alapnak ígérkezett a Futniszép és az Austrotherm együttműködéséhez. A VII. Austrotherm Tihanyi Félmaraton előkészítésén már néhány hónapja együtt dolgozunk. A virtuális találkozóinkon, nagyon jó az együttműködés rengeteg jó közös ötlet, újdonság született.

Sportos cég vagytok? Hányan álltok rajtvonalhoz október 2-án?


Minden évben szervezünk sportnapot az Austrotherm-nél, és több sportágban is rendezünk bajnokságokat. A futás nem a sportnapi menü része, így csak bíztam benne, hogy a munkatársak mozgósíthatóak lesznek a közös futásra. Eddig közel huszan regisztráltunk az Austrotherm Tihanyi Félmaraton különböző távjaira, ez a munkatársak 1/5 része, és többen jelentkeztek szurkolónak is. Már most nagyon büszke vagyok a munkatársaimra.

Elárulsz néhány részletet, hogy milyen meglepetésekkel készültök a futóink számára?


Próbálok sokat sejtetően válaszolni erre a kérdésre, hogy fokozzam a kíváncsiságot, és minél többen jöjjenek a Tihany Beach-re október 2-án. Annyit árulok el, hogy a futók és kísérőik kényelméhez fogunk Austrotherm termékek segítségével hozzájárulni.

Megjelenik-e és ha igen, milyen formában a termékeitek gyártása során a környezetvédelem?


A hatékony hőszigetelés által megtakarítható fűtési igény egyszersmind a globális felmelegedést okozó széndioxid-kibocsátást is csökkenti, takarékoskodik a kőolajkészletekkel. Ebben az értelemben a hőszigetelés méretezése, a használt anyagok kiválasztása, a beépítés módja mind olyan kérdések, melyek hatással vannak környezetünkre és jövőnkre (gyermekeink jövőjére). Az Austrotherm az expandált polisztirolhabok gyártása során maximálisan figyelembe veszi a környezetvédelemi szempontokat. Bár a polisztirol alapanyaga a kőolaj, a kész termék térfogatának mindössze 2%-a ténylegesen polisztirol, a maradék 98%-a levegő, tehát az alapanyag felhasználás viszonylag kicsi és hulladékmentes. A polisztirol hosszú, 50-100 éves használati periódus után sem válik végleg hulladékká, ugyanis a feleslegessé vált polisztirol hab szinte teljes mértékben újrahasznosítható, az erre alkalmas technológia rendelkezésre áll.

Köszönjük az interjút, találkozunk október 2-án az Austrotherm Tihanyi Félmaratonon!

bejegyzés megosztása

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések

Interjú

Fuss, és ÉLD ÁT!

Az ÉLD ÁT! egy olyan családi vállalkozás, mely utazási irodaként

Close Menu