Never too late – ahogy az ógörög mondás tartja. Ha valami motivál, akkor ez az lesz!

Madonna Buder nővér Whoppi Goldberget leszámítva minden bizonnyal a világ leghíresebb apácája. A nővér 47 évesen az egyik idősebb atya tanácsára elkezdett sportolni, mert „a sport egyszerre jó a szellemnek, léleknek és a testnek, csendet hoz az ember életébe”. Olyannyira megfogadta a tanácsot, hogy 52 évesen már túl volt első triatlon versenyén, 55 évesen pedig lenyomta az első Ironmant. Hazájában, az Egyesült Állmokban eddig is nagy ismertségnek örvendett a nővér, a közelmúltban azonban világszerte is megismerhették az olimpia idejére időzített új Nike-reklámnak köszönhetően…

Madonna Buder katolikus szerzetesnővér, a Sisters for Christian Community (SFCC) ökumenikus nővérközösség tagja – emellett pedig a legidősebb versenyző, aki teljesítette az Ironman triatlont: 3,86 kilométer úszás, 180,25 kilométer kerékpározás és 42,195 kilométer futás (vagyis egy maraton). Mindezt megszakítás nélkül, az előírt szintidőn belül kell teljesíteni; 2012-ben, 82 esztendősen ez nem jelentett gondot Madonna Buder nővérnek.

82 évesen, Kanadában az Iron-nővér ismét sikeresen fejezte be a versenyt, és ezzel már nem csak a nők között volt rekorder, de ő lett a legidősebb ember is, aki valaha teljesítette az igencsak embert próbáló hosszútávú triatlont.

Telitalálatos mondata mára szállóigévé vált:

„Ájtatosan edzek.”

Ha valami motivál, akkor ez az!

Szigligeti félmaraton –  never too late for a new beginning

Forrás: Magyar Kurír Katolikus Hírportál, Unikornis magazin

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések