Covid-19 tájékoztató

A rendezvény 500 fős létszám feletti sportfesztivál, melyre

  1. védettségi igazolványt, VAGY
  2. EU védettségi igazolványt, VAGY
  3. az 1. és 2. pont hiányában versenysportolói igazolást

szükséges felmutatni ahhoz, hogy részt vehess a rendezvény futóversenyén (tehát a háromból elegendő egyet). A védettségi igazolványokat applikációban, illetve telefon képernyőjén is fel lehet mutatni. Ezt a rajtcsomag átvételekor, valamint a buszokra, és a hajóra való felszálláskor fogjuk kérni, így kérünk szépen, hogy ahogyan a korábbi években a rajtszámoddal, most a rajtszámod mellett az igazolványoddal is készülj, s a biztonság kedvéért tartsd is magadnál a rendezvény ideje alatt.

AZ ALÁBBIAKBAN A TAVASSZAL KÖZZÉTETT KÖZLEMÉNYÜNKET OLVASHATJÁTOK, AMELY – A COVID SZABÁLYOKAT TEKINTVE – MÁR NEM AKTUÁLIS!

Kedves Barátaink!

Ebben a bejegyzésben egy nagyon fontos hírt szeretnénk megosztani Veletek, mindenek előtt pedig hálával tartozunk Felétek azért, hogy mellettünk álltok jóban-rosszban, 2021-ben, amikor a rendezvényszervezők “frontvonalon állnak a háborús helyzetben.” Napról-napra vesz 180 fokos fordulatot az életünk. Nektek, futóknak, és nekünk, szervezőknek is. A múlt hét pénteki bejelentésünket követően olyan események sorozata vette kezdetét, mely után a legbölcsebbnek egy nagyon fájó, de talán a legigazságosabb döntést hozunk meg: élünk az esőnap lehetőségével.

Úgy érezzük, tartozunk Nektek annyival, hogy beavassunk Titeket a részletekbe annak érdekében, hogy lássátok az ok-okozatot, hisz jogotok van hozzá.

VISSZAJELZÉSEK 

Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt, amikor március végén hideg zuhanyként zúdult ránk a semmiből a pandémia, a helyszínen kellett a szervezők között elsőként szembe néznünk egy ismeretlen helyzettel. Az országban az első futóversenyek között szembesülünk azzal a ténnyel, hogy bár október óta Mindenki a nyitást várta, most, hogy eljött, mégis megannyi viszályt szít, és különböző nézetek állít egymással szembe. A szavazás ugyan a májusi dátum megtartása felé billent, de a szeptemberre szavazók is jócskán voltak. Péntek óta a mai napig többszáz e-mailt, több tucat telefonos megkeresést, és személyesen is eljöttek hozzánk tanácsot kérni az irodánkba. Bár a többségnek sikerült jót tennünk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt sem, hogy soha ennyi kérés nem jött még az elhalasztás ügyében sem.

LAKOSSÁGI ELLENÉRZÉS

Mint tudjátok, sok települést érintünk a versennyel, s tegnap kaptunk egy olyan megkeresést, miszerint a helyi lakosok nem szívlelik, hogy ebben a helyzetben haladunk át a településen.

ELLENTMONDÁSOS INFORMÁCIÓK

A legjobban mégis az szomorított el minket, hogy a hivatalos szervek között is ellentmondásos állásfoglalás alakult ki. Ezt egyébként Ti is tapasztalhatjátok: míg más szervező társaink kétségek között mondanak le versenyeket, addig mások a mostani hétvégén szabadtéri sportversenyt tartanak; hétvégén már tömegekkel fesztivál volt a Margit-szigeten és sorolhatnánk. Ez amiatt lehet, mert a mai napig nem egyértelmű, hogy szabályosan megtartható-e egy miénkhez hasonló esemény, vagy sem. Bár mi a pénteki napon a korábbi hivatalos megerősítő visszajelzés alapján hoztunk döntést, ezen a héten egy másik, szintén hivatalos forrásból érkező tájékoztatás szerint teljesen ellentétesen a rendezvény elhalasztását kérték tőlünk. Végtelenül igazságtalan és elszomorító helyzet ez.

Tehát a fentiek értelmében nem tehetünk mást, mint a rendezvényt áttenni szeptember 5-re és megtenni mindent annak érdekében, hogy ne érezzétek magatokat sem becsapva, sem pedig cserben hagyva, hiszen ezt a balhét most újra nekünk kell elvinnünk akkor is, ha a legjobb szándékkal volt kikövezve az ide vezető út.

Igazából nem csodáljuk, hogy az elmúlt évben miért fejezte be annyi szervező, de most ez nem is ide tartozik. Annak érdekében, hogy mindenki számára a legjobbat ajánlhassuk következő lehetőségeket szeretnénk felkínálni Nektek:

1.: AMENNYIBEN MEGFELEL AZ ESŐNAP IS

Ha számodra a szeptember 5-i esőnap is megfelel, és ott szeretnél lenni velünk, legyen tavasz vagy ősz, ha szeretnéd, hogy a nyár utolsó sugaraiban kihajózzunk együtt, előtte suhanjuk egyet a déli parton, majd Krisz és Kecsó zenéire koccintsunk és – remélhetőleg addigra már – nevessünk ezen az egészen, akkor nincs semmi teendőd, várunk szeretettel az új dátumon! #ottvoltam #ottleszek #otttali

2.: VIRTUÁLIS TELJESÍTÉS

Amennyiben mindenképp szeretnéd már most teljesíteni a versenyünket, teljesítheted a futamot virtuálisan is. Ehhez a link napokon belül elkészül, és a weboldalról érhetitek majd el. Ebben az esetben ugyanúgy jár a befutóérem és a technikai futómez (amennyiben kértél).

Az első 200 főnek felajánlunk a Europe Run különleges érmeiből összesen 200 darabot (Carnival run, Valentine’s Day Run, New Year’s Run, Christmas Run), mely a készlet erejéig személyes átvétel esetén teljesen ingyenesen.

3.: ÁTADÁS 

Amennyiben nem tudsz, vagy nem akarsz részt venni a futásunkon szeptemberben, és számodra a virtuális teljesítés sem jöhet szóba, úgy javasoljuk, hogy hirdesd meg a Facebook eseményünk beszélgetésében, vagy ismerőseid között a nevezésed és július 4-én 18:00-ig ezeket a kéréseket teljesíteni fogjuk.

Mi a menete: írj nekünk egy e-mailt az info@futniszep.hu oldalra az új futó összes szükséges adatával és a meglévő nevezésed nevezési kódjával a tárgyban: „Átadás”-t írva. A nevezés akkor minősül átadottnak, ha Sári visszajelzett, hogy módosítottuk azt a kérés szerint. 

Póló méretet sajnos már nem fogunk tudni változtatni, távot és rajtszámon nevet (ezzel együtt, korosztályt, nemet stb.) viszont még igen.

4.: VOUCHER

Amennyiben a fenti három megoldás közül egyik sem elfogadható Neked, úgy a nevezésed voucherre válthatod be, melyet az idei évi eseményeink további, illetve a jövő évi futóversenyeink összes eseményére válthatsz be. A beváltás határideje 2022. január 1. 

Ennek a menetéről egy további e-mail-ben értesítünk majd.

5.: VISSZAFIZETÉS

Amennyiben semelyik megoldás nem megfelelő, akkor a nevezési díjad egészét visszatérítjük! Hogyha szezonbérleted van, akkor a bérlet díjának negyedét, azaz 8250.- ot utalunk vissza számodra – így viszont az Aranycipő díj már nem fog járni sajnos. A visszatérítés határideje: május 16. Kérjük, hogy jelezzétek számunkra a nevezési kóddal, névvel, illetve bankszámlaszámmal, a tárgy rovatba azt írjátok, hogy „Visszafizetés”.

Köszönjük, hogy elolvastátok e fontos informatív levelünket, és azt, hogy megértően fordultok hozzánk a következő „legnehezebb” pillanatunkban – volt már pár, lesz is sajnos, ahogy látjuk. Reméljük, hogy a megoldások közt találtok számotokra megfelelőt, és hogy találkozunk Veletek szeptember 5-én!

Könnyes szemmel ölel Titeket:

a futniszép.hu csapata