Interjú Vezér Viktóriával, 2020-as futniszép.hu márkanagykövettel

Vezér Viktóriát szintén tavaly választottunk meg futnizép.hu márkanagykövetnek. Viki gyakorlott félmaraton futó, már a teljes maratont is teljesítette és ezek mellett Spartan Trifecta klubtag. Ha szeretnétek egy kicsit jobban megismerni, ne habozzatok, olvassátok sok szeretettel következő interjúnkat! 😊

Nagyon motiválóak és szépek a social oldalaid. Tudatosan kezdted el építeni, vagy annak hatására, hogy láttad másokat is érdekel, hogy hogyan éled a mindennapjaid?

Köszönöm szépen!😊 Az elején abszolút nem foglalkoztam azzal, milyen minőségű tartalom kerül ki az oldalamra. Aztán egyre inkább kezdtem erre odafigyelni és ma már fontosnak tartom,  és törekszem is arra hogy értéket közvetítsek és legyen üzenete, mondanivalója a tartalomnak amit készítek.

Az instagramodon olvasható, hogy már 11-szer lefutottad a félmaratont. Gratulálunk, ezek szerint ez már megy kisujjból. Tervezel nevezni egész maratonra vagy más jellegű megmérettetésre is?

Igen, a félmaraton már egy jól bejáratott disztancia a számomra és nagyon szeretem őket futni. Ha választanom kéne talán erre mondanám azt, hogy a kedvenc távom, mind közül. A félmaraton mellett, 2 évvel ezelőtt, már volt szerencsém lefutni a Spar maraton 30km-es távját, tavaly októberben pedig ugyan ezen az eseményen, sikeresen teljesítettem a maratont is. 😊

Mindemellett azt is feltüntetted az instádon, hogy Spartan Trifecta Klub tagja vagy. Ráadásul a 3 szorosé. Mikor kezdtél el Spartan Race-eken indulni? Hogy jött az ötlet, hogy nőként ilyen kemény megmérettetéseken vegyél részt?

Hogy őszínte legyek az aszfaltos futás adta élmények egy idő után kezdtek ellaposodni, és úgy éreztem, hogy szükségem van új kihívásokra, amivel fent tudom tartani a motivációm. Ekkor léptem be a terep és akadályfutás világába. Egy ilyen esemény alkalmával találkoztam a Spartan race nevével, ha jól emlékszem ez 2017-ben volt, és már abban az évben ősszel jelentkeztem is önkéntesnek az eplényi eseményre, hogy közelebbről is megnézhssem magamnak, miről is szól ez a verseny, és mondanom sem kell egyből beszippantott a  hangulata. 2018-ban be is neveztem az első veresnyemre és azóta begyűjtöttem 3 trifektát, amiből egy a tavalyi Magyarországon először megrendezett trifecta hétvége eredménye és jelenleg pedig az augusztus végi csehországi ultrára készülök. És amiért csinálom? Mert tele van kihívással és a saját határaink feszegetésével. Itt rá jön az ember, valójában mire is képes, amit nem is gondolt volna és ez önbizalmat és magabiztosságot ad, nem csak a versenyben, hanem a mindennapi életben is.

Mennyit edzel egy ilyen spártai versenyre, és hogyan?

A futás ugye adott, de a szintkülönbség miatt, emelkedős futásokat is be kellett építni a mindennapi edzések közé. Ezek mellett, hetente töbször erősítő gyakorlatokat is végzem, és nem rég elkezdtem az amerikai focit is és ez is segít, az álloképességem növelésében. Ezen felül, igyekszem a fogó erőmet is fejleszteni, mert sok az olyan akadály, ahol erre szükség van.

Bár a márkanagykövetségedtől független a téma, de nem tudunk elmenni szó néklül mellette… 😀 Több instagram képeden is láthatunk egy ezüst rókát. Őt valóban mint háziállat tartod otthon? Számunkra ez újdonság, nem veszélyes?

Hát ez egy olyan téma, amiről órákig tudnék beszélni 😀 Amyrának hívják és igen valóban ő egy ezüst róka kislány, akit 3 éve került hozzám Lengyelországból, és azóta is boldogítja a mindennapjaim, vagy épp valami olyat csinál amitől kiszaladok a világból 😀 Kérdésedre válaszolva, egyáltalán nem veszélyes, abszolút tartható háziállatként, persze ez nem azt jelenti, hogy a rókatartás mindenkinek való. Attól függetlenül, hogy szelíd és kedves állat, meg vannak benne azok a bizonyos vad ösztönök, mert hát mégis csak egy rókáról beszélünk. Vannak előírások és szabályok a tartásával kapcsolatban, amiket be kell tartani. Egyébként egy tündér és nagyon nagyon szeretem, persze tud rosszalkodni is (nem is keveset) :D, de mindenzt feledteti velem a sok jó.  Az egyetlen dolog talán, amit nehezebb megoldani azok a nyaralások, mert nem lehet csak úgy rábízni bárkire egy rókát. De mindezek ellenére, ha mai fejjel kéne döntenem, ugyan azt a döntést hoznám, hogy az életem részévé váljon.

Nagyon szépen köszönjük az interjút Viki! Sok sikert kívánunk a továbbiakban és várunk sok szeretettel versenyeinken! Szigligeten találkozunk!

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések