Női maraton- Beharangozó!

Ma 14:30-tól a női maratont követhetjük figyelemmel, ráadásul három magyar résztvevőért is izgulhatunk!

EErdelyizsofiardélyi Zsófia 6 évesen kezdett atletizálni, sportpályafutása mellett a Dél-kaliforniai Egyetemen tanult. Kedvenc idézete egyik példaképétől, Scott Jurektől származik: „Fuss olyan ösvényen, ahol még nem futottál. Tűzz ki új célt, új versenyt, vagy egy új nagy kört, amely rossz időben is elég vonzó ahhoz, hogy kimozdulj. Ha elég gyakran teszed ezt vagy azt, vagy akár mindet, eszedbe jut majd, hogy elsősorban az élvezet kedvéért kezdtél el futni.”

Pappkrisztina

Papp Krisztina tizenegy éves volt, amikor judózni kezdett, 14, amikor atletizálni. Az iskolában a nevelőedzője vette észre tehetségét, és csábította el a tatamiról a futópályára. Az 1500 métertől a félmaratoni távig gyűjtötte a bajnoki címeket. Szeretne negyedik olimpiáján, Tokióban is részt venni. Egy éve házas. Példaképe Jelena Prokopcuka litván hosszútávfutó. A Budapesti Metropolitan Egyetemen pr-t, marketinget tanult. Az alternatív zene rajongója.

SzabotundeSzabó Tünde kisgyermekként rajzversenyt nyert, ma a hosszú futások mellett szabadidejében kézműveskedik, babaházakat készít. Ötéves kisfiát sportos szellemben neveli. Nyolcévesen úszással kezdett, 11 évesen lett atléta. Szívesen dolgozna atlétaedzőként, de a kereskedelemben is kipróbálná magát.  Dombóváron logisztikusnak, eladónak tanult. Példaképe Marija Vrajic horvát maratoni futó. Szereti a bosnyák, olasz és a komolyzenét.

bejegyzés megosztása

Facebook
Twitter
Email
Nyomatatás

Hasonló bejegyzések