NL22 INFOPAKK

Rajtcsomag átvétel és helyszíni nevezés

Balatonboglár, Gömbkilátó, 2022. május 29-én, vasárnap 09:30-tól 15:25 óráig

A csomag átvételhez a rajtszámodra van szükség, illetve kérjük, hogy legyen kéznél (mobiltelefonon) a számlád, ezt alkalmanként elkérjük.

Penco PowerPack átvételre a versenyközpont mellett található Penco sátorban lesz lehetőségetek. 

Befutoerem.hu Repohár vásárlásra a versenyközpontban lesz lehetőségetek (1500 Ft). Csak készpénzes vásárlás lehetséges.

A következő szolgáltatások érhetőek el:

 • rajtcsomag átvétel: Balatonboglár
 • öltöző: Balatonboglár, Balatonföldvár
 • ruhatár: leadás Balatonboglár, felvétel Balatonföldvár (Balatonszemesen nincs!)
 • zuhanyzó: sajnos nincs
 • angol WC-k: Balatonboglár, a frissítőpontokon mobiltoalettek
 • zene
 • információs sátor: Balatonboglár
 • végső frissítőpont: Balatonföldvár
 • eredményhirdetés: Balatonföldvár
 • kísérőjegy vásárlás: Balatonboglár, Balatonföldvár

Helyszíni nevezés nem lesz.

Repohár

Versenyeinken csak repoharas frissítésre van lehetőség, amely azt jelenti, hogy nem eldobható műanyagpoharakban előre kiprociózva, hanem ballonokban tároljuk a vizet, melyet magadnak tudsz mindig újra tölteni. Emiatt ne feledd, hogy a frissítéshez elengedhetetlen a repohár, amit készpénzzel, 1500 Ft-ért tudsz megvásárolni a rajtközpontban.

A nevezés mellé igényelt repoharakat a versenyközpontban, rajtszám alapján lehet átvenni.

MERCH TERMÉKEK

A vásárolt termékeket Balatonbogláron, a Gömbkilátónál a versenyközpontban lehet átvenni. Ha esetleg postázva kérted a csomagodat, akkor is kérjük, hogy a pultunknál keresd a rajtszámodra való hivatkozással.

Öltöző és ruhatár

 • LEADÁS: Balatonboglár, Gömbkilátó. 2022. május 29-én vasárnap 09:30-tól 15:25-ig
 • FELVÉTEL: Balatonföldvár, Kikötő (Kvassay sétány) melletti füves terület. 2022. május 29-én, vasárnap 17:30-tól 18:30-ig.

FIGYELEM! A ruhatárban csak a legszükségesebb holmikat kérjük leadni (de mégis gondolva az esti hajózásra), azokat pedig minden esetben zárható, kis méretű táskában, övtáskában! A táskákra biztosítótűvel fogjuk felerősíteni a ruhatári bilétát, tehát mindenképpen olyan táskát adjatok le, aminek nem okoz gondot az apró tűszúrás. A csomagokat a rajtot követően Balatonboglárról átszállítjuk a Balatonföldváron felállított ruhatárhoz, ott tudjátok átvenni. A ruhatárban elhelyezett értékekre természetesen a sajátunkként fogunk vigyázni, de mint minden más alkalommal, most is felhívjuk rá figyelmeteket, hogy a leadott tárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni, nagyobb értékeket kérjük, ne adjatok le. A ruhatár használata ingyenes.

Elsősegély telefonszáma

Mindig elmondjuk, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy ha baj van, akkor közvetlenül az esetkocsival tudjátok felvenni a kapcsolatot, értékes időt mentve ezzel. Kérünk Titeket, mentsétek el ezt a telefonszámot a verseny idejére és reméljük, nem lesz rá szükség, de ha mégis, legyen kéznél: +36 30 902 0784, Kovács Krisztián. Kérjük, hogy az ellátandó futó rajtszámát diktáljátok be a mentősöknek!

