NF21 INFOPAKK

Az alábbi információs csomagot útravalóként küldjük Nektek, amit kérünk szépen, hogy figyelmesen olvassatok el, annak érdekében, hogy felkészülten, célirányosan, és kételyek nélkül indulhassatok el velünk, és 15-én hajnalban már kizárólag az ország és az év legszebb napfelkeltéjére, na meg az előttetek álló távra koncentrálhassatok teljes szívvel.

Legfontosabb linkek:

Eredmények

Az eredmények a verseny ideje alatt automatikusan kerülnek fel az eredménylistára. Versenyt követően itt lesznek elérhetőek a névre szóló oklevelek, valamint pár nap múlva a befutó videók is.

Térkép: érkezés, útvonal, frissítők, veszélyes helyek

Minden fontos információ egyetlen térképen: VERSENY TÉRKÉP

Covid-helyzet (!!!)

A rendezvény 500 fős létszám feletti sportfesztivál, melyre

 1. védettségi igazolványt, VAGY
 2. EU védettségi igazolványt, VAGY
 3. az 1. és 2. pont hiányában versenysportolói igazolást

szükséges felmutatni ahhoz, hogy részt vehess a rendezvény futóversenyén (tehát a háromból elegendő egyet). A védettségi igazolványokat applikációban, illetve telefon képernyőjén is fel lehet mutatni. Ezt a buszokra, és a hajóra való felszálláskor fogjuk kérni, így kérünk szépen, hogy ahogyan a korábbi években a rajtszámoddal, most a rajtszámod mellett az igazolványoddal is készülj, s a biztonság kedvéért tartsd is magadnál a rendezvény ideje alatt.

Parkolás

Kérjük, hogy a kijelölt nagy területen parkoljatok, az út mentén semmiképp se, mert az a futóútvonal lesz. Mivel a birtokra egyetlen úton jöhet fel autó, ahol a futók fognak később befutni, így a kísérőitekkel is beszéljétek meg, hogy legkésőbb 08:00-ig érkezzenek meg ők is! Ők szintén a parkolóban álljanak meg! Mindenhol máshol tilos a parkolás.

Indulás

Ha a Káli Lovas Póló Klubnál (Google Maps link) a táblák és a jelzőőrök irányítása alapján leparkoltok, azt követően le kell sétálnotok a Mindszentkálla, Szentimrepusztai buszmegállóhoz (oda, ahol a beton útról rákanyarodtatok a földútra, Google Maps link). Itt fognak sorakozni a buszok, amelyek elvisznek Titeket a Révfülöpi Hajóállomáshoz (Google Maps link). A buszok 04:05-04:25-ig indulnak, így kérjük, hogy időben érkezzetek, a buszok nem tudnak megvárni, számoljatok a parkolással, pakolással, és a buszokhoz való lesétálással (a séta kb. 10-15 perc). Lehetséges Révfülöpön is csatlakozni hozzánk, akinek olyan jófejek a kísérői, hogy eldobják a hajóállomáshoz, őket kérjük, hogy 4:45-re érkezzenek meg a kikötőbe (Google Maps link). A hajókra az utolsó utast 5:00-kor engedjük fel. 5:10-kor már kihajózunk a Balatonra. A hajókra hozd magaddal a rajtszámod és a védettségi igazolványod vagy versenysportolói igazolásod, azok nélkül sajnos NEM engedhetünk fel. Kísérőt és kutyust nem tudsz hozni magaddal hajózni. Leszállást követően drónnal csoportképet készítünk, így kérjük, hogy ha kértél pólót a csomagodhoz, akkor vedd fel.

Kikötést követően 2 felé válik a mezőny:

10K és páros váltó második fele:

Kérünk Titeket, hogy ha tovább kell mennetek az Ivókához, akkor leszállást követően azonnal induljatok el a Badacsony Hajóállomás parkolójához (Google Maps link), ahonnan további 12 perces úton tovább viszünk Titeket az Ivóka Kerthelyiségbe (Google Maps link). Ne aggódjatok, itt lesz lehetőségetek elmenni mosdóba, így azt semmiképp se Badacsonyban tegyétek meg, mert tovább kell haladnunk annak érdekében, hogy elérjük a 10K rajtot. Az utolsó busz legkésőbb 06:25-kor indul el! Ha lekésed, sajnos nem tudunk megvárni! (A legelső busz egyből elindul, ahogy megtelt.)

*A páros első felét beérkezés után (az utolsó beérkező váltót is megvárva) külön busz viszi fel a Káli Polo Klubba.

újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton és Páros első futója:

Nektek a kikötéstől számítva további kb. 30 percetek van elmenni mosdóba, ezután kérünk, hogy érkezzetek vissza a kikötőnél a rajtzónába a közös bemelegítéshez.

Programbontás, menetrend

Menetrend
Kattints a képre a nagyobb méretért!
A helyszínek Google Maps linkjeit a levél elején találod.

Helyszíni nevezés, rajtcsomag átvétel

Idén első alkalommal helyszíni nevezésre is lesz lehetőség! Ha van olyan barátod, aki eljönne, de még nem nevezett, azt szombaton, 10:00-18:00 óráig megteheti a versenyközpontban, a Káli lovas Póló Klubban Sárinál. Ha bármilyen egyéb kérdésed merülne fel, vagy előzetes megbeszélés alapján rajtcsomagot vennél át (az elmúlt napokban leadott és befizetett nevezések esetében tipikusan ez a helyzet), stb., ebben az időszakban itt biztosan megtalálsz minket. (Google Maps link)

Rekulacs

Az újHÁZ Centrum ajándéka idén számotokra a rekulacs, mely bízunk benne, hogy hosszú éveken át fog kísérni Benneteket futóversenyeken és hétköznapi futásaid során. A szilikon anyagot összegyűrheted és zsebre teheted, megtöltve pedig út közben is ihatsz belőle. Mint a Pohármentes Verseny tagja és egyik alapító rendezvénysorozata, zerowaste elvet követünk, és nem szolgálunk ki italt műanyag pohárban! HELL és XIXO jóvoltából dobozos üdítőket, a rekulacsodból pedig saját magad számára tudsz tölteni frissítőt.

A rekulacsokat a hajóra való felszállás pillanatában adjuk a kezedbe, azzal egy időben, amikor a védettséged igazolod és felmutatod a rajtszámod.

Bemelegítés

Az idei évben is tiszteletben tartjuk a badacsonyi lakosság kérését, és tiszteletben tartva nyugalmukat, csendben melegítünk be Túróczi Rékával és Kozák-Ignáth Évivel, az IrunMore Team alapítóival. A hajó tetején a megszokott lelkesedéssel indítanak el Titeket, kérjük, hogy kövessétek utasításaikat egy igazán sikeres futás érdekében.

A 10K bemelegítést Sáska Szandra, harmadik helyezett fitnesz Európa-bajnok tartja meg, itt már egy kis hangoskodás is belefér majd az ugrálás mellé, kövessétek Szandi utasításait!

Iramfutás

Az IrunMore Team csapata 2020-ban újraértelmezte az iramfutás fogalmát, és egy olyan fergeteges energiabomba csapattal húzta magával az őket követő futókat, hogy azt öröm volt nézni is. Egymást támogatták, és bajtársként segítették a legnehezebb pillanatokban. A legprofibb és lelkesebb „irammotivátorok” érkeznek el most vasárnap is, érdemes őket követni:

21km 5:00

Ferenczi István – Korosecz István

21km 5:30

Kovács Zsuzsa – Németh Marcell

21km 6:00

Maux Zsuzsanna – Juhász Erika

10km 5:00

Túróczi Réka – Fekete Andrea

10km 5:30

Lukács Attila – Ignáth Éva

10km 6:00

Dreyó Ágnes – Bánfalvi Ágnes Renáta

Gasztro piknik

Hozz magaddal egy pokrócot, és add meg a módját a sport után a pihenésnek is! Adj egy órát magadnak, és tölts el egy órácskát nyugiban a barátaiddal, kóstold meg a csapatunk által elkészített ételeket a büfében, igyatok egy pohárka bort, napozzatok, lazuljatok. A bisztróban előreláthatólag csak készpénzzel lesz lehetőség fizetni!

Előzetes felmérésünk alapján az alábbi négy legnépszerűbb fogással készülnek vendéglátóink:

 1. Omlós grillezett csirkemell zöldfűszeres pácban
 2. Roston sült lazac
 3. Bogrács gulyás gazdagon
 4. Rántott sajt tartármártással

Biztonság

Sérülés esetén az esetkocsi közvetlen telefonszáma: +36-30-902-0784

Az idei évben ezúttal nemcsak felvezető és záró motoros lesz, de a Vespa Baráti Kör jóvoltából út közben is feltűnnek konvojban a motoros biztosítók, akik végigkísérik a futócsoportokat.
Nagyon fontos, hogy minden futó tartsa be a szervezők, jelzőőrök, rendőrök utasításait, valamint a KRESZ szabályait. ?

Frissítőpontok, és végső frissítőpont kínálata

 • Penco Ionogen ital
 • magnézium
 • XIXO Cola (sima és zero)
 • XIXO tea (sima és zero)
 • víz
 • görögdinnye
 • banán
 • sárgadinnye
 • paradicsom
 • citrom
 • szőlő
 • sörretek
 • alma
 • craker
 • nápolyi
 • gumicukor