Infopakk

Rajtcsomag átvétel és helyszíni nevezés

Balatonboglár, Gömbkilátó, 2020. szeptember 27-én, vasárnap 10:00 órától 12:30 óráig

Helyszíni nevezés és kísérőjegy a hajóra: a tavalyi évben volt erre lehetőség, de az idei évben teljes teltházunk van, így ezekre most NEM lesz lehetőség.

A csomag átvételhez a rajtszámodra van szükség, illetve kérjük, hogy legyen kéznél (mobiltelefonon) a számlád, ezt alkalmanként elkérjük.

Rajtszám

A rajtszámodat e-mailben kiküldtük, de ha ez mégsincs meg, akkor név alapján rá tudsz keresni a rajtszámodra itt: RAJTSZÁM KERESŐ

Öltöző

Balatonboglár, 10:00-12:30

Balatonföldvár, 14:30-16:20

Ruhatár

LEADÁS: Balatonboglár, Gömbkilátó. 2020. szeptember 27-én vasárnap 10:00 órától 12:30-ig

FELVÉTEL: Balatonföldvár, Kikötő (Kvassay sétány) melletti füves terület. 2020. 09. 27-én, vasárnap kb. 15:00-től 16:20-ig.

FIGYELEM!!! A ruhatárban csak a legszükségesebb holmikat kérjük leadni (de mégis gondolva az esti hajózásra), azokat pedig minden esetben zárható, kis méretű táskában, övtáskában! A táskákra biztosítótűvel fogjuk felerősíteni a ruhatári bilétát, tehát mindenképpen olyan táskát adjatok le, aminek nem okoz gondot az apró tűszúrás. A csomagokat a rajtot követően Balatonboglárról átszállítjuk a Balatonföldváron felállított ruhatárhoz, ott tudjátok átvenni. A ruhatárban elhelyezett értékekre természetesen a sajátunkként fogunk vigyázni, de mint minden más alkalommal, most is felhívjuk rá figyelmeteket, hogy a leadott tárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni, nagyobb értékeket kérjük, ne adjatok le. A ruhatár használata ingyenes.

Elsősegély telefonszáma

Mindig elmondjuk, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy ha baj van, akkor közvetlenül az esetkocsival tudjátok felvenni a kapcsolatot, értékes időt mentve ezzel. Kérünk Titeket, mentsétek el ezt a telefonszámot a verseny idejére és reméljük, nem lesz rá szükség, de ha mégis, legyen kéznél: +36-30-902-0784

Rajtok

21K rajt: 13:00, Balatonboglár, Gömbkilátó

10K rajt: 13:20, Balatonszemes, Berzsenyi Dániel utcai strand

Virtuális teljesítés

Ez alkalommal is lehetőségetek van virtuálisan teljesíteni a versenyt. Ennek minden részletét az alábbi oldalon találod meg. Aki élne a lehetőséggel, de még nem regisztrált, az legkésőbb a rajt időpontjáig (2020. 09. 27., 13:00) teheti meg. A virtuális teljesítőinknek a rendezvényt követő kb. harmadik hétben küldjük ki a befutóérmeket és a rajtcsomagját. TOVÁBBI RÉSZLETEK A VIRTUÁLIS TELJESÍTÉSRŐL.

Útvonal, térkép, frissítők, minden ami pálya

GOOGLE MAPS TÉRKÉP MEGNYITÁSA

Busztranszferek (10K és 21K páros váltósoknak szól)

Akik igényeltek előzetesen busztranszfert, azok számára két transzfer járat elérhető:

1. busztanszfer

Kiknek? 10K és 21K páros váltó második futója.
Honnan? Balatonboglár, Gesztenye köz (Google Maps link). A térkép szerinti útvonalon tudtok eljutni a parkoló buszokhoz, amely 1,1 km sétát jelent. 
Mikor? Ezek 11.40-től 12.10-ig indulnak, tehát legkésőbb 12:00 óra felé érkezz meg a Gesztenye közhöz.

Nagyon fontos, hogy a biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen a járatokon a maszk viselése, anélkül NEM ENGEDHETÜNK FEL a járatra! Szintén szükséges felmutatnod a rajtszámod is, hiszen innen ellenőrizzük, hogy futó vagy és igényeltél transzferbusz járatot. Utazási idő: kb. 19 perc

2. busztranszfer

Kiknek? A már ‘célba’ ért 21K páros első futói, őket viszi a váltópontról tovább Balatonföldvárra.
Mikor? Az utolsó páros váltót is bevárva indul el a féltávtól a Balatonföldvári kikötőig, kb. 14.30 órakor.

Nagyon fontos, hogy a biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen a járatokon a maszk viselése, anélkül NEM ENGEDHETÜNK FEL a járatra! Szintén szükséges felmutatnod a rajtszámod is, hiszen innen ellenőrizzük, hogy futó vagy és igényeltél transzferbusz járatot. Utazási idő: kb. 16 perc

Rajzolt térkép, hogy hogy jutsz el a Gömbkilátótól (versenyközpont) a busztranszferig. Tipp: talán egyszerűbb, ha a Google Maps linket használod.

Parkolás

A verseny Balatonboglár, Gömbkilátótól indul. A kilátótól a mezőny a Kilátó u. – Lejtő u. – Gaál Gaszton u. átvonalon halad, kérjük, ezen a szakaszon, illetve a Gömbkilátó előtt, a futást megkönnyítendő, a saját érdeketekben mellőzzétek a parkolást. Köszönjük!

Parkolni a KRESZ szabályait követve a környéken tudtok, esetleg érdemes lehet megpróbálni a közeli szabadidőközpont parkolóját, de Balatonbogláron nincsen akkora egybefüggő parkoló, ami mindenkit képes fogadni. Ettől függetlenül, biztos, hogy valamennyien meg fogtok tudni állni.

Programok a kalandparkban családosoknak

Információk az alábbi linken: http://balatonboglarbob.hu

Penco PowerPack átvétele

Azok, akik igényeltek Penco Powerpacket a rajtcsomag átvételekor tudják azt jelezni a rajtszámukra való hivatkozással. 

Útvonal

Az útvonalat irányítótáblákkal, illetve kilométertáblákkal jelöljük. Az útvonal jellemzően helyi mellékutakon, illetve kerékpárúton halad, az útvonalon zárt, elkerített futópálya nincs, kérjük, figyeljetek a többi közlekedőre. A kritikus pontokat jelzőőrökkel és polgárőrökkel biztosítjuk. A frissítőállomásokon mobiltoalettek elérhetők.

Vasúti átkelések

A vasúti átkeléseket jelzőőrök biztosítják, akik a vonatok érkezésekor megállítják a futókat. A jelzőőrök egy mobiltelefonos applikációban rögzítik a megállított futók rajtszámát, így a megállás időtartama figyelembe vételre kerül az időeredményben. A jelzőőrök tiltása ellenére a vasúton átkelni életveszélyes és szigorúan tilos!

Befutó és végső frissítő

A befutó a Kvassay sétány végén, a végső frissítő pedig innen pár méterre, a Balatonföldvár Kikötő melletti füves területen lesz. Toalett kb. 150 méterre, a Vitorláskikötőben érhető el, a toaletteket 18:00 és 20:00 óra között tartják nyitva nekünk.

Egészségügyi biztosítás

A verseny egészségügyi biztosítását szerződött partnerünk, az Ambulance Medical Kft. végzi. Kérjük, a célba érkezést követően rosszullét esetén feltétlenül kérjétek az egészségügyi személyzet segítségét, még a hajóra történő felszállás előtt. Bár a hajón is lesz egészségügyis kolléga, de kockázatos esetben semmiképpen sem javasoljuk a hajóra történő felszállást, mivel egy későbbi súlyosabb rosszullét esetén ez jelentősen késleltetheti az emelt szintű segítség érkezését (a hajónak ki kell kötnie súlyos rosszullét esetén). Az egészségügyisek elérhetősége a verseny teljes időtartama alatt: +36-30-902-0784.

Sétahajózás

A hajók (Badacsony katamarán és Siófok katamarán) 16:30-kor indulnak Balatonföldvári Kikötőből és időjárási viszonyoktól függően kb. 19:00-re ér Balatonboglári Hajóállomásra. A hajón toalett elérhető, illetve, a kóstoltatás mellett, üzemel a büfé is, ahol készpénzzel és bankkártyával is fizethettek. A hajóra állatot és kerékpárt nem lehetséges felvinni.

Figyelem!!! A hajó nem vár! A legutolsó utast 16:20-kor engedjük a fel a fedélzetre, ahová a „beszállókártya” a rajtszámod és a maszkod! A maszk viselete a hajón zárt térben KÖTELEZŐ, így ha beszállásnál nincs nálad, nem fog tudni felengedni a hajóra a kapitány!

Időjárás

Az előrejelzések szerint a vasárnapi napon felhős, de viszonylag száraz időre számíthatunk 16 fokos napközbeni maximum hőmérséklettel. Mindenképpen készüljetek meleg ruházattal és biztonság esetére esőkabáttal, a naplemente után hűvös van kint a Balatonon. 

Hajók

Badacsony Katamarán

Kapitány: Peizer Szabolcs, aki tavaly maga is lefutotta az első Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaratont – a legsportosabb és futók körében legkedveltebb kapitány a magyar tengeren, ez nem is kérdés.
Speaker: Kaufer Tamás a frissítők után a hajót is meghódítja
Zenél: Dj Kecsoh, Rock the City rezidens, aki mindig őrületes dallamokat tol

A verhetetlen hangulatot a megszokott Dj ütemek mellett most a Rock and Roll is garantálja majd, így ezt a hajót azoknak a futóknak ajánljuk, akiket a legjobban Kaufer Tomi papa frissítője bizsergeti meg. Vegyesen hallgathatsz majd Dj Kecsohtól őrületes disco számokat és a legkedveltebb magyar illetve külföldi előadók Rock zenéit is.

Siófok Katamarán

Kapitány: Németh Péter kapitánnyal még nem találkoztatok, így Bandi és Szabolcs kapitány után Neki is meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a legbulisabb futó társaság.
Speaker: Magyar Norbi, aki nélkül már el sem indítanánk versenyt.
Zenél: Dj Lauer, kedves régi barátunk, aki pár éve szintén hatalmas életmódváltáson ment keresztül, s azóta a lemezek mellett ő is koptatja a futócipőjét.

A Siófok Katamarán egy nemrégiben felújított különleges gyöngyszem a Balatonon, amire ha felszállsz, garantáltan különleges élményben lesz részed.

Mind a két hajón egységes lesz a catering, minden gasztrós partnerünk termékeit megkóstolhatod majd, bármelyik hajóra is szállnál fel. 🙂

Gasztro

A Kedvenc Kereskedőháznak, a Halkernek, a Mirbestnek, a Hellnek, az Árvai Húsműhelynek, a MAD Wine-nak, a Liszkay Borkúriának, a Bodri és Dubicz Pincészetnek, a Hübrisnek és a Coconut Water Company-nek köszönhetően sajtkülönlegességeket, finom sonkákat, felvágottakat, kézműves sört, fehér, rosé és vörösborokat, és kókuszvizet tudtok kóstolni a hajózás alatt.

Programbontás

Mikor?

Hol?

Mi történik?

Mettől?

Meddig?

Honnan?

Hová?

10:00

12:30

Balatonboglár

Rajtcsomagátadás

10:00

12:30

Balatonboglár

Ruhatár

10:00

12:30

Balatonboglár

Öltöző

11:40

12:10

Balatonboglár

Balatonszemes

1. transzfer indulása

12:15

12:45

Balatonboglár

Jóga óra*

12:50

Balatonboglár

21K bemelegítés

13:00

Balatonboglár

21K rajt

12:00

12:30

Balatonszemes

Transzferbuszok érkezése

13:10

Balatonszemes

Bemelegítés

13:20

Balatonszemes

10K rajt

kb. 14:30

Balatonszemes

Balatonföldvár

2. transzfer indulása

kb. 13:55:00

Balatonföldvár

Megérkezik az első befutó

15:00

16:20

Balatonföldvár

Csomagfelvétel

15:15

15:45

Balatonföldvár

Jóga óra

15:50

16:10

Balatonföldvár

Eredményhirdetés

16:10

Balatonföldvár

Szintidő vége

16:00

16:20

Balatonföldvár

Beszállás a hajókra

16:30

19:00

Balaton

Hajókázás

18:26

18:36

Balaton

Naplemente

19:00

Balatonboglár

Kikötés, rendezvény vége

 *A jóga órák az időjárás függvényében kerülnek megtartásra. Ha esne az eső vagy nagyon hideg lesz, úgy a jógázás lehetséges, hogy elmarad. Amennyiben (és reméljük, hogy így lesz) megtatásra kerül, úgy a Yogasecrets Downtown csapatával próbálhattok ki két teljesen ingyenes órát. Ha megtetszik az órájuk, akkor Budapesten is várnak Titeket szeretettel – kétségkívül az ország egyik legszebb jógastúdiójában – de alkalom adtán számos vidéki helyszínen is az egyes rendhagyó óráikon.

Köszi, hogy végigolvastad, nagyon sok szeretettel várunk Titeket! 🙂

#itttali #otttali #mindenholtali

futniszep.hu team ❤