Rajtok

 • 42K rajt: 12:25 Balatonföldvár, Kvassay sétány. A fordítópont Balatonbogláron, a hajóállomás melletti parkban  lesz  (Google Maps link), ide a Platán soron, majd a Parti sétányon futnak be a maratonisták. A fordítópontnál lesz egy frissítőpont, ahol jól láthatóan ki lesz helyezve egy tábla, amelynél visszafordulva tudtok visszafutni Földvárra. (Google Maps link)
 • 21K rajt: 15:25, Balatonboglár, Gömbkilátó (Google Maps link)
 • 10K rajt: 15:50, Balatonszemes, Berzsenyi Dániel utcai strand (Google Maps link)

Virtuális teljesítés

Ez alkalommal is lehetőségetek van virtuálisan teljesíteni a versenyt. Ennek minden részletét az alábbi oldalon találod meg.

Útvonal, térkép, frissítők, minden, ami pálya

TÉRKÉP

Busztranszferek (10K és 21K páros váltósoknak és a 42K-nak szól)

Sok kérdés érkezett ezzel kapcsolatban: a busztranszfereket nem kellett külön igényelni.

1. busztranszfer

 • Kiknek? 42K egyéni futók
 • Honnan? Balatonboglár, Gesztenye köz (Google Maps link). A térkép szerinti útvonalon tudtok eljutni a parkoló buszokhoz, amely 10-12 perc sétát jelent a Gömbkilátótól.
 • Hova? Balatonföldvár, Kvassay sétány.
 • Mikor? 10:45-11:15-kor indulnak, a buszok sajnos NEM TUDNAK VÁRNI!

Nagyon fontos, hogy a felszálláshoz szükséges felmutatnod a rajtszámod is, hiszen innen ellenőrizzük, hogy futó vagy és igényeltél transzferbusz járatot.

Rajzolt térkép, hogy hogy jutsz el a Gömbkilátótól (versenyközpont) a busztranszferig.

2. busztranszfer

 • Kiknek? 10K és 21K páros váltó második futója.
 • Honnan? Balatonboglár, Gesztenye köz (Google Maps link). A térkép szerinti útvonalon tudtok eljutni a parkoló buszokhoz, amely 10-12 perc sétát jelent.
 • Hova? Balatonszemesre, a váltóponthoz
 • Mikor? Ezek 14.20-től 14.50-ig indulnak, a buszok sajnos NEM TUDNAK VÁRNI!

Nagyon fontos, hogy a felszálláshoz szükséges felmutatnod a rajtszámod is, hiszen innen ellenőrizzük, hogy futó vagy és igényeltél transzferbusz járatot. Utazási idő: kb. 18-20 perc

Rajzolt térkép, hogy hogy jutsz el a Gömbkilátótól (versenyközpont) a busztranszferig.

3. busztranszfer

 • Kiknek? A már ‘célba’ ért 21K páros első futói, őket viszi a váltópontról tovább Balatonföldvárra.
 • Honnan? Balatonszemes, váltópont
 • Hova? Balatonföldvár, befutózóna, a hajó indulásának helye
 • Mikor? Az utolsó páros váltót is bevárva indul el a féltávtól a balatonföldvári kikötőig, kb. 17.15 órakor.

Nagyon fontos, hogy a felszálláshoz szükséges felmutatnod a rajtszámod is, hiszen innen ellenőrizzük, hogy futó vagy és igényeltél transzferbusz járatot. Utazási idő: kb. 16 perc.

Parkolás

A verseny Balatonboglár, Gömbkilátótól indul (Google Maps link). A kilátótól a mezőny a Kilátó u. – Lejtő u. – Gaál Gaszton u. útvonalon halad, kérjük, ezen a szakaszon, illetve a Gömbkilátó előtt, a futást megkönnyítendő, a saját érdeketekben mellőzzétek a parkolást. Köszönjük!

Parkolni a KRESZ szabályait követve a környéken tudtok, esetleg érdemes lehet megpróbálni a közeli szabadidőközpont parkolóját, de Balatonbogláron nincsen akkora egybefüggő parkoló, ami mindenkit képes fogadni. Ettől függetlenül, biztos, hogy valamennyien meg fogtok tudni állni.

Programok a kalandparkban családosoknak

A kalandpark és a büfé is nyitva vár Titeket és családtagjaitokat, így érdemes lesz időben érkezni már délelőtt, arról nem is beszélve, hogy a Gömbkilátó elé táruló mesebeli látvány is kihagyhatatlan, menjetek fel és győződjetek meg róla Ti magatok!

Információk az alábbi linken: http://balatonboglarbob.hu

Útvonal

Az útvonalat irányítótáblákkal jelöljük. Az útvonal döntően a felújított balatoni kerékpárúton, illetve kisebb részben helyi mellékutakon halad, az útvonalon zárt, elkerített futópálya nincs, kérjük, figyeljetek a többi közlekedőre. A kritikus pontokat jelzőőrökkel és polgárőrökkel biztosítjuk. A frissítőállomásokon toalettek elérhetők.

Vasúti átkelések

A vasúti átkeléseket jelzőőrök biztosítják, akik a vonatok érkezésekor megállítják a futókat. A jelzőőrök online rögzítik a megállított futók rajtszámát, így a megállás időtartama figyelembevételre kerül az időeredményben. A jelzőőrök tiltása ellenére a vasúton átkelni életveszélyes és szigorúan tilos!

Befutó és végső frissítő

A befutó a Kvassay sétány végén, a végső frissítő pedig innen pár méterre, a Balatonföldvár Kikötő melletti füves területen lesz (Google Maps link). Toalett a végső frissítő mellett érhető el.

Sétahajózás

Az időelőrejelzéstől függetlenül, hacsak nem lesz nagy szél, a hajók elindulnak!

A hajók (Badacsony katamarán és Siófok katamarán) 19:00-kor indulnak Balatonföldvári Kikötőből és időjárási viszonyoktól függően kb. 21:15-re ér Balatonboglári Hajóállomásra, ahol ki is kötünk annak érdekében, hogy elérjétek a 21:30-kor induló vonatot Budapestre. Azoknak, akik nem sietnek a vonathoz a buli folytatódik 21:30-ig. A hajókra felszállni 18:30-tól lehet. A hajón toalett elérhető, illetve, a kóstoltatás mellett, üzemel a büfé is, ahol készpénzzel és bankkártyával is fizethettek. A hajóra állatot és kerékpárt nem lehetséges felvinni. A nagy tömeg és hangos zene miatt a hajóút NEM gyermek- és állatbarát, az ő nyugalmuk érdekében ne hozd el Őket. 🙂 Kerékpárt a fedélzetre nem lehet felhozni.

Figyelem! A hajó nem vár! A legutolsó utast 18:45-kor engedjük a fel a fedélzetre, ahová a „beszállókártya” a rajtszámod vagy a megvásárolt kísérőjegyed!

Badacsony Katamarán

 • Kapitány: Peizer Szabolcs, alias Szabi Kapitány. A hajós versenyeink kezdete óta egyik legkedvesebb karakter. 
 • Speaker: Magyar Norbi, a futóversenyek népvezére, akinek szavaira egyszerre mozdulnak a futók.
 • Zenél: Szintai Dani, cinkosunk, bajtársunk, kedves barátunk, aki legőrültebb projektjeinkben több ízben is részt vesz. Futóversenyeinknek is fontos szereplője, hiszen kedvenc slágereitekkel fog Titeket mozgásba lendíteni.

Siófok Katamarán

 • Kapitány: Rőfics András, aki már évtizedek óta szeli a habokat, de most jött el a lehetőség megmutatni Neki, hogy milyen az, amikor egy legénységnyi sportoló nem futásra, hanem táncolásra használja a lábait.
 • Speaker: Hajas Gabi, aki a verseny előtt lefut egy választott távot, csakis azért, hogy tényleg tudja majd mit érzel, amikor befutsz a célba.
 • Zenél: Dj Kecsoh, Rock the City rezidens, aki mindig őrületes dallamokat tol, aki a naplemente után ébred csak fel igazán.

