Nagy-Vonnák Évi, a legkörnyezettudatosabb nagykövetünk

Miért is imádjuk mi Évit igazán? Nos, nehéz ezt megválaszolni, mert ezer, vagy inkább millió dolog miatt. Így inkább úgy fogalmaznék, hogy a legelső dolog, ami eszembe jut Róla, az az, hogy rettentően tudatosan építi fel az életét. Magával szemben is: kiemelkedően odafigyel arra, hogy milyen ételekkel táplálkozik, sőt, leginkább otthon főz extra egészséges aapanyagokból, és környezetével szemben is: csomagolásmentes boltokba jár, hazai, idénygyümölcsökkel és zöldségekkel dolgozik, vannak jó kis „vászonszütyői”, ezért soha de soha nem kér műanyagzacskót. És ezt nagyon szeretjük benne. Sőt mi több, hiszünk abban, hogy ezáltal jó példát mutat mindenkinek.

Mi ösztönzött ezelőtt a tavalyi játék jelentkezésére?

Nem ez volt az első futással kapcsolatos pályázat, amire jelentkeztem. 2017 év végén a Polar által meghirdetett bécsi félmaratoni játékára jelentkeztem, ahová sikerült bekerülnöm és életreszóló élményt kaptam általa. Akkor is kételyekkel vágtam bele a jelentkezésbe, ahogy itt is, de már tudtam, hogy mennyi mindent kaphatok egy ilyen esemény által így bátrabban vágtam bele. A futásnak köszönhetően bekerültem egy szuper közösségbe, sokat tanultam magamról, magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb lettem, csupa pozitív változás történt az életemben, amit szerettem volna, hogy mások is megtapasztaljanak. A nagykövet játék tökéletes lehetőségnek tűnt erre és számomra is szuper fejlődési lehetőséget nyújtott.

Milyen terveket tűztél ki magad elé a nagyköveti időszakra?

Őszintén nem hittem, hogy ez nekem sikerülni fog, nagyon meglepődtem, hogy bekerültem a nagykövetek közé. Azt tudtam, hogy felelősséggel jár ez a cím és szeretnék jó példát mutatni azoknak akik követnek engem és bizalmat szavaznak nekem. Az volt a célom, hogy motiváljak másokat és lássák, hogy a futás mindenkié, bárki belevághat és biztos, hogy hozzátesz majd valamit az életéhez. Emellett szerettem volna fejlődni a futásban, és reméltem, hogy szuper embereket fogok megismerni ezen az izgalmas úton.

Mit adott Neked ez az elmúlt egy év, mivel lettél gazdagabb a nagykövetségednek köszönhetően?

Rengeteg mindent kaptam ez alatt az egy év alatt a Futniszép és a „szedettvedett” nagykövet csapattól. Büszke vagyok, hogy ennek az egyedülálló hangulatú és elképesztően színvonalas hazai futóverseny sorozatnak lehettem az egyik nagykövete. Hálás vagyok a sorsnak, hogy tehetséges, kitartó, igaz embereket ismertem meg, akiktől egytől-egyig tanultam valamit. Remélem, hogy a nagykövetség által sikerült átadnom még több embernek a futás szeretetét, és motiváló, inspiráló az, amit csinálok. Hiszem, hogy közösségben, együtt könnyebb futni, így megoszthatjuk egymással az élményeinket, boldogságunkat, akár bánatunkat is, hiszen ebben a közegben mindig kapunk segítséget és támogatást egymástól.

Sikerült elérned az egy éves terveidet? Mik a terveid a jövőre nézve? Mi marad – mi változik?

Csodás volt ez az egy év, sok élménnyel és futókilométerrel gazdagodtam. Biztos vagyok benne, hogy a nagykövetek barátsága meg fog maradni, nagyon szuper embereket ismertem meg bennük, remélem, hogy a következő évfolyam is ilyen jó csapatot fog alkotni.
Rengeteg tervem van a jövőre nézve. Szeretnék 2019 km-t lefutni idén, tavaly kb. 1500 km-t sikerült, ezt mindenképpen szeretném túlszárnyalni, és jó úton haladok, az első 6 hónapban hoztam a szükséges számot, több mint 1020 km-t sikerült futnom. Idén a fő versenyem és célkitűzésem a Spar 30 km teljesítése. Emellett 10-12 félmaraton van tervben, versenyen illetve edzésként is. Nagyon szeretek versenyekre járni, imádom a hangulatát, és szuper közös program is a barátokkal, sok esetben futazás is. Továbbra is tagja leszek a Polar futóklubnak, nagyon megszerettem ezt a kis közösséget. Jövőre szeretném lefutni életem első maratonját, addig még hosszú az út, de örömmel várom a felkészülést. Szeretnék futós találkozót szervezni a kis instagram közösséggel, akik nap, mint nap követik az életem és hozzásegítetettek, hogy ott legyek, ahol most vagyok.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések