NF22 INFOPAKK

Időjárás

Az időjárás egyelőre eléggé kiszámíthatatlan errefelé, egész napos esőzést jósoltak a mai napra, míg lényegében csak kisebb esőzések voltak. A hajók a tervek szerint reggel útnak indulnak, erről a hajókapitányok döntenek, de elmondásuk szerint csak szélsőséges időben döntenek a hajózás lefújásáról, így jelen pillanatban ettől nem kell tartanunk. Ha mégis így alakulna, akkor reggel a buszokkal viszünk Titeket Badacsonyba.

Fontos!!!

A versenyközpont helyszínéül szolgáló Lovas Póló Klubban augusztus 21-én délelőtt lovas póló mérkőzés lesz, így készüljetek a célhoz vezető úton más látogatókra, autókra is.

Szintén a célhoz felvezető út (a Lovas Póló Klubban) föld út, így ha az éjszaka nagy esőzés lesz, saras lesz és kisebb-nagyobb pocsolyák alakulhatnak ki.

Legfontosabb linkek:

Káli Lovaspóló Klub (versenyközpont): Google Maps link
Káli Lovaspóló Klub parkoló (ide érkezz hajnalban!): Google Maps link
Káli Lovaspóló Klub buszmegálló (innen indul a hajnali busztranszfer a hajóhoz): Google Maps link
Révfülöpi hajóállomás (innen hajózunk ki): Google Maps link
Badacsonyi hajóállomás (ide kötünk ki és innen rajtol a 21K első futó és a 21K egyéni): Google Maps link
Badacsonyi hajóállomás parkoló (innen indulnak a buszok a 10K-sok és a páros második futóival): Google Maps link
Ivóka Kertvendéglő (innen rajtol a 10K): Google Maps link
Esetkocsi közvetlen telefonszáma: +36-30-902-0784

Eredmények

Az eredmények a verseny ideje alatt automatikusan kerülnek fel az eredménylistára. Versenyt követően itt lesznek elérhetőek a névre szóló oklevelek, valamint pár nap múlva a befutó videók is.

Térkép: érkezés, útvonal, frissítők, veszélyes helyek

Minden fontos információ egyetlen térképen: VERSENY TÉRKÉP

Parkolás

Kérjük, hogy a kijelölt nagy területen parkoljatok, az út mentén semmiképp se, mert az a futóútvonal lesz. Mivel a birtokra egyetlen úton jöhet fel autó, ahol a futók fognak később befutni, így a kísérőitekkel is beszéljétek meg, hogy legkésőbb 08:00-ig érkezzenek meg ők is! Ők szintén a parkolóban álljanak meg! Mindenhol máshol tilos a parkolás.

5:00 – Hajóra való felszállás

A felszálláskor a biztonságos eloszlás végett először, a Badacsony katamaránra tudtok majd felszállni. Amikor úgy látjuk, hogy elérte a hajó a létszám felét, úgy megnyitjuk a másik hajóra, a Füred katamaránra való felszállás lehetőségét. 

Indulás

Ha a Káli Lovas Póló Klubnál (Google Maps link) a táblák és a jelzőőrök irányítása alapján leparkoltok, azt követően le kell sétálnotok a Mindszentkálla, Szentimrepusztai buszmegállóhoz (oda, ahol a beton útról rákanyarodtatok a földútra, Google Maps link). Itt fognak sorakozni a buszok, amelyek elvisznek Titeket a Révfülöpi Hajóállomáshoz (Google Maps link). A buszok 04:15-04:35-ig indulnak, így kérjük, hogy időben érkezzetek, a buszok nem tudnak megvárni, számoljatok a parkolással, pakolással, és a buszokhoz való lesétálással (a séta kb. 10-15 perc). Lehetséges Révfülöpön is csatlakozni hozzánk, akinek olyan jófejek a kísérői, hogy eldobják a hajóállomáshoz, őket kérjük, hogy 4:45-re érkezzenek meg a kikötőbe (Google Maps link). A hajókra az utolsó utast 5:10-kor engedjük fel. 5:20-kor már kihajózunk a Balatonra. A hajókra hozd magaddal a rajtszámod és a kísérőjegyed (a kísérőjegyeket külön e-mailben küldjük el), azok nélkül sajnos NEM engedhetünk fel. Kutyust nem tudsz hozni magaddal hajózni. 

Kikötést követően 2 felé válik a mezőny:

Novo C 10K és Cornexi páros váltó második fele:

Kérünk Titeket, hogy ha tovább kell mennetek az Ivókához, akkor leszállást követően azonnal induljatok el a Badacsony Hajóállomás parkolójához (Google Maps link), ahonnan 6:30-kor indul a busz az Ivóka Kerthelyiségbe (Google Maps link). Ne aggódjatok, ott lesz lehetőségetek elmenni mosdóba, így azt semmiképp se Badacsonyban tegyétek meg, mert tovább kell haladnunk annak érdekében, hogy elérjük a 10K rajtot. Az utolsó busz legkésőbb 06:40-kor indul el! Ha lekésed, sajnos nem tudunk megvárni! (A legelső busz egyből elindul, ahogy megtelt.)

Újház  21K egyéni és Cornexi Páros első futója:

Nektek a kikötéstől számítva további kb. 30 percetek van elmenni mosdóba, ezután kérünk, hogy érkezzetek vissza a kikötőnél a rajtzónába a közös bemelegítéshez, ami 6:45-kor kezdődik és 7:10-kor rajtoltok. A páros első felét az Ivóka Kerthelyiségbe való beérkezése után (az utolsó beérkező váltót is megvárva) külön busszal visszük fel a Káli Polo Klubba. A busz 8:40-kor indul. Az Ivóka Kerthelyiségbe befutó első tagja a párosnak, itt kapja meg a befutóérmét, míg a második tag a Polo Klubba beérkezve veheti át a megérdemelt érmet. Az első tag a Polo Klubba érve veheti át a befutócsomagját. Együttes befutásra nincs lehetőség. 

Programbontás, menetrend: 

Helyszín

Mi történik?

Mikor?

KÁLI PÓLÓ KLUB, Parkoló
(Google Maps link)

Parkoló nyit

3:40

Buszok indulnak (innen)

4:15-4:35

RÉVFÜLÖP, Hajóállomás
(Google Maps link)

Buszok érkeznek

4:35-4:55

Beszállás

5:00

Hajó indul

5:20

Napfelkelte

5:55

BADACSONY, Hajóállomás
(Google Maps link)

Hajó érkezik

6:20

Kiszállás

6:20-6:30

Buszok indulnak

6:30-6:40

Bemelegítés

6:45

21K rajt (innen)

7:10

IVÓKA KERTVENDÉGLŐ
(Google Maps link)

Buszok érkeznek

6:45-6:55

Bemelegítés

7:15

10K rajt

7:20

Buszok indulnak

8:40

KÁLI PÓLÓ KLUB
(Google Maps link)

Virrantó (Gyerekfoglalkozás)

8:00-14:00

Buszok érkeznek

8:55

Babyrun

9:55

Visu Workshop (Gyerekfoglalkozás)

10:00-13:00

Szintidő vége

10:10

Eredményhirdetés

10:15

Lovaspóló verseny

11:00

Lovaspóló verseny

Az idei évben először mellettünk rendezik meg a Wine and Polo, lovaspóló mérkőzést, amelyre szeretettel invitálják a szervezők mindannyiótokat annak érdekében, hogy ebbe a nem szokványos sportba egy kis betekintést nyerhessetek. Ha a futás és az eredményhirdetés izgalmai után szusszannál egyet a fűben fekve a mesés táj kellős közepén és egy pohár finom borral élveznéd a mérkőzés izgalmat, kiállítóink sokszínűségét, kiváló termékeiket, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy tartsatok látogassatok el a mérkőzésre is (az esemény helyszíne a versenyközpont közvetlen szomszédságában található, nem lehet eltéveszteni). 

Milyen kiállítókkal találkozhattok a versenyen 08:00-14:00-ig? 

OutdoorparadiseOnRiskaPenco5próbad3HungaryVirrantóVisu.