Mind a két hajón egységes lesz a catering, minden gasztrós partnerünk termékeit megkóstolhatod majd, bármelyik hajóra is szállnál fel. 🙂

Kísérőjegy

Jegyek vásárlására ITT van lehetőséged, illetve a hajóra való felszállás előtt a végső frissítőpontban, vagy Balatonbogláron a versenyközpontban. Ára 7000 forint / fő. Figyelem! A hajóra annyi utast tudunk felengedni, amennyit a kapitány a hajó kapacitásának figyelembevételével engedélyez. Így számoljatok azzal az eshetőséggel, hogy a kísérőtöknek esetleg már nem jut hely, hiszen az alapvetően a futóknak van fenntartva. A helyszíni vásárlók karszalaggal, az online, előzetesen jegyet vásárló kísérők pedig az online hajójegyük bemutatásával léphetnek fel a hajóra, amelyet szombaton küldünk el e-mailben. (Elég telefonon bemutatni!)

Gasztro

Köszönettel tartozunk partnereinknek, akiknek köszönhetően a sétahajókázás egy gasztrotúrává avanzsál majd, s a következő kiváló tételek közül kóstolhattok majd finom falatokat, kortyokat:

 • a Kedvenc Kereskedőház partnereitől a legfinomabb falatok (hajón)
 • Kolbász falatkák, sonkák az Árvai Húsműhelytől (hajón)
 • Sajtkülönlegességek a Halkertől (hajón)
 • Tejmentes pohárdesszert az Upfieldtől (hajón)
 • Zabrudi a Cornexitől (befutócsomagban)
 • Friss bagett
 • Extra csípős mártogatós szószok a bátraknak a Chiller Manufaktúrától (hajón)
 • Kristályvíz a 383 Kopjárytól (befutócsomagban)
 • Liszkay Pincészet (hajón)
 • Borok a Laposa Borászattól (hajón)
 • Borok a Mörk Pincészettől (hajón)
 • Borok a Tánczos Pincétől (hajón)
 • Rosé a Bodri Pincészettől (hajón)
 • Borok a Dubicz Pincészettől (hajón)
 • XIXO és Hell üdítők (hajón és frissítőpontokon)

Programbontás

HELYSZÍNMI TÖRTÉNIK?IDŐPONT
BalatonboglárNyit a versenyközpont (csomagleadás, rajtcsomagátvétel, penco power pack átvétel, repohár és hajójegy vásárlás)9:30
BalatonboglárBusz indul (42K Földvár felé, Google Maps link)10:45-11:15
BalatonföldvárBuszok érkeznek (42K Boglárról)11:15-11:45
Balatonföldvár42K bemelegítés12:15
Balatonföldvár42K rajt (Google Maps link)12:25
BalatonboglárBuszok indulnak (10K, 21K váltó 2. fele Szemes felé, Google Maps link)14:20-14:50
Balatonboglár21K bemelegítés15:15
Balatonboglár21K rajt (Google Maps link)15:25
BalatonszemesBuszok érkeznek (10K, 21K váltó 2. fele Boglárról)14:40-15:10
Balatonszemes10K bemelegítés15:40
Balatonszemes10K rajt (Google Maps link)15:50
BalatonszemesBuszok indulnak (21K váltó 1. fele Földvárra)kb. 17:15
BalatonföldvárBuszok érkeznek (21K váltó 1. fele Szemesről)kb. 17:30
BalatonföldvárCsomagfelvétel17:30-18:30
BalatonföldvárEredményhirdetés18:10-kb. 18:30
BalatonföldvárSzintidő vége21K, 42K: 18:25
BalatonföldvárBeszállás a hajókba18:30-18:55
BalatonföldvárHajók indulnak19:00
Balaton kellős közepeNaplemente20:33
BalatonboglárHajó érkezik21:15-21:30

Meglepetés

Kereken 21:00 órakor, amikor sötétbe burkolózik a hajó, az éj leple alatt egy apró meglepetéssel is készülünk Nektek… 😉 

Köszi, hogy végig olvastad, nagyon sok szeretettel várunk Titeket! 🙂

#itttali #otttali #mindenholtali

futniszep.hu team ❤