Iphone 7 – Kell nekünk?

Az elmúlt időszak csalódásai után, már nagyon vártunk valami igazi hyper kütyüt a kaliforniai óriáscégtől. Kétségtelen, hogy pár valódi újítás is szerepel az új készülékben, azonban azt kár lenne állítani, hogy korszakalkotó telefon kerül piacra – Magyarországon szeptember 23-án.

Az egyik legfontosabb változás a korábbi modellekhez képest, a víz- és porálló kivitel. Ez igazán jó hír, főleg azoknak, akik sportolás közben is maguknál tartják telefonjukat. Ugyanakkor a 7-es csak az IP67-es védettségi szintet hozza, miközben a Samsung Galaxy S7 már IP68-ast, vagyis hosszabb ideig és jobban bírja a vizet.

Fontos változás a jack dugó eltűnése is. A 7-es már a töltéshez és adatátvitelhez használt Lightningon keresztül továbbítja a kedvenc muzsikánkat. Adaptert ingyenes biztosítanak, bár kétlem, hogy ezt bárki szívesen hurcolászná magával, így például a spontán házibulis youtube DJ karrierünket komolyan kockára tehetjük, ha otthon marad a kis műanyag alkatrész. Újdonság továbbá az opcionálisan vásárolható vezeték nélküli füles, (AirPods) amelyhez 160 dolláros áron juthatunk hozzá. Az AirPods egyik újítása, hogy a beleépített W1 nevű csipnek hála gyorsan, párosítás nélkül kapcsolódik az Apple többi eszközéhez. Érzékelni fogja az eszköz, hogy a fülünkben van, irányított a mikrofonja, érintésérzékeny a külső felülete, és működik rajta a Siri. Az akkuja viszont csak 5 óráig bírja egy feltöltéssel…

Az új Iphone a fotózás frontján is erősített, már majdnem olyan jó mint a Galaxy S7. A felbontás 12 megapixeles, és négy ledvaku segíti az éjszakai exponálást. Különösen izgalmas az iPhone 7 Plus dupla kamerája, amelyek közül az egyik széleslátószögű, a másik telefotós, kétszeres optikai zoommal. Elég lesz rányomni a kijelzőn egy gombra, és máris kétszeres nagyításban, a másik lencsével fotózunk a normál helyett. A dupla kamera további előnye, hogy a mobil megpróbálja kiszámolni az előtte lévő tér mélységét, és lesz olyan mód, amikor élesen lefotózza a közeli tárgyakat, és a hátteret szépen elhomályosítja.

Erő is került az új telefonba, az A10 csip egyik legjobb tulajdonsága az, hogy a négy magjából kettő kisebb teljesítményű, és emiatt sokkal kevesebbet is fogyasztanak – ötödannyit, mint a normál magok. Az A10 állítólag 120-szor erősebb, mint az első iPhone csipje. Az akku fogyasztása nem sokat javult: az iPhone 7 körülbelül két órával tovább bírja, mint a 6S, míg az iPhone 7 Plus csak egy órát javított az üzemidején.

Árak tekintetében a következőkkel számolhatunk a 32 gigás modellek esetén:
– iPhone 7 256.000 forint
– iPhone 7 plus  300.000 forint. (a 256 gigás esetén 377.000-et kell leszurkolni)

Szerdán az Apple Watch Series 2 névre keresztelt új okos óra is megjelent, állítólag 50 százalékkal gyorsabb, a grafikus egység pedig kétszer nagyobb teljesítményű, mint az első óráé volt.
A dizájn teljesen lekerekített, és az óra 50 méterig vízálló lesz, akár úszhatunk is vele. Az új hangszórót is úgy tervezték meg, hogy kinyomja magából a vizet. Az úszásteljesítmény méréséhez spéci algoritmusokat dolgoztak ki az Apple szakértői, és azt is kiszámolják, hogy hány kalóriát égettünk el.

A futók választhatják az Apple Watch Nike+ modellt. A bemutatóján megmutatták, milyen egyszerű lesz elindítani a futókörök mérését:
szólni kell a Sirinek, hogy futunk 🙂
Beleépítettek motivációs eszközöket is, személyre szabottan, és olyanokkal fognak cseszegetni minket, hogy már 6 napja nem futottunk, és a barátunk jóval előttünk jár. Az Apple Watch Series 2 ára 369 dollár lesz, és kiadnak egy Series 1-es verziót is, ami a fentiekből csak az új processzort örökli meg, és ez már potom 269 dollárért elvihető lesz.

Összességében elmondható, hogy sok hasznos újítást hoz az új iPhone, azonban technikai szempontból továbbra is lemarad a csúcs Samsung mögött. Ettől függetlenül borítékolható a világsiker, szerethető a készülék, ízléses a kialakítás, és akinek számít az I faktor, az továbbra sem fog csalódni.

(iPhone készülékemről küldve)

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések