21K

Tihanyi 21K

AhíresnevezetesTihanyi 21K

Knauf 21KM

MINDENT NEM LEHET LEÍRNI RÓLA, DE A LÉNYEGET ÖSSZESZEDTÜK NEKED!:)

A Knauf Tihanyi Félmaraton távjainak csúcsa, a félsziget királynője egyértelműen a félmaratoni táv. Minden évben ezen a kategórián indul a teljes mezőny 53-57(!)%-a, ami körülbelül 1250-1400 főt jelent egyidejűleg, melyet kiegészít a trióban és a duóban indulók létszáma (ca. 240-300 fő), így a teljes mezőny hozzávetőlegesen 70%-a ezen a pályán indul el évről-évre. A távot és a pályát úgy állítottuk össze, hogy bemutathassuk Tihanynak valamennyi látványosságát, sőt azokat a részeit is – lásd: Tihany Gödrös -, amik egy mezei látogató számára mindig rejtve maradnak. A teljes távra körülbelül 100 koncepció készült az elmúlt években, de mindközül ez a legideálisabb. 2018-ben a menetirányt is megfordítottuk, így a komp felé vezető kaptatót lefele kapjátok, míg a félsziget északi csücskénél – mikor visszafele kanyarodtok – egy hosszú, lankás emelkedőt kell majd leküzdeni, de az nem para.

El sem tudjátok képzelni, mennyien kérdezik, hogy milyen a tihanyi pálya, mennyire kell nekiveselkedni? Nézzétek, ez Tihany, talán az ország legszebb része és ez nem volt és nem is akart soha könnyű pálya lenni: mert nem tud. Ez egy nagyon különleges helyszín, irdatlan erők dúlnak ezen a félszigeten, mi szervezők és itteniek pontosan tudjuk ezt. Ez nem egy verseny a sok közül, itt küzdened kell, alá kell merülnöd magadba, fejben fog eldőlni a vége. De egy olyan pályán teszed mindezt, amire emlékezni fogsz. Talán emiatt választják olyan sokan életük első félmaratoni versenyének, így 2018-ban közel 600(!) ilyen oklevelet adtunk ki.
Íme, a pálya az idők kezdete óta készen áll. Sőt, többszöri módosítást követően ez valószínűleg a végső formája, így folyamatosan mérjük majd a csúcsokat!
╱ bemelegítés: 11:55
╱ rajt: 12:00
╱ frissítés: átlagosan 2,8 kilométerenként
╱ rajt és cél: versenyközpontban
╱ díjazás: 0-20, 21-35, 36-50, 51 felett női és férfi 1-2-3.
╱ kutya? Igen!
╱ közút+bicikliút
╱ TÁV: 22,48 km (mérjük a hivatalos félmaratoni idődet is)
╱ kinek? Neked!
#otttali

 

Az útvonal megegyezik a Saucony PÁROS 21KM-el és a TRIÓ váltó útvonalával, illetve 7 km-en a 7K-sokkal, 11 km-en keresztül pedig a 11K-sokkal.

A 21K távon indulók két kört futnak, tehát első kör teljesítése után ne fuss be a célba! 🙂

Figyelem!

Az útvonalon még lehetnek apró változtatások! A végleges útvonalról mindenkit értesíteni fogunk.

Ez pörög a legjobban a shopban