Akik még velünk tartanak a termékeiken keresztül:

Novo C, a Cornexi Food, a Coconut Water Company, a XIXO, a Runner’s World és a 383 Kopjáry Water.

Végül, de nem utolsó sorban hálával és köszönettel tartozunk az Új Ház Zrt.-nek azért, hogy immáron V. alkalommal tart velünk ebben a fergeteges kalandban, hiszen nélkülük most nem olvashatnánk ezeket a sorokat.

Akinek még nincs rajtcsomagja / Augusztus 9-e után fizetettek

2022.08.20-án 10:00-16:00 között tudja átvenni a Lovaspóló Klubban Sárinál vagy 2022.08.21-én 6:25-től Badacsonyban az első frissítőpontban, Sárinál.

400M Babyrun indulásához

A versenyközpontban lesz lehetősége minden legfiatalabb indulónak átvenni a rajthoz álláshoz szükséges karszalagját és itt lesz lehetőségeket még nevezni a kis futókat.

Előnevezésre 20-án 10:00-16:00 között is lehetőséget biztosítunk a Polo Klubban 2500 ft-ért. A futam 9:55-kor kezdődik.

Helyszíni nevezés, merch termékek átvétele

Idén helyszíni nevezésre nincs lehetőség, a Babyrun kivételével.

A megrendelt merch termékek átvételére szintén itt, a versenyközpontban lesz lehetőséged, 20-án 10:00-16:00 között vagy 21-én 6:25-től Badacsonyban az első frissítőpontban, Sárinál.

Sportos Csősál

Az Újház ajándéka idén számotokra egy sportos csősál, amely bízunk benne, hogy hosszú éveken át fog kísérni benneteket futóversenyeken és hétköznapi futásaid során. A rajta lévő fényvisszaverő csíknak köszönhetően fokozza a biztonságodat az esti futások alkalmával. 

A sportos csősálakat a célba való befutásod után adjuk a kezedbe, miután a nyakadba akasztottuk a jól megérdemelt befutóérmet.

REPOHÁR

Ne feledd, hogy a frissítéshez elengedhetetlen a repohár, amit ha a nevezésed során nem kértél, be tudod szerezni  az alábbi linkre kattintva.

Repohár

A verseny menetrendjének szorossága és a magad nyugalma végett javasoljuk, hogy a repohár már akkor legyen nálad, amikor elindulsz otthonról a versenyre. Amennyiben valamilyen okból kifolyólag nem lenne nálad repohár, – ami elengedhetetlen részét képezi a frissítőpontokon való vízhez jutáshoz – úgy a hajóról való leszállást követően Badacsonyban, a frissítőpontnál tudsz majd vásárolni egyet Sáritól és ha a neten rendeltél azt is itt tudod átvenni.

Fizetés csak készpénzzel lehetséges. Készpénz hiányának esetében elég ha Sárinak bediktálod a neved és e-mail címed, amire a verseny után küldjük a számlát a pohárról.

Bemelegítés

Az idei évben is tiszteletben tartjuk a badacsonyi lakosság kérését, és tiszteletben tartva nyugalmukat, csendben melegítünk be Túróczi Rékával, az IrunMore Team egyik alapítójával. A hajó tetején a megszokott lelkesedéssel indít el Titeket, kérjük, hogy kövessétek utasításait egy igazán sikeres futás érdekében.

A 10K bemelegítést Csörgő Eszter fogja tartani, akinek hatalmas lelkesedése biztosan hatással lesz rátok, hogy még nagyobb lendülettel kezdhessétek meg a kitűzött cél teljesítését. 

Kövessétek Eszti utasításait!

Iramfutás

Az IrunMore Team csapata 2020-ban újraértelmezte az iramfutás fogalmát, és egy olyan fergeteges energiabomba csapattal húzta magával az őket követő futókat, hogy azt öröm volt nézni is. Egymást támogatták, és bajtársként segítették a legnehezebb pillanatokban. A legprofibb és lelkesebb „irammotivátorok” érkeznek el most vasárnap is, érdemes őket követni:

21km – 5:00

Túróczi Réka – Mikós Máté

21km – 5:30

Kozák-Ignáth Évi – Balogh Lilla

21km – 6:00

Herczik Szabolcs – Csepregi Ákos

10km – 5:15

Puskás Betti 

10km – 5:30

Németh László – Farkas Ádám

10km – 5:45

Kiss Lívia

Gasztro piknik

Szeretettel hirdetjük meg számotokra, hogy az Újház Napfelkelte Félmaraton befutását követően milyen szénhidráttöltési lehetőségeitek vannak!

Dvoracsek Gyuri a legszuperebb választás, ha szeretnél elfogyasztani egy ízletes, laktató ebédet a futótársaiddal a Káli Polo Klubban. Mivel Gyuri ez esetben kizárólag Nektek főz, így szükséges előzetesen tudnia, hogy miből hány adag fog fogyni, emiatt a már megszokott módon szeretnénk, ha előre megrendelnétek az ételeket.

Íme a menüsor:

(az árak forintban értendőek és 27% ÁFA-t tartalmaznak)

Virsli (1 pár, mustár, kenyér) – 1400.-
Gyümölcsös müzli pohárban, joghurttal, baracklekvárral – 1600.-
Parasztrántotta – 1600.-
Fitness saláta tojással, olívával, főtt sonkával, joghurtos dresszinggel – 2000.-
Penne a’ll Arrabiata, parmezánnal (vega) – 1800.-
Grillezett kolbász (1 pár), ketchup/mustár, kenyér – 1600.-
Mozzarella saláta, friss bazsalikom – 1600.-
Grilltányér (tarja, csirkemell, kolbász, fóliás burgonya, coleslaw) – 2800.-
Friss lecsó kolbásszal, kenyérrel – 1800.-
Ciabatta-olasz szendvics grillezve (érlelt sonka, paradicsom-mozzarella, saláta, majonéz) – 1800.-
Pincepörkölt – 2000.-
Gazpacho-hideg zöldségleves – 1600.-

Itt tudsz előrendelni: https://futniszep.hu/termekkategoria/napfelkelte-felmaraton-gasztro/

Rakd a kért tétel(eke)t a kosaradba, rendezd az összeget bankkártyával, majd a visszaigazolásként kapott számlát mutasd fel mobilon a pultnál.

A helyszínen csak készpénzben lehet fizetni!

Fontos, hogy esetleges igényedet legkésőbb a verseny előtti péntek délig add le. 

Biztonság

Sérülés esetén az esetkocsi közvetlen telefonszáma: +36-30-902-0784

Nagyon fontos, hogy minden futó tartsa be a szervezők, jelzőőrök, rendőrök utasításait, valamint a KRESZ szabályait. 

Frissítőpontok kínálata

1. Frissítőpont Badacsony (0. KM-nél): víz
2. Frissítőpont Badacsonyörs (3,5 KM-nél): víz és Iso.
3. Frissítőpont Ábrahámhegy (7 KM-nél): víz és Iso, XIXO Cola, Coca-Cola, só, paradicsom, ropi, banán, egyéb idénygyümölcs, magnézium
4. Frissítőpont Révfülöp 10K váltópont (10,5 KM-nél): víz és Iso, XIXO Cola, Coca-Cola, só, paradicsom, ropi, banán, kréker, gumicukor, nápolyi, magnézium, citrom, egyéb idénygyümölcs.
5. Frissítőpont Kővágóörs (14,2 KM-nél): víz és Iso.
6. Frissítőpont Kékkút (16,5 KM-nél): víz és Iso, XIXO Cola, Coca-Cola, só, paradicsom, ropi, banán, egyéb idénygyümölcs, magnézium
7. Frissítőpont Főúti átkelő Szentbékkállánál (Újház frissítőpont) (19 KM-nél): víz és Iso, XIXO Cola, Coca-Cola, só, paradicsom, ropi, banán, egyéb idénygyümölcs, magnézium
 8. Frissítőpont Lovaspóló végső frissítőpont: víz és Iso, XIXO Cola, Coca-Cola, só, paradicsom, ropi, banán, kréker, gumicukor, nápolyi, magnézium, citrom, egyéb idénygyümölcs.